Frangipane taart met speculaas en peer, een lekker makkelijk taartje om eindeloos lang van te genieten tijdens de herfst. Dit is weer zo eentje om van te smullen na een deugddoende herfstwandeling. Veel werk of tijd vraagt deze taart totaal niet. De korst is gewoon kant-en-klaar bladerdeeg met daarin een zalige frangipane op basis van speculaas koekjes. Ja, die is echt TE lekker. En natuurlijk hoort daar een “fruitje” bij en dat is deze keer een lekkere Belgische peer.
TIP! Ik maak deze taart met peren. Je zou deze ook kunnen maken met appel.
Nog meer lekkere speculaas receptjes? Check dan zeker deze lekker makkelijke receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Frangipane taart met speculaas en peer?
- Speculaas
- Amandelmeel
- Patisseriebloem
- Kaneel
- Boter
- Suiker
- Eieren
- Bladerdeeg
- Peren
Hoe maak je deze Frangipane taart met speculaas en peer?
We beginnen met het fijnmalen van de speculaas. Meng vervolgens met amandelmeel, patisseriebloem en snuifje kaneel. Zet dit even opzij.
Vervolgens doe je de zachte boter in een mengkom samen met de suiker. Mix dit op hoge snelheid tot een lichte romige massa. Doe er vervolgens één voor één de eitjes bij en mix steeds goed. Eenmaal alle eieren zijn toegevoegd, mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid. Verlaag dan je mixer naar de laagste stand en doe er het speculaas-bloem mengsel bij. Mix nog even kort tot een glad deeg en zet je mixer dan uit.
Bekleed dan je taartvorm met bladerdeeg. Duw goed aan langs alle kantjes en hoekjes. Verwijder het overtollige deeg. Schep vervolgens de frangipane in de vorm en spreid mooi egaal uit. Als laatste verdeel je er plakjes peer over. Duw de plakjes ietwat in de frangipane. Zet dan in de oven en bak de taart mooi gaar en goudbruin.
Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Frangipane taart met speculaas en peer
Equipment
- 1 taartvorm (+/- 24cm)
Ingrediënten
- 180 gr speculaas
- 75 gr Amandelmeel
- 70 gr patisseriebloem
- 1 snuifje kaneel
- 250 gr boter (op kamertemperatuur)
- 230 gr suiker
- 4 eieren
- 1 vel bladerdeeg
- 2 peren
Instructies
- Begin met fijnmalen van de speculaas.Meng vervolgens met amandelmeel, bloem en snuifje kaneelZet even opzij.
- Doe de zachte boter en suiker in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix dit op hoge snelheid tot een zachte romige massa voor zo'n 3 a 4min. Schraap af en toe de zijkanten even los. Doe er vervolgens één voor één de eitjes bij en mix steeds goed. Eenmaal alle eitjes zijn toegevoegd, mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid. Verlaag dan de snelheid van je mixer en doe er het speculaas-bloem mengsel bij. Mix nog even kort tot een mooi glad deeg.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een taartvorm met bladerdeeg. Duw goed aan langs alle kantjes en verwijder het overtollige deeg. Schep er de frangipane in en spreid mooi egaal uit. Snij dan de peren in dunne plakjes. Je hoeft ze niet te schillen. Duw de plakjes peer in de frangipane. Bak de taart mooi gaar en goudbruin. Reken op zo'n 45 a 50min baktijd. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen. Smakelijk