Pasta met kruidenkaas en gehaktballetjes, een makkelijk snel eenpansgerecht om op je volgende weekmenu te zetten. Alles in één pan, klaar in amper 30min en gewoon zo lekker. Dankzij de kruidenkaas, brengen we heel snel veel smaak in dit receptje. Veel werk heb je hier totaal niet aan dus perfect om deze doordeweeks op tafel te toveren. We gebruiken hier orzo pasta dat ideaal is voor zo’n eenpanspasta. Daarnaast ook de nodige groentjes met de prei, spinazie en erwtjes. En de gehaktballen mogen ook niet ontbreken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele eenpansgerechten? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met kruidenkaas en gehaktballetjes?
- Gehakt (gemengd of kip)
- Kruidenkaas
- Ei
- Paneermeel
- Ui
- Prei
- Look
- Orzo pasta
- Bouillon (kip of groente)
- Spinazie
- Erwtjes
- Citroen
Hoe maak je deze Pasta met kruidenkaas en gehaktballetjes?
Begin met het maken van de gehaktballetjes. Meng hiervoor het gehakt met kruidenkaas, ei, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van en bak ze mooi goudbruin en zo goed als gaar in een pan of stoofpot.
Ondertussen kan je een ui en prei fijnhakken. Wanneer de balletjes gebakken zijn, schep op een bord en dek af met wat aluminiumfolie. Doe opnieuw wat olijfolie of boter in dezelfde pan en stoof hierin de ui en prei eerst aan voor zo’n 5min. Roer regelmatig en pers er dan het teentje look boven uit. Voeg ook de orzo pasta toe, roer even en laat een minuutje meebakken. Vervolgens giet je er de warme bouillon bij, breng aan de kook en laat zachtjes sudderen.
De pasta zal rustig garen en al het vocht opnemen. Wanneer de pasta bijna gaar is, doe je er de spinazie, erwtjes en kruidenkaas bij. Door de warmte zal de kruidenkaas, rustig smelten. Roer goed en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Leg op het laatste ook de balletjes in de pasta zodat deze ook nog wat kunnen opwarmen.
Serveer dan.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Pasta met kruidenkaas en gehaktballetjes
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 650 gr gehakt (kip of gemengd)
- 75 gr kruidenkaas
- 1 ei
- 50 gr paneermeel
- Peper en zout
- Olijfolie of boter
Pasta
- 1 ui
- 1 prei
- 1 teentje look
- 250 gr orzo pasta
- 700 ml bouillon (kip of groente)
- 100 gr spinazie (*)
- 120 gr erwtjes (dievpries)
- 75 gr kruidenkaas
- 1/2 citroen
Instructies
- We beginnen met het maken van de gehaktballetjes. Meng hiervoor het gehakt met kruidenkaas, ei, paneermeel, peper en zout. Rol er dan balletjes van.Verhit een pan met een royale scheut olijfolie of klontje boter. Bak hierin de balletjes mooi goudbruin rondom en binnenin zo goed als gaar. Leg ze op een bord en dek ze wat af met aluminiumfolie om ze ietwat warm te houden. Maak dan de pan niet proper want hierin gaan we gewoon de pasta verder maken
- Terwijl de balletjes bakken, kan je de groentjes al fijnsnijden. Pel de ui en hak fijnWas de prei en hak fijnPel het teentje look.
- Verhit opnieuw wat olijfolie of een klontje boter in dezelfde pan. Stoof hierin eerst de ui en prei aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Pers er dan het teentje look boven uit en voeg de orzo pasta toe. Roer even en laat nog een minuutje mee bakken. Giet er dan de bouillon bij, roer even goed los. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de pasta gaar is. De pasta zal rustig al het vocht gaan opnemen. TIP! Merk je dat het meeste vocht is verdwenen maar de pasta nog lang niet gaar is. Voeg nog een beetje warm water toe. Op het laatste wanneer de pasta bijna gaar is voeg je de spinazie, erwtjes en kruidenkaas toe. Roer even en laat nog even rustig sudderen, de kruidenkaas zal zo smelten. Roer dan goed en breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.Leg op het laatste ook de balletjes in de pasta zodat deze ook nog terug wat kunnen opwarmen. Serveer dan