Tiramisu met speculaas en appeltjes, een heerlijk alternatief op de klassieke versie. Met een tiramisu scoor je altijd en al zeker wanneer er speculaas en gebakken appeltjes inzitten. Serveer deze glaasjes op een feestje of op een gewone doordeweekse dag, scoren doe je altijd! In deze versie zit geen alcohol dus iedereen gaat hiervan kunnen smullen. Dus haal alle ingrediënten in huis, of misschien heb je ze al en gewoon maken. In nog geen 30min staan de glaasjes in de koelkast.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere tiramisu receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Tiramisu met speculaas en appeltjes?
- Appel
- Boter
- Kaneel
- Eieren
- Suiker
- Vanille extract
- Mascarpone
- Speculaas
Hoe maak je deze Tiramisu met speculaas en appeltjes?
Begin met de appeltjes. Schil deze, verwijder het klokhuis en snij dan in kleine blokjes. Verhit een pan met een klein klontje boter. Stoof hierin de appeltjes samen met wat kaneel aan voor zo’n 5min. Haal dan van het vuur, de appeltjes mogen nog wat bite hebben dus geen moes. Laat ze ietwat afkoelen.
Vervolgens scheid je de eitjes. De eiwitten doe je in één mengkom en zet dit even opzij. De eigelen doe je in een andere mengkom. Hier doe je suiker en vanille extract bij. Mix dit op hoge snelheid tot dit licht en romig wordt. Doe er dan de mascarpone bij en mix dit tot een gladde crème. Klop dan de eiwitten stijf op in de aparte mengkom en voeg toe aan het mascarpone mengsel. Dit meng je dan met een spatel maar niet te lang anders ga je er alle lucht uithalen.
Nu kunnen we de glaasjes gaan samenstellen. Doe wat verkruimelde speculaas op de bodem van de glaasjes. Hierop komt een laagje van de mascarpone gevold door opnieuw wat speculaas en een laagje gebakken appeltjes. Schep daarop nog een laagje van het mascarpone mengsel. Zet de glaasjes zo in de koelkast voor minstens 3h (of langer)
TIP! Hou nog wat speculaas en appeltjes apart om vlak voor het serveren de glaasjes mee af te werken.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Tiramisu met speculaas en appeltjes
Equipment
- 4 dessert glaasjes
Ingrediënten
- 3 appelen (type Jonagold)
- 1 klontje boter
- 1 snuifje kaneel
- 3 eieren
- 100 gr suiker
- 1 tl vanille extract
- 250 gr mascarpone
- Speculaas koekjes
Instructies
- Begin met de appeltjes. Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij dan in kleine blokjes. Verhit een pan met heel klein klontje boter. Stoof hierin de appeltjes voor zo'n 5min. Strooi er ook wat kaneel over. De appeltjes mogen nog een beetje bite hebben. Haal van het vuur en laat ietwat afkoelen.
- Scheid dan de eieren. Doe het eiwit in een mengkom en zet even opzij.Doe de eigelen in een andere mengkom en doe er suiker en vanille extract bij. Mix dit op hoge snelheid tot dit ietwat lichter en romig is geworden. Doe er dan de mascarpone bij en mix tot een gladde massa. Klop dan de eiwitten stijf op in de andere kom. Meng dit met een spatel onder het mascarpone mengsel. Meng niet te lang anders ga je er alle lucht uithalen.
- Verkruimel de speculaas koekjes. Dit hoeft niet super fijn te zijn, deze mogen ook nog wat bite hebben.Verdeel wat speculaas over de bodem van de glaasjes gevolgd door een laagje mascarpone. Daarop komt weer een laagje speculaas en wat gebakken appeltjes. Vul het glaasje verder op met de mascarpone. Zet dit zo in de koelkastTIP! Hou nog wat appeltjes en wat speculaas over om vlak voor het serveren de glaasjes er nog mee af te werken. Zet de glaasjes voor minstens 3h in de koelkast (mag ook langer).