Rabarber taart met speculaas en mascarpone, een frisse taart dat echt lente uitstraalt. Oh mannekes, de combinatie van rabarber, mascarpone en speculaas is gewoon één van de lekkerste dingen die er bestaan. En aangezien we momenteel volop in het rabarberseizoen zitten, moet je deze gewoon de komende dag of weken maken. Geloof mij, hiermee ga je scoren 😃. Veel werk, tijd of ingrediënten vraagt deze taart niet en dat zijn de receptjes waar ik zo van hou. Gewoon simpel en toch super lekker. Zo hoort het!
TIP! Ik gebruik speculaas koekjes voor de korst. Je kan hiervoor ook een klassiek droog koekje gebruiken.
TIP! Je kan deze taart ook met ander fruit maken zoals aardbeien, perzik, nectarine, pruimen, appel, peer, …
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met rabarber? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Rabarber taart met speculaas en mascarpone?
- Boter
- Speculaas
- Zure room
- Mascarpone
- Slagroom
- Poedersuiker
- Vanillesuiker
- Vanille puddingpoeder
- Rabarber
Hoe maak je deze Rabarber taart met speculaas en mascarpone?
We gaan beginnen met het maken van de korst. Hiervoor smelt je de boter en maal je de speculaas koekjes fijn. Dan meng je beide tot een ietwat plakkerige massa. Dit schep je dan in een beklede springvorm. Verdeel dit goed en duw goed aan zodat de gehele bodem en ietwat van de zijkanten bedekt zijn. Zet even opzij.
Vervolgens gaan we de vulling maken. Hiervoor doe je zure room, mascarpone en slagroom in een mengkom. Mix dit tot een gladde massa. Daar voeg je dan poedersuiker, vanillesuiker en vanille puddingpoeder aan toe. Dit mix je opnieuw goed tot een gladde massa. Schep dit mengsel in de speculaaskorst en spreid mooi egaal uit.
Als laatste snij je de rabarber in kleine stukjes en verdeel deze over de taart. Duw de stukjes rabarber ietwat in de vulling.
Vervolgens bak je de taart mooi gaar in de oven voor zo’n 30min. De randjes mogen lichtjes beginnen kleuren.
Na zo’n 30min zet je de oven uit en laat de taart in de oven staan. Dan open je de ovendeur een beetje en laat de taart zo ietwat afkoelen voor zo’n 20min. Dan haal je de taart uit de oven en laat verder afkoelen. Dit zal ervoor zorgen dat de taart niet te hard gaat scheuren bij het afkoelen.
Ik vind de taart het lekkerste als ze nog wat lauw is. Maar ook koud is deze super lekker.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.


Rabarber taart met speculaas en mascarpone
Equipment
- 1 Springvorm (+/- 24 a 26cm)
Ingrediënten
- 140 gr boter
- 250 gr speculaas
- 200 gr zure room
- 200 gr mascarpone
- 100 ml slagroom
- 60 gr poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 gr vanille puddingpoeder
- 250 gr rabarber
Instructies
- We gaan beginnen met het maken van de korstSmelt hiervoor de boter en maal de speculaas tot fijne kruimels. Meng beide.
- Bekleed vervolgens een springvorm met bakpapier zowel bodem als zijkanten. Schep het speculaas mengsel in de vorm, verdeel en duw goed aan. De gehele bodem en een beetje van de zijkanten moeten bedekt zijn. Zet even opzij
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Dan gaan we de vulling maken. Hiervoor doe je de zure room, mascarpone en slagroom in een mengkom. Mix dit alvast even los tot een gladde massa. Hier voeg je dan poedersuiker, vanillesuiker en vanille puddingpoeder. Mix opnieuw even tot een gladde massa.
- Schep dit in de speculaaskorst en spreid mooi egaal uit.
- Als laatste snij je de rabarber in kleine stukjes. Verdeel de stukjes rabarber over de taart en duw deze een beetje in het mascarpone mengsel.
- Zet in de oven en bak de taart mooi gaar in de oven voor zo’n 30 a 35min. De randjes mogen lichtjes beginnen kleuren. Na het bakken, zet je de oven uit en laat de taart nog even 10min zo in de oven staan. Zet dan de oven ietwat open en laat de taart zo ietwat afkoelen voor zo’n 20min. Dan haal je ze uit de oven. Dit zal ervoor zorgen dat ze niet te hard gaat scheuren.
- De taart is op haar lekkerste als ze nog wat lauw is. Maar ook koud is ze super lekker. Smakelijk