Yoghurtcake met peer en blauwe bessen, de lekkerste cake om op een koude dag van te genieten. Een super makkelijke cake die weinig tijd, werk of ingrediënten vraagt. Ideaal toch! Door de yoghurt die we gaan gebruiken, wordt ie lekker fris, licht en luchtig. In een handomdraai zet je deze cake op tafel en je huis krijgt gratis en voor niets dat heerlijke cake aroma. Daarvoor alleen al, bak ik zo graag.
TIP ! Ik gebruik stukjes peer in de cake. Je kan natuurlijk ook appel verwerken in deze cake.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere cake receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Yoghurtcake met peer en blauwe bessen?
- Blauwe bessen
- Peer
- Boter
- Suiker
- Vanille extract
- Eieren
- Zelfrijzende bloem + extra snuifje bakpoeder
- Kaneel
- Yoghurt : kies voor een stevige yoghurt type Griekse yoghurt, volle yoghurt of Skyr.
Hoe maak je deze Yoghurtcake met peer en blauwe bessen?
We gaan beginnen met de blauwe bessen te pletten. Leg ze op een bord en duw gewoon ietwat platter met behulp van een vork. Dit hoeft geen perfecte moes te vormen. Elk besje dient gewoon ietwat geplet te zijn. Dit zal ervoor zorgen dat ze in de cake niet allemaal naar beneden zakken. Vervolgens schil je ook de peer, verwijder het klokhuis en snij dan in kleine blokjes. Zet even opzij.
Doe vervolgens de zachte boter, suiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit op hoge snelheid luchtig en romig. Voeg dan één voor één de eieren toe en mix steeds goed. Wanneer alle eitjes zijn toegevoegd, laat je de mixer nog zeker een minuutje op hoge snelheid draaien. Verlaag dan de snelheid van je mixer naar het laagste niveau. Doe er afwisselend wat van het bloem mengsel, kaneel en yoghurt bij. Mix tot een glad deeg en zet je mixer dan uit.
Als laatste voeg je de geplette blauwe bessen en stukjes peer toe. Meng nog even kort met een spatel en schep dan in een beklede cakevorm. Bak de cake mooi gaar en goudbruin in de oven. Eenmaal gebakken, laat volledig afkoelen.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Yoghurtcake met peer en blauwe bessen
Equipment
- 1 Springvorm
Ingrediënten
- 150 gr blauwe bessen
- 1 grote peer
- 125 gr boter (zacht)
- 200 gr suiker
- 1 tl vanille extract
- 3 eieren
- 200 gr zelfrijzende bloem (+ 1 extra snuifje bakpoeder)
- 1/4 tl kaneel
- 125 gr yoghurt (*)
Instructies
- Begin met de blauwe bessen met een vork te pletten. Gewoon éénmaal eens op duwen, je hoeft hier echt geen moes van te maken. De bessen dienen gewoon ietwat kapot zijn. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij dan in kleine blokjes. Zet even opzij
- Bekleed alvast de springvorm met bakpapier, zowel de bodem als zijkanten.Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de zachte boter in een mengkom van je keukenmachine. Doe er ook de suiker en vanille extract bijMix dit op hoge snelheid tot een romig luchtig mengsel. Voeg er dan één voor één de eieren bij en mix steeds goed. Wanneer alle eitjes zijn toegevoegd, mix dan nog zeker 1 minuutje op hoge snelheid.Verlaag dan de snelheid van je mixer. Voeg dan afwisselend wat van de bloem en yoghurt toe. Doe er ook het snuifje kaneel bij. Mix tot je een glad deeg hebt en zet je mixer dan uit. De laatste restjes bloem aan de zijkanten, kan je gewoon nog met een spatel mengen. Als laatste doe je er de geplette blauwe bessen bij samen met de blokjes peer. Meng nog even kort met een spatel.
- Schep het deeg in de springvorm en spreid mooi uit.Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven. Reken op ongeveer 45 a 50min.Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat dan volledig afkoelen