Kip met perzik, een heerlijk stukje kipfilet op een zomerse manier gebracht. Een heel klassiek stukje vlees met de nodige “summer vibes” gebracht met de perzik salsa. Ja, ik hou wel van de combinatie van vlees en fruit, toch zeker tijdens de zomer. De perziken maken dit receptje lekker fris. Een super makkelijk en snel receptje trouwens dat je eenvoudig op voorhand al kan voorbereiden. Des te langer op voorhand je deze voorbereid, des te meer smaak. Ideaal dus voor op je weekmenu tijdens de zomermaanden.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met kip? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Kip met perzik?
- Kipfilets of je kan hier ook kippendijen voor gebruiken
- Gerookt paprikapoeder
- Oregano (gedroogd)
- Olijfolie
- Honing
- Citroen
- Perziken of nectarine
- Paprika
- Rode ui
- Peterselie
Hoe maak je deze Kip met perzik?
TIP! Je kan de kipfilets marineren en meteen bakken. Ik verkies om de kip reeds van ‘s ochtends in de snelle marinade te leggen, goed af te dekken en een dagje in de koelkast te laten marineren. Zo zal deze veel meer smaak krijgen.
TIP! Idem voor de perzik salasa, je kan deze a la minute maken of ook op voorhand. Maak je deze op voorhand dan zal ie veel meer smaak hebben en ook iets sappiger zijn.
Voor het maken van de marinade van kip. Hiervoor doen we gerookt paprikapoeder, oregano, olijfolie, honing, citroensap, peper en zout in een mengkom. Roer dit alvast even los en leg er dan de kipfilets in. Laat zo’n 5min of langer marineren. Zet je deze in koelkast, dek de kom dan wel goed af.
Wanneer je de kip gaat bakken, verhit een pan dan met wat olijfolie of boter. Bak de kipfilets mooi goudbruin langs beide kanten, zet het vuur zachter en laat zachtjes verder bakken. Tot de kipfilets mooi gaar gebakken zijn. Gooi de marinade niet weg, wrijf daarmee de kip tijdens het bakken nog wat in. Zo zal het vlees lekker veel smaak krijgen.
Ondertussen kunnen we ook de perzik salsa maken. Hiervoor snijden we de perzik, paprika en rode ui heel fijn. Meng dit met wat peterselie, citroensap, peper en zout. Je zou deze meteen kunnen serveren of dek de kom goed af en zet in de koelkast.
Serveer de gebakken kipfilets met de perzik salsa en eventueel gekookte rijst.
Kip met perzik
Ingrediënten
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 3 el olijfolie
- 2 el honing
- 2 el citroensap
- Peper en zout
- 4 kipfilets
Perzik salsa
- 3 perziken (*)
- 1 rode paprika
- 1/4 rode ui
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 2 el citroensap
- Peper en zout
Instructies
- Begin met de kip. Doe het gerookt paprikapoeder, oregano, olijfolie, honing, citroensap, peper en zout in een mengkom. Roer dit alvast even los. Leg er de kipfilets in en laat enkele minuten marineren. TIP! Je kan de kipfilets ook langer laten marineren. Je kan ze 's ochtends al in de marinade leggen, goed afdekken en in de koelkast zetten. Zo zal deze nog meer smaak hebben.
- Bak de kip mooi goudbruin en gaar in een pan met wat olijfolie. Gooi de marinade niet weg, deze kan je tijdens bakken af en toe over de kipfilet wrijven. Zo krijg je in de pan ook een lekker sausje
- Ondertussen kan je de perzik salsa maken. TIP! Ik maak deze altijd ook al op voorhand zo zal ie veel meer smaak hebben. TIP! Snij alle ingrediënten heel fijnHalveer de perziken, verwijder de pit en snij in kleine blokjes.Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika, hak ook heel fijn.Pel de ui en hak fijnDoe de stukjes perzik, paprika, ui, peterselie, citroensap en wat peper en zout in een mengkom. Meng dit goed.
- Serveer de kipfilets met de perzik salsa en eventueel wat gekookte rijst Smakelijk