Rijstsalade met ei en tonijn, een lekker gezonde salade om deze zomer heel vaak op je weekmenu te zetten. Hij is zo simpel en snel te maken en je kan deze ook eenvoudig op voorhand al maken. Bovendien kan je deze frisse gezonde salade nog wat pimpen met extraatjes. Of verwerk er restjes in. Ik maakte deze nu met tonijn, smaakt altijd tijdens de zomer. Maar je zou hier ook perfect kunnen kiezen voor ham of zalm. Of hou hem gewoon helemaal veggie.
Zo veel opties zijn mogelijk dus gebruik gewoon dit receptuur als leidraad en maak er je eigen creatie van. En zou je nog restjes over hebben, dan neem je die gewoon de volgende dag mee als lunch. Zo kan je lekker je collega’s jaloers maken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele salade receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Rijst salade met ei en tonijn?
- Rijst (basmati)
- Eieren
- Komkommer
- Gele paprika
- Lente-ui
- Peterselie
- Erwtjes (diepvries)
- Yoghurt (natuur of Griekse)
- Mayonaise
- Kerriepoeder
- Citroensap
- Tonijn
Hoe maak je deze Rijst salade met ei en tonijn?
Begin met de rijst gaar te koken zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet dan af en laat volledig afkoelen. Kook ook de eitjes hard, reken op zo’n 10min en leg ze dan in een kom met koud water.
Ondertussen kan je de groentjes fijnsnijden. De komkommer en paprika snij je in heel fijne blokjes. De lente-uitjes en peterselie hak je fijn.
Kook ook de erwtjes heel kort. Leg ze max. 1min in kokend water, giet af en spoel goed onder koud water.
Vervolgens maak je de dressing. Hiervoor meng je de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, citroensap, peper en zout.
Wanneer de eitjes afgekoeld zijn, pel ze en plet ze in kleine stukjes.
Als de rijst ook afgekoeld is, kan je de salade gaan samenstellen. Doe de rijst in een mengkom en doe er de groentjes en peterselie bij. Meng alvast even. Vervolgens doe je er de geplette eitjes bij en 2/3 van de saus. Meng goed en proef dan. Breng de salade verder op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.
Je kan de salade nu direct gaan serveren. Werk dan af met de tonijn (uitgelekt) en serveer er de rest van de saus apart bij. Of je kan de salade ook op voorhand maken en goed afgedekt in de koelkast bewaren. De salade zal zo meer smaak hebben.
Wanneer je dan gaat serveren dan meng je er de rest van de saus onder. Tijdens het staan, trekt de saus namelijk in de rijst en wordt deze wat droog. Werk af met de tonijn en serveer
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.


Rijst salade met ei en tonijn
Ingrediënten
- 150 gr rijst (ik gebruikte basmati)
- 5 eieren
- 100 gr erwtjes (diepvries)
- 1/2 komkommer
- 1 paprika
- 3 lente-uitjes
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 2 blikjes tonijn
- Peper en zout
Yoghurt saus
- 150 gr Yoghurt (Natuuryoghurt of Griekse)
- 2 el mayonaise
- 1 snuifje kerriepoeder
- 2 el citroensap
Instructies
- Begin met de rijst te koken volgens de verpakking. Giet dan af en laat volledig afkoelen.Kook ook alvast de eitjes hard. Reken op zo’n 10min, leg ze dan in een kom met koud water.
- Ondertussen kan je de groentjes snijden. In dit soort salades vind ik het lekkerder om deze heel fijn te snijden.Snij de komkommer in kleine blokjesVerwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij dan in kleine blokjesHak de lente-uitjes fijnHak de peterselie fijnAls laatste kook je heel kort de erwtjes, max 1min in kokend water. Giet dan af en spoel goed onder koud water. Maak het sausje door yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, citroensap, peper en zout te mengen. Wanneer de eitjes koud zijn, pel ze en plet ze in kleine stukjes.
- Doe de rijst in een ruime mengkom. Doe er de groentjes en peterselie bij. Meng alvast even. Voeg dan de geplette eitjes en zo’n 2/3 van het sausje toe. Meng goed. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Eventueel kan je ook nog wat citroensap toevoegen.
- Je kan de salade direct serveren. Werk af met tonijn (uitgelekt) en serveer er de rest van de saus apart bij. Of dek de salade af en zet in de koelkast. Zo zal ie nog meer smaak krijgen. Wanneer je deze dan gaat serveren dan doe je er de rest van de saus bij. Tijdens het staan, trekt de saus namelijk in de rijst waardoor ie wat droger wordt. Meng daarom de rest van de saus eronder en serveer met de tonijnTIP! Je kan de tonijn ook weglaten voor een veggie versie. Of vervang door blokjes ham, garnalen of gerookte zalm.