Pompoen lasagne, een makkelijk herfstig receptje om op je volgend weekmenu te zetten. Een zalige ovenschotel die ietwat anders is dan de klassieke lasagne maar wel even lekker. Gehakt is zeker van de partij, dat is een must 😃. Voor de rest heel veel groentjes namelijk ui, prei, look, champignons en spinazie. En dan vergeet ik nog de pompoen. Deze gaan in de vorm van lasagnebladen in de schotel waardoor dit meteen een koolhydraatarm recept is.
Pompoen lasagnebladen kan je tegenwoordig makkelijk in de meeste supermarkten terugvinden. Geen fan? Geen probleem dan kan je natuurlijk ook de klassieke lasagnebladen gebruiken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker makkelijke ovenschotels? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pompoen lasagne?
- Gehakt : je kan gemengd gehakt of kippengehakt gebruiken.
- Ui & Look
- Prei
- Champignons
- Bloem
- Bouillonblokje (kip of groente)
- Room
- Spinazie
- Citroen
- Pompoen lasagnebladen
- Geraspte kaas
- Mozzarella
Hoe maak je deze Pompoen lasagne?
We gaan beginnen met het rullen bakken in een ruime pan of stoofpot. Eenmaal gebakken, schep uit de pan en zet even opzij. Maak vooral de pan of pot niet proper want hierin gaan we de groentjes bakken.
Doe opnieuw wat olijfolie in dezelfde pan of pot. Stoof hierin de ui, prei en champignons aan voor zo’n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet kunnen aanbakken. Pers dan de teentjes look en voeg ook toe. Laat dit zeker nog een minuutje meebakken. Vervolgens strooi je er de bloem over, roer goed. Dit zal een vrij droge massa worden, dit is normaal. Giet er dan al roerend de warme bouillon bij. Laat zachtjes al roerend sudderen, de saus zal zo beginnen indikken. Giet er de room bij en laat nog zo’n 2min sudderen. Op het laatste voeg je nog wat grof gehakte spinazie toe en laat deze slinken door de warmte.
Breng dit verder op smaak met peper, zout en wat citroensap. Nu kunnen we de ovenschotel gaan samenstelen. Schep wat van het gehakt-groente mengsel op de bodem van een ovenschaal. Spreid goed uit zodat de gehele bodem bedekt is. Strooi er wat geraspte kaas over gevolgd door enkele pompoen lasagnebladen. Vul zo verder de schaal. De laatste laag dienen pompoen lasagnebladen te zijn. Werk af met stukjes mozzarella.
Je kan de ovenschotel meteen gaan afbakken. Of je kan dit ook al 1 a 2 dagen op voorhand maken. Als je dit meteen bakt, reken op zo’n 30min in de oven. Maak je dit op voorhand, reken dan zo’n 40 a 45min oventijd.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Pompoen lasagne
Ingrediënten
- 500 gr gehakt
- 1 ui
- 1 grote prei
- 2 teentjes look
- 250 gr champignons
- 2 el bloem
- 1 bouillonblokje (kip of groente)
- 100 ml room
- 150 gr spinazie
- 1/2 citroen
- 350 gr Pompoen lasagnebladen (*)
- 100 gr geraspte kaas
- 1 bol mozzarella
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- We gaan beginnen met het bakken van het gehakt. Verhit een ruime pan of stoofpot met een klein scheutje olijfolie. Bak hierin het gehakt rul, kruid ook met wat peper en zout. Eenmaal gebakken, schep uit de pan of pot. Maak nu vooral de pan of pot niet proper omdat we hierin de groentjes gaan bakken
- Ondertussen gaan we de groentjes fijnsnijden.Pel de ui en hak fijn.Was de prei en hak in kleine stukjesMaak de champignons proper en snij in dunne plakjes. Pel de teentjes lookLos het bouillonblokje op in 400ml warm water
- Doe opnieuw wat olijfolie in dezelfde pot of pan. Stoof hierin de ui, prei en champignons aan voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat deze niet te bruin worden. Pers er vervolgens de teentjes look boven uit. Roer even en laat ook een minuutje mee bakken.
- Strooi de bloem over de groentjes en roer goed. Dit zal ietwat droog worden.Giet er dan rustig en al roerend de warme bouillon bij. Laat zachtjes al roerend sudderen, de saus zal zo beginnen indikken. Giet er dan ook de room bij, roer goed en laat dan nog zo'n 2min zachtjes sudderen.Hak ondertussen de spinazie in kleinere stukjes en voeg ook toe aan de warme saus. Laat dit rustig slinken door de warmte. Proef nog even en breng verder op smaak met peper en zout en wat citroensap
- Nu kunnen we de ovenschotel gaan samenstellen. Schep wat van het gehakt-groente mengsel op de bodem van de ovenschotel en spreid goed uit zodat de gehele bodem bedekt is. Strooi er wat geraspte kaas over. Dek dan af met enkele pompoen lasagnebladen. Maak zo verder laagjes. De laatste laag dienen pompoen lasagnebladen te zijn. Breek de mozzarella in stukjes en verdeel deze er bovenop.TIP! Je kan de ovenschotel al op voorhand zo maken. Dan hoef je ze enkel nog maar af te bakken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de ovenschotel voor zo'n 30 a 40min in de oven.Serveer dan direct