Yoghurtcake met peer en blauwe bessen

Lekker makkelijk recept voor Yoghurtcake met peer en blauwe bessen, heerlijk frisse lichte cake dankzij de yoghurt. Dit lekker simpele gebak is perfect voor bij de koffie of thee
Naar recept gaan

Yoghurtcake met peer en blauwe bessen, de lekkerste cake om op een koude dag van te genieten. Een super makkelijke cake die weinig tijd, werk of ingrediënten vraagt. Ideaal toch! Door de yoghurt die we gaan gebruiken, wordt ie lekker fris, licht en luchtig. In een handomdraai zet je deze cake op tafel en je huis krijgt gratis en voor niets dat heerlijke cake aroma. Daarvoor alleen al, bak ik zo graag.

TIP ! Ik gebruik stukjes peer in de cake. Je kan natuurlijk ook appel verwerken in deze cake.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere cake receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Yoghurtcake met peer en blauwe bessen, heerlijk frisse lichte cake dankzij de yoghurt. Dit lekker simpele gebak is perfect voor bij de koffie of thee

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Yoghurtcake met peer en blauwe bessen?

  • Blauwe bessen
  • Peer
  • Boter
  • Suiker
  • Vanille extract
  • Eieren
  • Zelfrijzende bloem + extra snuifje bakpoeder
  • Kaneel
  • Yoghurt : kies voor een stevige yoghurt type Griekse yoghurt, volle yoghurt of Skyr.

Hoe maak je deze Yoghurtcake met peer en blauwe bessen?

We gaan beginnen met de blauwe bessen te pletten. Leg ze op een bord en duw gewoon ietwat platter met behulp van een vork. Dit hoeft geen perfecte moes te vormen. Elk besje dient gewoon ietwat geplet te zijn. Dit zal ervoor zorgen dat ze in de cake niet allemaal naar beneden zakken. Vervolgens schil je ook de peer, verwijder het klokhuis en snij dan in kleine blokjes. Zet even opzij.

Doe vervolgens de zachte boter, suiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit op hoge snelheid luchtig en romig. Voeg dan één voor één de eieren toe en mix steeds goed. Wanneer alle eitjes zijn toegevoegd, laat je de mixer nog zeker een minuutje op hoge snelheid draaien. Verlaag dan de snelheid van je mixer naar het laagste niveau. Doe er afwisselend wat van het bloem mengsel, kaneel en yoghurt bij. Mix tot een glad deeg en zet je mixer dan uit.

Als laatste voeg je de geplette blauwe bessen en stukjes peer toe. Meng nog even kort met een spatel en schep dan in een beklede cakevorm. Bak de cake mooi gaar en goudbruin in de oven. Eenmaal gebakken, laat volledig afkoelen.

Lekker makkelijk recept voor Yoghurtcake met peer en blauwe bessen, heerlijk frisse lichte cake dankzij de yoghurt. Dit lekker simpele gebak is perfect voor bij de koffie of thee

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Yoghurtcake met peer en blauwe bessen, heerlijk frisse lichte cake dankzij de yoghurt. Dit lekker simpele gebak is perfect voor bij de koffie of thee

Yoghurtcake met peer en blauwe bessen

Lekker makkelijk recept voor Yoghurtcake met peer en blauwe bessen, heerlijk frisse lichte cake dankzij de yoghurt. Dit lekker simpele gebak is perfect voor bij de koffie of thee
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie
Porties 8

Equipment

  • 1 Springvorm

Ingrediënten
  

  • 150 gr blauwe bessen
  • 1 grote peer
  • 125 gr boter (zacht)
  • 200 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 3 eieren
  • 200 gr zelfrijzende bloem (+ 1 extra snuifje bakpoeder)
  • 1/4 tl kaneel
  • 125 gr yoghurt (*)

Instructies
 

  • Begin met de blauwe bessen met een vork te pletten. Gewoon éénmaal eens op duwen, je hoeft hier echt geen moes van te maken. De bessen dienen gewoon ietwat kapot zijn.
    Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij dan in kleine blokjes.
    Zet even opzij
  • Bekleed alvast de springvorm met bakpapier, zowel de bodem als zijkanten.
    Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe de zachte boter in een mengkom van je keukenmachine. Doe er ook de suiker en vanille extract bij
    Mix dit op hoge snelheid tot een romig luchtig mengsel.
    Voeg er dan één voor één de eieren bij en mix steeds goed. Wanneer alle eitjes zijn toegevoegd, mix dan nog zeker 1 minuutje op hoge snelheid.
    Verlaag dan de snelheid van je mixer. Voeg dan afwisselend wat van de bloem en yoghurt toe. Doe er ook het snuifje kaneel bij. Mix tot je een glad deeg hebt en zet je mixer dan uit. De laatste restjes bloem aan de zijkanten, kan je gewoon nog met een spatel mengen.
    Als laatste doe je er de geplette blauwe bessen bij samen met de blokjes peer. Meng nog even kort met een spatel.
  • Schep het deeg in de springvorm en spreid mooi uit.
    Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven. Reken op ongeveer 45 a 50min.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat dan volledig afkoelen

Notities

(*) kies voor een stevige yoghurt > Type Griekse yoghurt, volle yoghurt, Skyr. 
Trefwoord bakken, blauwe bessen, dessert, gebak, peer, voor bij de koffie, yoghurt, yoghurtcake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.