Strudel met rabarber en mascarpone, een lekker makkelijke lente versie van de klassieke apfelstrudel. Zo’n strudel dat kan mij nu eens altijd smaken. In dit recept gaan we de traditionele appel vervangen door stukjes rabarber. En wat deze strudel extra lekker maakt, is de mascarpone vulling. Je hebt hier een fantastische combinatie van fris, zuur, zoet en vanille. Vanille en rabarber is een TOP combinatie, die horen bij mekaar zoals kaneel en appel. En het bladerdeeg zorgt voor de krokante toets en natuurlijk ook voor de yumminess.
TIP! Ik gebruik nu rabarber omdat we volop in het seizoen zitten. Natuurlijk kan je hier ook ander fruit gebruiken zoals appel, peer, bessen, nectarine, perzik, …
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met rabarber? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Strudel met rabarber en mascarpone?
- Mascarpone
- Suiker & Vanillesuiker
- Ei
- Vanille extract
- Zeste van citroen
- Rabarber
- Bladerdeeg
- Amandelschaafsel
Hoe maak je deze Strudel met rabarber en mascarpone?
Eerst maken we de mascarpone vulling. Hiervoor doe je mascarpone in een mengkom. Daar voeg je suiker, vanillesuiker, eigeel, vanille extract en zeste van citroen bij. Mix dit tot een gladde massa. Dit zet je dan even opzij.
De rabarber snij je dan in kleine blokjes.
Verwarm de oven alvast voor op 185 graden. Vervolgens bekleed je een bakplaat met bakpapier.
Rol het bladerdeeg open op een beklede bakplaat. Schep de mascarpone vulling in het midden van het deeg, gelijk verdeeld over de gehele lengte van de vel bladerdeeg. Verdeel er de rabarber over.
Je heb nu nog een deel van het deeg links en een deel rechts dat onbelegd is. Hier gaan we om de 2cm snedes in maken langs beide kanten. Vlecht nu afwisselend een strookje van de linkse kant over de vulling gevolgd door de rechtse kant. Zo krijg je een soort vlechtwerk bovenop de rabarber
Kluts dan het ei los en wrijf hiermee het bladerdeeg in. Als laatste verdeel je er het amandelschaafsel over.
Bak de strudel mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo’n 25 a 30min.
Haal dan uit de oven en laat grotendeels of volledig afkoelen.
Je kan de strudel zowel lauw als koud serveren.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Strudel met rabarber en mascarpone
Ingrediënten
- 175 gr mascarpone
- 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
- 2 el suiker
- 1 eigeel (+ 1 extra om te doreren)
- 1/2 tl vanille extract
- 1/2 tl zeste van citroen
- 1 portie bladerdeeg
- 1 a 2 stokken rabarber
- 1 handvol amandelschaafsel
Instructies
- We gaan eerst de mascarpone vulling maken. Hiervoor doe je mascarpone, vanillesuiker, suiker, eigeel, vanille extract en zeste van citroen in een mengkom. Mix dit los tot een gladde massa. Zet dit even opzij
- Snij de rabarber in kleine stukjes.
- Verwarm dan alvast de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het bladerdeeg open op een beklede bakplaat. We gaan de strudel samenstellen en dichtvouwen op de bakplaat dan hoef je deze niet meer te verplaatsen.
- Schep de mascarpone vulling in het midden van het deeg, gelijk verdeeld over de gehele lengte van de vel bladerdeeg. Verdeel er de rabarber over.
- Je heb nu nog een deel van het deeg links en een deel rechts. Hier gaan we om de 2cm snedes in maken langs beide kanten. Vlecht nu afwisselend een strookje van de linkse kant over de vulling gevolgd door de rechtse kant. Zo krijg je een soort vlechtwerk.
- Kluts het extra ei los en wrijf hiermee het deeg in. Als laatste verdeel je er het amandelschaafsel over.
- Bak de strudel mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo’n 25 a 30min.
- Laat de strudel grotendeels of volledig afkoelen.De strudel is zowel lauw als koud heerlijk. Smakelijk