Pinsa met asperges en zalm

Lekker makkelijk recept voor Pinsa met asperges en zalm, ideaal als doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu of als hapje tijdens de borrel of apero. Pinsa is een variant op pizza maar lichter en is lekker krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Weinig werk, is snel klaar en gewoon super lekker
Naar recept gaan

Pinsa met asperges en zalm, een lekker makkelijk receptje dat je zowel als hapje kan serveren of als doordeweekse maaltijd. Een super smaakvol veelzijdig Italiaans broodje met een Vlaamse toets van onze asperges. Tot enkele maanden was “Pinsa” nog iets vrij onbekend voor mij maar ondertussen is het hier een favorietje. Je kan het vergelijken met een pizza of focaccia. Langs buiten lekker krokant en binnenin lekker zacht. We beleggen het broodje met frisse ricotta, stukjes gebakken asperges en gerookte zalm. Heel simpel, snel klaar en heerlijk smaakvol.

Ter info, we gaan het pinsa brood niet zelf maken, dat is voor mij te veel werk. Tegenwoordig kan je deze in de meeste supermarkten vinden waarbij je deze nog kort dient af te bakken in de oven.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met asperges? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Pinsa met asperges en zalm, ideaal als doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu of als hapje tijdens de borrel of apero. Pinsa is een variant op pizza maar lichter en is lekker krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Weinig werk, is snel klaar en gewoon super lekker

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pinsa met asperges en zalm?

  • Witte & Groene asperges : of je kan ook voor slechts 1 soort gaan
  • Geraspte kaas : jong of belegen (naar eigen smaak)
  • Pinsa : dit kan je tegenwoordig makkelijk in de supermarkt vinden. Kan je het nu toch vinden, gebruik dan kant-en-klaar pizzadeeg en ga hetzelfde te werk. Of ja kan hier ook Turks brood of naan brood gebruiken
  • Ricotta
  • Zure room
  • Citroen
  • Rode ui
  • Gerookte zalm : deze zou je ook kunnen vervangen door gedroogde ham
  • Rucola
  • Peterselie en/of dille

Hoe maak je deze Pinsa met asperges en zalm?

Begin met het schillen van de witte asperges en verwijder het harde achterste. Kook ze kort (voor zo’n 4min) in licht gezouten water. Na zo’n 2min voeg je ook de groene asperges (enkel harde achterste verwijderd) toe. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Giet af en laat even uitlekken. Vervolgens verhit je een pan met olijfolie en bak je deze mooi beetgaar.

Ondertussen kan je het pinsa brood gaan afbakken. Wrijf eerst in met wat olijfolie en strooi er dan de geraspte kaas over. Bak deze voor zo’n 5min in de oven. Haal dan uit de oven en laat zo’n 5min afkoelen.

Terwijl de pinsa in de oven staat, kan je de ricotta mengen met zure room, zeste van citroen, peper en zout. Hak ook nog even een halve ui fijn.

Verdeel hoopjes ricotta over het pinsa brood gevolgd door de gebakken asperges, stukjes gerookte zalm, rode ui, rucola, peterselie en/of dille. Serveer dan.

Lekker makkelijk recept voor Pinsa met asperges en zalm, ideaal als doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu of als hapje tijdens de borrel of apero. Pinsa is een variant op pizza maar lichter en is lekker krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Weinig werk, is snel klaar en gewoon super lekker
Lekker makkelijk recept voor Pinsa met asperges en zalm, ideaal als doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu of als hapje tijdens de borrel of apero. Pinsa is een variant op pizza maar lichter en is lekker krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Weinig werk, is snel klaar en gewoon super lekker

Pinsa met asperges en zalm

Lekker makkelijk recept voor Pinsa met asperges en zalm, ideaal als doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu of als hapje voor tijdens de borrel of apero. Pinsa is een variant op pizza maar lichter en is lekker krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Dit receptje vraagt weinig werk, is snel klaar en gewoon super lekker
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1/2 bussel witte asperges (**)
  • 1/2 bussel groene asperges (**)
  • 1 a 2 Pinsa (*)
  • 90 gr geraspte kaas (jong of belegen – naar smaak)
  • 250 gr ricotta
  • 1 el zure room
  • 1 citroen
  • 1/2 rode ui
  • 200 gr gerookte zalm
  • Dille en/of peterselie
  • Rucola
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de witte asperges te schillen en het harde achterste gedeelte te verwijderen. Kook deze voor zo'n 4min in gezouten water en giet dan af. Laat even goed uitlekken.
    Voeg de groene asperges (enkel het harde achterste verwijderd) na zo'n 2min toe.
  • Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de asperges tot ze lichtjes beginnen kleuren en mooi gaar zijn maar ze mogen nog wat bite hebben.
  • Ondertussen kan je de pinsa gaan bakken in de oven zoals vermeld op de verpakking. Heel lang heeft deze echt niet nodig (zo'n 5min)
    Wrijf het brood eerst wat in met olijfolie en strooi er dan de geraspte kaas over.
    Bak in de oven
  • Ondertussen kan je de ricotta mengen met zure room, de fijngeraspte zeste van citroen, peper en zout.
    Hak ook alvast de rode ui fijn
  • Eenmaal het pinsa brood is gebakken, haal uit de oven en laat zo'n 5min afkoelen.
    Verdeel dan toefjes van de ricotta over het brood gevolgd door de gebakken asperges, stukjes gerookte zalm, rode ui, rucola en fijngehakte dille en/of peterselie.
    Serveer

Notities

(*) Je kan deze tegenwoordig makkelijk vinden bij de supermarkt (AH, Colruyt, Delhaize)
(**) Je kan ook voor slechts 1 soort asperge gaan (witte of asperges ipv de combinatie). 
Trefwoord asperges, borrelhapje, doordeweeks recept, gerookte zalm, groene asperges, hapje, pinsa, ricotta, weekmenu, witte asperges, zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.