Pasta met varkenshaasje, een heerlijk simpel eenpansgerecht om op je volgend weekmenu te zetten. Een makkelijk recept met heel simpele ingrediënten en alles in één pan dus weinig afwas. Een lekker stukje varkenshaasje dat is toch altijd een klein feestje op je bord. Het hoeft niet altijd kip of gehakt te zijn. Dit lekker licht en vooral super mals stukje vlees kan ook perfect doordeweeks aangezien het klaar is no-time. Hier combineer ik het varkenshaasje met pasta meer bepaald orzo pasta. Verder voeg ik niet veel extra’s meer toe. Ui en look als smaakmakers, wat champignons en spinazie. Super simpel en toch heerlijk van smaak
TIP! Je kan het varkenshaasje ook vervangen door kip, kalkoen of gehaktballetjes. De bereidingswijze is dan identiek. De kip en balletjes zullen wel iets langer in de pasta moeten garen om helemaal gaar te zijn.
TIP! Je kan nog meer groentjes toevoegen zoals paprika, courgette of kerstomaten.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele eenpansgerechtjes? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met varkenshaasje?
- Varkenshaasje : je zou dit ook met kip of kalkoen kunnen maken
- Ui en Look
- Champignons
- (Gerookt) Paprikapoeder
- Tijm
- Orzo pasta : ook wel gekend als riso of risoni pasta
- Bouillon : kip of groente
- Room
- Spinazie
Hoe maak je deze Pasta met varkenshaasje?
Begin met het varkenshaasje te snijden in ronde plakjes van zo’n 5cm. Kruid ze met peper en zout. Verhit dan een ruime stoofpot met een scheut olijfolie. Bak de plakjes varkenshaasje rondom mooi goudbruin aan. Reken op zo’n 2 a 3min per kant. Binnenin hoeven ze nog niet helemaal gaar te zijn. Je zal trouwens naar alle waarschijnlijkheid de plakjes in porties in moeten bakken. Leg ze dan op een bord en dek goed af met aluminiumfolie. Zet even opzij.
Voeg in dezelfde stoofpot (zonder proper te maken) opnieuw een royale scheut olijfolie toe. Stoof hierin de fijngehakte ui en plakjes champignons voor zo’n 5min. Roer regelmatig. Vervolgens doe je er look, paprika en tijm bij. Roer even en laat een minuutje mee bakken. Voeg de orzo pasta toe, roer opnieuw goed en laat ook deze een minuutje mee bakken. Blus dan met de bouillon, breng aan de kook en laat dan zachtjes sudderen. Roer regelmatig zodat de pasta niet aan de bodem plakt.
De pasta zal rustig al het vocht opnemen. Wanneer het meeste vocht is verdwenen en de paste ietwat beetgaar is, giet er de room bij. Laat nog even verder sudderen tot pasta mooi gaar is. Proef alvast even en breng nog verder op smaak met peper en zout.
Leg de plakjes varkenshaasje in de pasta zodat ze nog wat kunnen verder garen en opwarmen. Leg er bovenop ook de spinazie op zodat deze kan slinken door de warmte. Meng nog even en serveer dan.
Strooi er bij het serveren eventueel nog wat Parmezaanse kaas over
Pasta met varkenshaasje
Ingrediënten
- 600 gr varkenshaasje
- 1 ui
- 2 teentje look
- 250 gr champignons
- 1/4 tl (gerookt) paprikapoeder
- 1 tl tijm
- 300 gr orzo pasta
- 650 ml bouillon (kip of groente)
- 150 ml room
- 100 gr spinazie
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- Snij in het varkenshaasje in plakjes van zo'n 5 a 6cm dikte. Kruid deze plakjes met peper en zoutVerhit een ruime stoofpot met een royale scheut olijfolie. Bak hierin de plakjes varkenshaasje langs beide kanten goudbruin aan. Binnenin hoeven ze nog niet gaar te zijn. Schep ze dan uit de stoofpot. Leg ze op een bord en bedek met wat aluminiumfolie. Zet even opzij. Maak de stoofpot niet proper
- Ondertussen kan je de ui pellen en fijnhakkenPel de teentjes look en hak fijn. Maak de champignons proper en snij in plakjes.
- Verhit opnieuw wat olijfolie in dezelfde stoofpot.Stoof hierin de ui en champignons voor zo'n 5min aan. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.Doe er vervolgens de look, paprikapoeder en tijm bij. Roer goed. Laat een minuutje mee bakken. Voeg de pasta toe, meng goed en laat ook deze een minuutje mee bakken. Giet er de bouillon over. Roer goed los.Laat dit nu zachtjes sudderen tot de pasta gaar is. Roer af en toe anders zal de pasta aan de bodem kleven. De pasta zal al het vocht opnemen. Wanneer het meeste vocht is opgenomen en de pasta bijna gaar is, voeg je de room toe. Meng goed en laat nog een paar minuutje sudderen.
- Leg dan de stukjes varkenshaasje in de pasta en laat nog een paar minuten doorwarmen. Leg ook alvast de spinazie bovenop zodat ie door de warmte kan slinkenRoer nog even. Serveer dan.
Snel, makkelijk en heeeeeel lekker.
Zeker kids proof 🥰