Salade met geitenkaas kroketjes & frambozen, een frisse lichte salade die thuishoort op je weekmenu. Een heerlijk makkelijk recept en snel recept voor tijdens warme zomerse dagen. Bovendien is deze ook lekker fris, licht en gezond. Een salade dat hoeft echt niet saai te zijn en dat bewijst deze. Oh mannekes en die dressing, het potje zou ik gewoon zo kunnen leegeten. Ik maakte een sausje op basis van frambozen, balsamico en honing. Deze matcht heerlijk met de krokante geitenkaas kroketjes. Dus ik zou zeggen, zeker eens proberen!
TIP! Ook in de herfst kan je deze salade maken door de frambozen te vervangen door gebakken appeltjes of peer. En eventueel ook nog wat gebakken spekjes. Heerlijke combinatie ook en zo speel je met de seizoenen.
Nog meer lekkere zomerse salade receptjes? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Salade met geitenkaas kroketjes & frambozen?
- Geitenkaas : kies hier voor een rolletje (bûche) met korst
- Bloem
- Ei
- Panko of paneermeel
- Gedroogde kruiden zoals tijm, rozemarijn en/of oregano
- Gemengde sla
- Frambozen
- Rode ui
- Kerstomaten
- Komkommer
- Gedroogde ham : optioneel voor een non-veggie versie
- Frambozen dressing : deze maakte ik zelf met frambozen (vers of diepvries), olijfolie, balsamico azijn, honing, peper en zout
Hoe maak je deze Salade met geitenkaas kroketjes & frambozen?
Begin met het maken van de geitenkaas kroketjes. Snij de geitenkaas in plakjes van zo’n 2cm. Haal deze eerst door wat bloem, vervolgens door los gekluts ei en als laatste door de panko op smaak gebracht met wat gedroogde kruiden. Je kan de kroketjes meteen gaan bakken in een ruime pan met een royale scheut olijfolie. Bak ze ongeveer 2 max 3min per kant. Of bewaar ze in de koelkast.
TIP! Je kan de kroketjes makkelijk al enkele uren van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Dan hoef je ze enkel nog maar te bakken.
Ondertussen kan je de salade maken. Daarvoor hak je de ui fijn, halveer kerstomaten en snij de komkommer in kleine blokjes. Vervolgens maak je de dressing door frambozen, balsamico azijn, honing, olijfolie, peper en zout in een blender te doen. Of je kan dit ook met staafmixer mixen. Mix dan tot een gladde saus.
TIP! Als je diepvries frambozen gebruikt voor de dressing, laat deze dan eerst ietwat ontdooien.
Wanneer de kroketjes mooi goudbruin gebakken zijn, kan je de salade gaan samenstellen. Strooi de salade over een ruim bord. Verdeel er dan de ui, kerstomaten, komkommer, frambozen en kroketjes over. Serveer er de dressing apart bij.
Salade met geitenkaas kroketjes en frambozen
Ingrediënten
- Gemengde sla
- 150 gr frambozen (vers)
- 1 kleine rode ui
- 1 handvol kerstomaten
- 1/2 komkommer
Geitenkaas kroketjes
- 300 gr geitenkaas (rolletje – met korst – buche)
- 2 el bloem
- 1 ei
- 80 gr panko
- 1 tl tijm (vers of gedroogd)
- 1 tl rozemarijn en/of oregano (gedroogd) optioneel
Dressing
- 100 gr frambozen (vers of diepvries)
- 3 el olijfolie
- 2 el balsamico azijn
- 1 el honing
- Peper en zout
Instructies
- Begin met het maken van de geitenkaas kroketjesSnij het rolletje geitenkaas in plakjes van zo'n 2cm. Neem 3 kommetjes. Doe in het eerste de bloem. In het tweede kluts je het ei los. In het derde doe je de panko, tijm, rozemarijn (optioneel), oregano (optioneel), peper en zout.Haal de plakjes geitenkaas eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko. Zorg dat elk plakje een mooi laagje panko heeft. Leg op een bord met wat bakpapier. Je kan de kroketjes meteen gaan bakken of zet in de koelkast. Je kan deze makkelijk al enkele uren van tevoren maken en bewaren in de koelkast.
- Maak de dressing door alle ingrediënten in een blender te doen en mixen tot een gladde massa. Of gebruik een staafmixerTIP! Gebruik je diepvries frambozen, laat deze dan eerst wat ontdooien
- Snij alvast de rode ui in dunne plakjesHalveer de kerstomaten.Snij de komkommer in kleine blokjes.Verdeel de salade over een ruim bord en verdeel hierover de ui, kerstomaten, komkommer en de frambozen.
- Verhit een ruime pan met royale scheut olie. Bak de kroketjes mooi goudbruin langs beide kanten. Reken op zo'n 2 max 3min per kant. Werk de salade af met de kroketjes en serveer direct met de dressingServeertip! Lekker met wat gedroogde ham voor een non-veggie versieSmakelijk