Appeltaart met mascarpone, de appeltaart die je deze herfst wil bakken! Het is de makkelijkste appeltaart die je gaat maken en ook meteen de lekkerste. Dat geef ik jullie op een papiertje 😉. Een taart die niet te veel ingrediënten vraagt en ook niet veel tijd vraagt om te maken. Kortom deze wil je gewoon maken. Want bij de herfst daar hoort nu eenmaal gebak met appel bij. Alleja een taart met appel dat smaakt mij het hele jaar door hoor 😉. Dat is de “POWER” van een lekkere appel, super veelzijdig. Maar niets zo leuk dan thuiskomen na een herfstwandeling en dan genieten van een stukje van deze appel.
TIP! Je kan de appelen ook perfect vervangen door peer, even lekker!
Nog meer lekkere receptjes met appel? Check dan zeker ook even deze receptjes.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Appeltaart met mascarpone?
- Mascarpone
- Eieren
- Vanille extract
- Amandelmeel
- Poedersuiker
- Kaneel
- Taartdeeg of kruimeldeeg (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
- Appelen : ik gebruik Jonagold appel. Of vervang door peer.
Hoe maak je deze Appeltaart met mascarpone?
Begin met de mascarpone in een mengkom te doen. Doe er dan de eitjes en vanille extract bij. Meng of mix dit goed tot een gladde massa. Vervolgens doe je er het amandelmeel, poedersuiker en kaneel bij. Mix of meng opnieuw goed. Zet het deeg dan even opzij.
Bekleed dan je taartvorm met het taartdeeg. Duw goed aan langs de kantjes en verwijder het overtollige deeg. Schep het deeg op de bodem van de taart en spreid mooi egaal uit zodat de gehele bodem bedekt is.
Schil vervolgens de appelen en verwijder het klokhuis. Snij in dunne plakjes. Schik of leg deze plakjes appel bovenop het deeg. Bak dan de taart mooi gaar en goudbruin in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen.
Appeltaart met mascarpone
Equipment
- 1 taartvorm (+/- 24cm)
Ingrediënten
- 250 gr mascarpone
- 3 eieren
- 1 tl vanille extract
- 40 gr Amandelmeel
- 85 gr poedersuiker
- 1 snuifje kaneel
- 1 portie taartdeeg – zanddeeg (*)
- 4 a 5 appelen (type Jonagold)
Instructies
- Doe de mascarpone, eitjes en vanille extract in een mengkom. Mix dit tot een gladde crème. Doe er vervolgens het amandelmeel, poedersuiker en snuifje kaneel bij. Meng nog even goed. Zet dit even apart.
- Bekleed je taartvorm met het taartdeeg. Duw goed aan langs de kantjes en verwijder het overtollige deeg. Giet er dan het deeg in en spreid goed uit zodat de gehele bodem mooi bedekt is.
- Verwarm alvast de oven voor op 180 graden.
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis. Snij in dunne plakjes.Schik of leg de plakjes appel bovenop de taart.
- Bak de taart mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 40min. Eenmaal mooi gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen.Smakelijk
Wat was dat weer lekker!
Volgende keer doe ik een dun laagje van de crème op mijn deeg, dan appelschijfjes, een tweede laagje crème en weer appelschijfjes. Ik geraakte er nu mijn appels niet op kwijt. Ik gebruik een kleinere vorm.