Yes, we gaan nog eens de Mexicaanse tour op met deze heerlijke eenvoudige quesadilla met tonijn en avocado. “Mexican vibes” op tafel staat altijd garant voor een feestje met heel veel smaak … denk maar taco’s of nacho’s. Ook deze gevulde wraps zijn een ware “taste party” en daarnaast ook super simpel en snel te maken. Maak ze als hapje voor bij zomerse apéro of serveer ze gewoon als doordeweekse maaltijd.
Mexicaanse Croque Monsieur
Wij hebben onze bekende Croque Monsieur of tosti zoals onze noorderburen ze noemen, Mexico heeft quesadilla’s. De sneetjes brood worden vervangen door wraps/tortilla’s. Deze kan je dan naar hartenlust gaan vullen met vlees, kip, vis en/of groentjes en de kaas mag hier ook niet vergeten worden. Deze is eigenlijk cruciaal in een quesadilla omdat ie dient als de “lijm”.
Tuna Melt
Deze versie met tonijn zal bij sommige misschien een belletje doen rinkelen, toch zeker als je al een in USA op vakantie bent geweest. Daar staat op vele menukaart een “Tuna Melt” ofwel een croque monsieur met tonijn en kaas. Een gerechtje dat mij doet terugdenken aan onze USA reis van zo’n 6 jaar geleden ondertussen. Na een helse veel te warme wandeltocht in Zion National Park, had ik er mij zo eentje besteld. Tonijn met kaas, totaal geen idee of dat wel zou werken maar jawel hoor na de eerste hap begreep ik waarom dit een echte “Amerikaanse klassieker” is.
Kaas als lijm
Voor dit receptje maak je eerst een tonijnsalade waar je naar hartelust kleine blokjes groenten aan kan toevoegen. Ik verwerkte er paprika, radijsjes en wat lente-ui in. Een typische tonijnsalade vraagt om mayonaise en vaak ook wat ketchup. Die wissel ik in voor Griekse yoghurt en zoete chilisaus. Daarnaast voeg ik ook nog wat geprakte avocado (optioneel) toe en natuurlijk de onmisbare kaas. Deze zal namelijk als “lijm” dienen van de wraps en natuurlijk omdat kaas alles net dat ietsje lekkerder maakt.

TIPS
- Je kan de tonijn ook vervangen door fijngesneden plakjes kip.
- Je kan dit recept ook maken met gewone sneetjes brood
- Je kan hier nog wat guacamole bij serveren. Ik maakte er een tomatensalsa ofwel een pico de Gallo bij en een romige snel chilisausje.

Quesadilla met tonijn en avocado
Ingrediënten
Tonijnsalade
- 300 gr tonijn (uit blik – uitgelekt)
- 2 lente-uitjes
- 1 takje selder
- 4 a 5 radijsjes
- 2 el bieslook
- 3 el griekse yoghurt
- 1,5 el zoete chilisaus
- 1 limoen
- Peper en zout
Quesadilla's
- 4 a 6 wraps – tortilla's
- 2 avocado's
- 80 gr gerapste kaas (ik gebruikte cheddar)
- Olie
- Tomatensalsa & romig chilisausje om te serveren (zie recept onderaan)
Instructies
- Hak de lente-uitjes fijn.Hak de selder in kleine blokjes.Snij de radijsjes fijn. Hak de bieslook fijn.Doe alle groenten in een mengkom samen met de goed uitgelekte tonijn. Meng al even.Voeg de yoghurt en zoete chilisaus toe. Meng goed.Proef en breng verder op smaak met peper & zout.
- Verhit ondertussen een pan met een scheutje olie.Schep het vruchtvlees uit de avocado's en prak dit een beetje samen met wat peper en zout. Maak er geen moes van, dit mag nog een beetje textuur hebben.Neem een wrap, doe op één helft wat geprakte avocado gevolgd door wat tonijnsalade en strooi hierover royaal wat geraspte kaas. Vouw de quesadilla dicht. Leg de quesadilla voorzichtig in de pan. Je kan best de kant met de kaas naar beneden leggen, dan zal deze vlugger smelten en vlugger als "lijm" dienen. Draai voorzichtig de quesadilla zodat de wraps aan beide kanten mooi goudbruin worden.Eenmaal mooi goudbruin gebakken, haal uit de pan, snij in stukken en serveer direct.Smakelijk
Notities
* 3 tomaten (in fijne blokjes gesneden)
* 1/2 komkommer (in fijne blokjes gesneden)
* 1 teentje look (fijngehakt)
* 1 rode ui (fijngehakt)
* 1/2 rode of groene peper (fijngehakt)
* 2el fijngehakte koriander of peterselie
* 2el limoensap
* Snuifje zout Alles mengen en koel bewaren Voor het romig chilisausje :
* 100gr Griekse yoghurt
* 2el zoete chilisaus
* Snuifje zout Alles mengen en koel bewaren
