Couscous salade met zalm

Lekker makkelijk recept voor Couscous salade met zalm, simpel snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu klaar in 30min. Fris, licht, gezond en zomerse salade dat weinig werk of tijd vraagt. Veel verse groentjes, kruiden, mozzarella en gerookte zalm.
Naar recept gaan

Couscous salade met zalm, een lekker zomerse maaltje om mee uit te pakken op je weekmenu. Dit soort gerechtjes daar kan ik heel de zomer mee doorkomen. Fris, licht, snel en simpel om te maken. Met heel simpele ingrediënten creëer je in no-time een super smaakvol maaltje op tafel. Geen 101 verschillende ingrediënten of 1001 verschillende kruiden of smaakmakers. Nee, dat hoeft allemaal niet. Ga uit van de kracht van lekkere seizoensgroentjes en verse kruiden en meer heb je niet nodig. En de restjes (als je die zou hebben) die neem je de volgende dag mee als gezonde lunch. Perfect om je collega’s jaloers te maken 😃. 

TIP! Ik maakte deze salade nu met gerookte zalm. Je kan deze ook perfect vervangen door spekjes of ham. Of hou het veggie. 
TIP! Je kan hier nog andere groentjes in verwerken zoals tomaatjes, gegrilde courgette, gedroogde tomaatjes, avocado, rucola, … 

Nog meer inspiratie nodig voor lekker eenvoudige salade receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Couscous salade met zalm, simpel snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu klaar in 30min. Fris, licht, gezond en zomerse salade dat weinig werk of tijd vraagt. Veel verse groentjes, kruiden, mozzarella en gerookte zalm.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Couscous salade met zalm?

  • Couscous (Parelcouscous of fijne)
  • Komkommer
  • Paprika 
  • Radijzen
  • Sjalot (of rode ui)
  • Peterselie
  • Bieslook
  • Dille 
  • Granaatappelpitjes
  • Gerookte zalm 
  • Mozzarella 
  • Citroen
  • Honing
  • Olijfolie

Hoe maak je deze Couscous salade met zalm?

We beginnen met het koken van de couscous zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af en spoel goed onder koud water. Laat dan goed uitlekken. 

Ondertussen kan je de groentjes fijnsnijden. In dit soort salades vind ik het lekkerder dat de groentjes extra fijn zijn. De komkommer en paprika snij je in kleine blokjes. Pel de ui en hak fijn. Hak de kruiden heel fijn. Snij de gerookte zalm in kleine stukjes. Laat de mozzarella even uitlekken en snij dan ook in kleine blokjes. 

De dressing kan je ook al maken door olijfolie, citroensap, honing, peper en zout te mengen.

Vervolgens doe je de couscous in een ruime mengkom en roer dit alvast even los. Hier doe je dan de groentjes en kruiden bij en meng dit alvast even. Giet er dan de dressing over en meng goed. Als laatste voeg je de gerookte zalm, granaatappelpitjes en mozzarella toe. Meng goed.

Je kan de salade direct serveren. Of je kan deze ook op voorhand maken, zo zal ie nog meer smaak hebben. Zorg ervoor dat de kom goed is afgedekt met aluminiumfolie. Wanneer je de salade serveert, giet er dan nog een beetje olijfolie bij. Zo zal de salade terug wat smeuïger worden. 

Lekker makkelijk recept voor Couscous salade met zalm, simpel snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu klaar in 30min. Fris, licht, gezond en zomerse salade dat weinig werk of tijd vraagt. Veel verse groentjes, kruiden, mozzarella en gerookte zalm.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Couscous salade met zalm, simpel snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu klaar in 30min. Fris, licht, gezond en zomerse salade dat weinig werk of tijd vraagt. Veel verse groentjes, kruiden, mozzarella en gerookte zalm.

Couscous salade met zalm

Lekker makkelijk recept voor Couscous salade met zalm, simpel snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu klaar in 30min. Fris, licht, gezond en zomerse salade dat weinig werk of tijd vraagt. Veel verse groentjes, kruiden, mozzarella en gerookte zalm.
Totale tijd 30 minuten
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 250 gr parelcouscous (of gewone fijne couscous)
  • 2/3 komkommer
  • 1 gele paprika
  • 100 gr radijzen
  • 1 sjalot (of rode ui)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • 1 el dille (fijngehakt)
  • 200 gr gerookte zalm
  • 130 gr granaatappelpitjes
  • 1 bol mozzarella

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 3 el water
  • 1/2 citroen
  • 2 el honing
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het koken van de couscous zoals vermeld op verpakking. Eenmaal gaar, giet af en spoel goed onder koud water. Laat goed uitlekken. 
  • Ondertussen kan je de groentjes fijnsnijden.
    Snij de komkommer in kleine blokjes. 
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak in fijne blokjes. 
    Snij de radijsjes heel fijn. 
    Pel de sjalot en hak fijn. 
    Hak de kruiden heel fijn. 
    Snij de zalm in kleine stukjes. 
    Laat de mozzarella even uitlekken en snij dan in kleine blokjes. 
    Maak de dressing door olijfolie, citroensap, honing, peper en zout te mengen. 
  • Vervolgens doe je de couscous in een mengkom en roer deze wat los. 
    Doe er de groentjes en kruiden bij en meng alvast even.
    Giet er de dressing over en meng goed. 
    Als laatste voeg je de zalm, granaatappelpitjes en mozzarella toe. Meng goed 
  • Je kan de salade direct serveren. Of maak deze op voorhand, zo zal ie meer smaak hebben. Dek de kom dan goed af met aluminiumfolie
    Vlak voor het serveren, voeg je dan nog een beetje olijfolie toe om het terug wat smeuïger te maken. 
    Smakelijk 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.