Chocolademousse met yoghurt, een lekker makkelijk dessertje ideaal om te maken tijdens de zomer. De Griekse yoghurt zorgt voor een frisse toets. Deze lichtere chocolademousse is klaar in amper 15min en vraagt maar 5 ingrediënten. Ik gebruik hier ook geen suiker omdat ik een combinatie gebruik van een klein deeltje melkchocolade en een groot deel pure chocolade. De melkchocolade zorgt voor de ietwat zoetere toets. Voor deze mousse gebruiken we ook geen room of eieren waardoor deze veel lichter.
Gaat het zure van de yoghurt wel in combinatie met de chocolade? Toen ik eraan begon, wist ik niet zeker hoe deze ging uitdraaien. Maar na dat eerste hapje, was die twijfel helemaal weg. Deze mousse is echt fantastisch lekker, vooral tijdens de zomer gaat deze extra hard smaken. Werk de chocomousse af met lekker veel verse besjes zoals aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen … voor die extra zomerse toets.
Nog meer lekkere receptjes met yoghurt? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Chocolademousse met yoghurt?
- Chocolade : ik gebruikte hier een combinatie van melk & pure chocolade. Een klein deel melkchocolade en dit is genoeg voor de zoete toets
- Melk
- Griekse yoghurt : gebruik geen light yoghurt maar echt een volle Griekse yoghurt voor lekker smaak.
- Vanille extract
- Bessen voor de afwerking
Hoe maak je deze Chocolademousse met yoghurt?
Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een kookpotje samen met de melk. Smelt dit op een zacht vuurtje. Roer goed zodat de chocolade kan smelten. Roer tot een mooie gladde saus.
Ondertussen kan je de Griekse yoghurt losroeren met wat vanille extract. Giet er de chocoladesaus bij en roer goed tot een gladde massa. Vervolgens verdeel je de mousse over de glaasjes. Zet voor minstens 1h (mag ook langer – zelfs een nachtje) in de koelkast om op te stijven.
Werk af met verse besjes en serveer.


Chocolademousse met yoghurt
Equipment
- 6 dessertglaasjes
Ingrediënten
- 75 gr melkchocolade
- 175 gr pure chocolade
- 200 ml melk
- 450 gr griekse yoghurt
- 1 tl vanille extract
- Bessen voor de afwerking
Instructies
- Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een kookpotje samen met de melk. Smelt dit op een zacht vuurtje tot de chocolade mooi gesmolten is. Roer goed tot je een mooie gladde chocoladesaus hebt.
- Doe de yoghurt en vanille extract in een mengkom. Roer dit alvast even los tot een gladde massa. Giet er de gesmolten chocolade bij en roer goed tot een gladde massa.Verdeel de mousse over de glaasjes en zet voor minstens 1u (mag ook langer – zelfs een nachtje) in de koelkast
- Werk de chocolademousse af met verse besjes Smakelijk