Frangipane taart met speculaas en peer

Lekker makkelijk recept voor Frangipane taart met speculaas en peer, simpel en snel gebak voor tijdens de herfst. Heerlijke taart met bladerdeeg, speculaas frangipane en stukjes peer. Deze taart vraagt weinig werk en is super lekker van smaak.
Naar recept gaan

Frangipane taart met speculaas en peer, een lekker makkelijk taartje om eindeloos lang van te genieten tijdens de herfst. Dit is weer zo eentje om van te smullen na een deugddoende herfstwandeling. Veel werk of tijd vraagt deze taart totaal niet. De korst is gewoon kant-en-klaar bladerdeeg met daarin een zalige frangipane op basis van speculaas koekjes. Ja, die is echt TE lekker. En natuurlijk hoort daar een “fruitje” bij en dat is deze keer een lekkere Belgische peer.

TIP! Ik maak deze taart met peren. Je zou deze ook kunnen maken met appel.

Nog meer lekkere speculaas receptjes? Check dan zeker deze lekker makkelijke receptjes

Lekker makkelijk recept voor Frangipane taart met speculaas en peer, simpel en snel gebak voor tijdens de herfst. Heerlijke taart met bladerdeeg, speculaas frangipane en stukjes peer. Deze taart vraagt weinig werk en is super lekker van smaak.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Frangipane taart met speculaas en peer?

  • Speculaas
  • Amandelmeel
  • Patisseriebloem
  • Kaneel
  • Boter
  • Suiker
  • Eieren
  • Bladerdeeg
  • Peren

Hoe maak je deze Frangipane taart met speculaas en peer?

We beginnen met het fijnmalen van de speculaas. Meng vervolgens met amandelmeel, patisseriebloem en snuifje kaneel. Zet dit even opzij.

Vervolgens doe je de zachte boter in een mengkom samen met de suiker. Mix dit op hoge snelheid tot een lichte romige massa. Doe er vervolgens één voor één de eitjes bij en mix steeds goed. Eenmaal alle eieren zijn toegevoegd, mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid. Verlaag dan je mixer naar de laagste stand en doe er het speculaas-bloem mengsel bij. Mix nog even kort tot een glad deeg en zet je mixer dan uit.

Bekleed dan je taartvorm met bladerdeeg. Duw goed aan langs alle kantjes en hoekjes. Verwijder het overtollige deeg. Schep vervolgens de frangipane in de vorm en spreid mooi egaal uit. Als laatste verdeel je er plakjes peer over. Duw de plakjes ietwat in de frangipane. Zet dan in de oven en bak de taart mooi gaar en goudbruin.

Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Frangipane taart met speculaas en peer, simpel en snel gebak voor tijdens de herfst. Heerlijke taart met bladerdeeg, speculaas frangipane en stukjes peer. Deze taart vraagt weinig werk en is super lekker van smaak.
Lekker makkelijk recept voor Frangipane taart met speculaas en peer, simpel en snel gebak voor tijdens de herfst. Heerlijke taart met bladerdeeg, speculaas frangipane en stukjes peer. Deze taart vraagt weinig werk en is super lekker van smaak.

Frangipane taart met speculaas en peer

Lekker makkelijk recept voor Frangipane taart met speculaas en peer, simpel en snel gebak voor tijdens de herfst. Heerlijke taart met bladerdeeg, speculaas frangipane en stukjes peer. Deze taart vraagt weinig werk en is super lekker van smaak.
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie
Porties 8

Equipment

  • 1 taartvorm (+/- 24cm)

Ingrediënten
  

  • 180 gr speculaas
  • 75 gr Amandelmeel
  • 70 gr patisseriebloem
  • 1 snuifje kaneel
  • 250 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 230 gr suiker
  • 4 eieren
  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 peren

Instructies
 

  • Begin met fijnmalen van de speculaas.
    Meng vervolgens met amandelmeel, bloem en snuifje kaneel
    Zet even opzij.
  • Doe de zachte boter en suiker in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix dit op hoge snelheid tot een zachte romige massa voor zo'n 3 a 4min. Schraap af en toe de zijkanten even los.
    Doe er vervolgens één voor één de eitjes bij en mix steeds goed. Eenmaal alle eitjes zijn toegevoegd, mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid.
    Verlaag dan de snelheid van je mixer en doe er het speculaas-bloem mengsel bij. Mix nog even kort tot een mooi glad deeg.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Bekleed een taartvorm met bladerdeeg. Duw goed aan langs alle kantjes en verwijder het overtollige deeg. Schep er de frangipane in en spreid mooi egaal uit.
    Snij dan de peren in dunne plakjes. Je hoeft ze niet te schillen. Duw de plakjes peer in de frangipane. Bak de taart mooi gaar en goudbruin. Reken op zo'n 45 a 50min baktijd.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen.
    Smakelijk
Trefwoord amandelen, bladerdeeg, dessert, frangipane, gebak, herfst, peren, snel klaar, speculaas, voor bij de koffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.