Puur comfort food, dat is deze super makkelijke Pasta ovenschotel met gehaktballetjes. Een heerlijk hartverwarmend receptje met de nodige pasta, gehaktballen, tomatensaus en mozzarella. Alles wat je kan verwachten van een herfstig maaltje. En veel afwas gaan we ook niet hebben. Een ovenschotel waarmee je ongetwijfeld gaat scoren en die gewoon op je weekmenu hoort. En super handig je kan deze volledig op voorhand al maken. Dan hoef je ze enkel nog maar af te bakken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere ovenschotels? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta ovenschotel met gehaktballetjes?
- Gehakt
- Italiaanse of Provençaalse kruiden
- Ei
- Paneermeel
- Ui & Look
- Paprika
- Champignons
- Courgette
- Passata
- Bouillonblokje (kip of groente)
- Pasta
- Mozzarella
Hoe maak je deze Pasta ovenschotel met gehaktballetjes?
We gaan beginnen met het maken van de gehaktballetjes. Meng hiervoor het gehakt met de kruiden, ei, paneermeel, peper en zout. Rol er dan balletjes van. Verhit vervolgens een ruime stoofpot met een scheut olijfolie. Bak hierin de balletjes mooi goudbruin rondom. Ze hoeven nog niet gaar te zijn binnenin. Schep uit de pot en zet even opzij. Maak vooral de stoofpot niet proper.
Terwijl de balletjes bakken, kan je de groentjes snijden. Snij de ui, paprika, champignons en courgette in kleine stukjes of blokjes. Pel de teentjes look.
Verhit opnieuw dezelfde stoofpot met olijfolie. Stoof hierin de ui, paprika en champignons aan voor zo’n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet te bruin worden. Voeg dan de blokjes courgette toe en pers er de teentjes look boven uit. Laat dit nog zo’n 2min mee bakken.
Giet er vervolgens de passata bij. Voeg ook het bouillonblokje en kruiden toe samen met wat warm water. Laat dit zachtjes sudderen voor zo’n 10 a 15min. De laatste 5min leg je de balletjes in de saus. Ondertussen kan je de pasta al dente koken. Eenmaal al dente, giet af en voeg toe aan de saus met balletjes. Meng goed. Schep alles in een ruime ovenschaal en werk af met stukjes mozzarella.
TIP! Tot hier kan je de schotel makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand maken.
Zet de schotel in de oven en bak nog eens zo’n 10 a 15min in de oven. Maak je de schotel 1 a 2 dagen op voorhand dan zal de schotel er iets langer in moeten.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Pasta ovenschotel met gehaktballetjes
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 paprika
- 250 gr champignons
- 1/2 courgette
- 4 teentjes look
- 1,5 tl Italiaanse of Provençaalse kruiden (*)
- 500 gr passata
- 1 bouillonblokje (kip of groente)
- 300 gr pasta (type penne – fusili)
- 1 bol mozzarella
- Peper en zout
- Olijfolie
Gehaktballen
- 500 gr gehakt (kip of gemengd gehakt)
- 1,5 tl Italiaanse of Provençaalse kruiden (*)
- 1 ei
- 35 gr paneermeel
Instructies
- Begin met het maken van de gehaktballetjes.Meng hiervoor het gehakt met de kruiden, ei, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van. Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie. Bak hierin de balletjes mooi goudbruin rondom. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn binnenin. Schep ze uit de pot en zet even opzij. Maak deze vooral niet proper want daarin gaan we de groentjes en saus maken
- Terwijl de balletjes bakken, gaan we de groentjes snijden.Pel de ui en hak fijnVerwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjesMaak de champignons proper en snij in kleine plakjes of blokjes. Snij de courgette in kleine blokjesPel de teentjes look en hak fijn.
- Verhit opnieuw wat olijfolie in dezelfde stoofpot. Stoof hierin de ui, paprika en champignons aan voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet te bruin worden. Doe er vervolgens de courgette bij en pers er ook de teentjes look boven uit. Voeg ook de kruiden toe. Roer even en laat dit ook nog zo'n 2min mee bakken. Giet er vervolgens de passata bij. Verbrokkel het bouillonblokje erover en voeg zo'n 200ml water toe. Roer even en laat zo'n 10 a 15min zachtjes sudderen. De laatste 5min leg je de balletjes in de saus.
- Ondertussen kook je de pasta al dente. Eenmaal gaar, giet af en voeg toe aan de saus met balletjes. Meng goed.Schep alles in een ruime ovenschotel. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de schotel. Bak nog eens zo'n 15min in de oven. TIP! Je kan de ovenschotel al makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand maken (niet afbakken in de oven). Reken dan wel dat de ovenschotel iets langer in de oven zal moetenSmakelijk