Rijstsalade met surimi, een lekker makkelijk receptje om deze zomer heel veel op je weekmenu te zetten. Fris, licht, gezond en super simpel om te maken dus perfect voor tijdens een warme zomerdag. Een salade waar je zelf nog alle kanten mee op kan en heel eenvoudig nog wat extraatjes aan kan toevoegen. Ik koos nu voor de combinatie rijst, komkommer, radijs, ui, peterselie, mango en surimi. Daar komt dan nog een lekker simpel yoghurtsausje bij met als geheim ingrediënt wat kerriepoeder. Gebruik dus zeker dit receptje als basis en voeg naar eigen smaak nog meer lekkers toe.
TIP! Ik gebruik nu mango maar je zou deze ook perfect kunnen vervangen door stukjes perzik of nectarine.
TIP! Je kan andere groentjes of nog meer groentjes gaan toevoegen zoals paprika, kerstomaatjes … of kook enkele eitjes hard en voeg deze fijngehakt toe.
TIP! Geen fan van surimi, je kan dit ook maken met gerookte zalm of garnalen.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele salade receptjes? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Rijstsalade met surimi?
- Rijst (basmati)
- Erwten (diepvries)
- Komkommer
- Radijzen
- Rode ui
- Peterselie
- Mango
- Surimi
- Yoghurt
- Mayonaise
- Kerriepoeder
- Citroen
Hoe maak je deze Rijstsalade met surimi?
We beginnen met het koken van de rijst zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af en spoel goed onder koud water. Laat dan goed uitlekken en verder afkoelen.
Ondertussen kan je ook de erwtjes kort koken in licht gezouten water. De erwtjes hebben echt niet veel nodig, reken op zo’n 2min max. Giet dan af en spoel goed onder koud water. Laat dan nog even uitlekken.
Vervolgens kan je de groentjes en mango fijnsnijden. De komkommer snij je in kleine blokjes en de radijsjes in dunne plakjes. Pel de rode ui en hak dan fijn en de peterselie hak je ook fijn. De mango schil je eerst en snij dan in kleine blokjes. Als laatste hak je de surimi in kleine stukjes.
Je kan ook het sausje al maken. Hiervoor meng je yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, citroensap, peper en zout.
Wanneer de rijst is afgekoeld, kan je de salade gaan samenstellen.
Doe eerst de rijst in een ruime mengkom en roer alvast even los. Hier doe je dan de groentjes, peterselie en surimi bij. Meng goed en giet er dan 2/3 van de saus bij en meng goed. Proef van de salade en breng verder op smaak met peper, zout en/of citroensap.
Je kan de salade nu meteen serveren. Werk dan op het laatste af met de blokjes mango. De resterende saus serveer je er dan apart bij.
Of je kan de salade ook makkelijk op voorhand maken en goed afgedekt in de koelkast bewaren. Vlak voor het serveren meng je er dan de resterende saus onder om het terug smeuïger te maken. Vergeet zeker niet af te werken met de mango

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Rijstsalade met surimi
Ingrediënten
- 150 gr rijst (ik gebruikte basmati)
- 100 gr erwten (diepvries)
- 1/2 komkommer
- 100 gr radijzen
- 1 kleine rode ui
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 150 gr mango
- 300 gr surimi
Sausje
- 120 gr yoghurt (Griekse of natuuryoghurt)
- 2 el mayonaise
- kerriepoeder
- 2 a 3 el citroensap
- Peper en zout
Instructies
- Begin met het koken van de rijst zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af en spoel even onder koud water. Laat de rijst uitlekken en verder afkoelen.
- Kook ondertussen ook de erwtjes kort (2min) in licht gezouten water. Giet af en spoel goed onder koud water. Laat uitlekken
- Vervolgens kan je de groentjes en de mango fijn snijden. Snij de komkommer in kleine blokjesHak de radijsjes in fijne plakjesPel de ui en hak fijn.Hak de peterselie fijnSchil de mango en snij in kleine blokjes Hak de surimi in kleine stukjesJe kan ook alvast het sausje maken. Hiervoor meng je yoghurt, mayonaise, enkele snufjes kerriepoeder, citroensap, peper en zout.
- Wanneer de rijst is afgekoeld, kan je de salade gaan samenstellen. Doe de rijst in een ruime mengkom en roer deze even los. Hier voeg je dan de groentjes, peterselie en surimi aan toe. Dit meng je alvast goed. Giet er dan zo’n 2/3 van het sausje bij en meng goed. Proef en breng verder op smaak met peper, zout en/of citroensap
- Je kan de salade nu meteen serveren. Werk dan af met de blokjes mango. De resterende saus serveer je er apart bij. Zo kan iedereen zelf de hoeveelheid bepalen. Of maak deze op voorhand en bewaar goed afgedekt in de koelkast. Zo zal ie nog meer smaak hebben. Vlak voor het serveren, meng je er de resterende saus onder om het terug smeuïger te maken. Smakelijk