Yoghurtcake met appel en speculaas, een heerlijke makkelijk cake om eindeloos lang van te genieten met een koffietje. Lekker licht en luchtig dankzij de yoghurt die we gaan toevoegen aan het deeg. Super simpel om te maken want deze cake staat vliegensvlug in de oven. Wat deze cake extra lekker maakt, zijn de stukjes speculaas en bovenop de stukjes appel. Geloof mij, eenmaal geproefd, gaat deze nog heel veel uit je oven komen.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere cake receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Yoghurtcake met appel en speculaas?
- Eieren
- Suiker & vanillesuiker
- Vanille extract
- Yoghurt
- Zelfrijzende bloem
- Kaneel
- Speculaas
- Appel
Hoe maak je deze Yoghurtcake met appel en speculaas?
Doe de eitjes, suiker, vanillesuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast luchtig en romig op hoge snelheid met je mixer. Vervolgens doe je er de yoghurt bij en mix opnieuw tot een mooi glad deeg.
Verlaag dan de snelheid van je mixer en voeg de zelfrijzende bloem, extra snuifje bakpoeder en een snuifje kaneel toe. Dit mix je nog even kort tot een glad deeg en zet dan je mixer uit.
Verkruimel zo’n 8 speculaas koekjes, dit hoeft niet super fijn te zijn. Doe dit dan bij het deeg en meng nog even met een spatel. Schep dan het deeg in een beklede cakevorm of springvorm.
Vervolgens schil je de appelenen verwijder het klokhuis. Snij in plakjes en verdeel deze over de cake. Verkruimel dan nog zo’n 2 speculaas koekjes en strooi deze over de koekjes. Bak de cake mooi gaar en goudbruin in de oven, reken op zo’n 30 a 40min baktijd.
Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.


Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Yoghurtcake met appel en speculaas
Equipment
- 1 Cakevorm of springvorm +/- 24cm
Ingrediënten
- 5 eieren
- 110 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
- 1 tl vanille extract
- 200 gr Yoghurt (griekse of natuuryoghurt) (*)
- 180 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
- 1 snuifje kaneel
- 10 speculaas koekjes
- 2 appelen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.Bekleed de bodem en zijkanten van de cakevorm of springvorm met bakpapier.
- Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit op hoge snelheid licht en romig voor zo'n 4 a 5min. Doe er dan de yoghurt bij en mix opnieuw kort tot een glad mengsel. Verlaag de snelheid van je mixer naar de laagste stand en voeg dan de zelfrijzende bloem, snuifje bakpoeder. Mix nog even kort tot een glad deeg en zet je mixer dan uit. Verkruimel de speculaas koekjes. Dit hoeft niet super fijn te zijn. Voeg toe aan het deeg en meng nog even kort met een spatel.
- Schep dan het deeg in de taartvorm. Schil de appelen, verwijder het klokhuis. Snij de appel in plakjes en verdeel deze bovenop de cake. Verkruimel nog de 2 overgebleven speculaas koekjes en strooi dit nog even de appeltjes.
- Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven. Reken op zo'n 30 a 40min baktijd. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Smakelijk