Pastasalade voor bij de BBQ

Lekker makkelijk recept voor Pastasalade voor bij de BBQ, perfect bijgerecht voor bij de barbecue of kan ook als hoofdgerecht voor op je weekmenu. Een gezonde salade bomvol groenten, kruiden, pancetta en honing dressing. De restjes kan je ook meenemen als voedzame lunch of voor bij een picknick
Naar recept gaan

Pastasalade voor bij de BBQ, een lekker makkelijke salade voor bij de volgende barbecue. Eentje dat alleen maar lekkers bevat namelijk veel groentjes zoals gebakken paprika, kerstomaten, lente-ui en komkommer. De pitjes van de granaatappel zorgt voor de frisse zoete twist. Ik voegde ook wet krokant gebakken ham toe, deze kan je ook weglaten voor een vegetarische salade. Daar komt een frisse dressing over van olijfolie, honing en citroensap. Heel simpel, snel klaar en weinig werk! Deze is ideaal dus voor bij de BBQ maar kan ook als doordeweekse maaltijd of neem deze mee voor bij de picknick. De restjes neem je de volgende dag mee als lunch

Nog meer inspiratie nodig voor makkelijke salades? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Pastasalade voor bij de BBQ, perfect bijgerecht voor bij de barbecue of kan ook als hoofdgerecht voor op je weekmenu. Een gezonde salade bomvol groenten, kruiden, pancetta en honing dressing. De restjes kan je ook meenemen als voedzame lunch of voor bij een picknick

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pastasalade voor bij de BBQ ?

  • Pasta : type penne of spirelli
  • Paprika’s
  • Oregano
  • Gedroogde ham : ik gebruikte hier pancetta. Je zou bijvoorbeeld ook spekblokjes kunnen gebruiken. Of voor een vegetarische versie, laat je dit weg
  • Kerstomaten
  • Komkommer
  • Lente-ui
  • Granaatappel : of je zou hier ook perzik of nectarine kunnen gebruiken
  • Mozzarella
  • Peterselie
  • Rucola

Hoe maak je deze Pastasalade voor bij de BBQ ?

Begin met de pasta af te koken. Eenmaal gaar, giet af en spoel goed onder koud water. Laat uitlekken en volledig afkoelen.

Snij ondertussen de paprika’s in reepjes. Leg ze op een beklede bakplaat. Kruid met oregano, peper en zout. Bak deze voor zo’n 15min. Eenmaal gebakken, leg deze op een bord en laat volledig afkoelen. Leg op dezelfde bakplaat met bakpapier de sneetjes gedroogde ham. Bak deze voor zo’n 8min in de oven tot deze lichtjes beginnen kleuren. Leg dan op keukenpapier en laat afkoelen. Zo zal deze krokanter worden. Hak dan in kleinere stukjes.

Ondertussen kan je de groentjes gaan fijnsnijden (kerstomaten, komkommer, lente-ui) en de pitjes uit de granaatappel halen. Laat de mozzarella ook op tijd uitlekken en snij deze dan ook in kleine blokjes. Meng olijfolie, citroensap, honing, peper en zout voor de dressing.

Meng de pasta met de paprika, kerstomaten, komkommer, lente-uit, granaatappelpitjes, peterselie en ham in een ruime mengkom. Giet er de dressing over en meng nog even goed. Serveer je de pastasalade meteen (kan perfect), meng er dan de mozzarella onder.

Of je kan de pastasalade ook perfect enkele uren van tevoren maken, zo zal deze nog meer smaak krijgen. Voeg de mozzarella dan pas toe vlak voor het serveren, anders zal deze te veel vocht loslaten.

Lekker makkelijk recept voor Pastasalade voor bij de BBQ, perfect bijgerecht voor bij de barbecue of kan ook als hoofdgerecht voor op je weekmenu. Een gezonde salade bomvol groenten, kruiden, pancetta en honing dressing. De restjes kan je ook meenemen als voedzame lunch of voor bij een picknick
Lekker makkelijk recept voor Pastasalade voor bij de BBQ, perfect bijgerecht voor bij de barbecue of kan ook als hoofdgerecht voor op je weekmenu. Een gezonde salade bomvol groenten, kruiden, pancetta en honing dressing. De restjes kan je ook meenemen als voedzame lunch of voor bij een picknick

Pastasalade voor bij de BBQ

Lekker makkelijk recept voor Pastasalade voor bij de BBQ, perfect bijgerecht voor bij de barbecue of kan ook als hoofdgerecht voor op je weekmenu. Een gezonde salade bomvol groenten, kruiden, pancetta en honing dressing. De restjes kan je ook meenemen als voedzame lunch of voor bij een picknick
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gr pasta (penne, spirelli, …)
  • 2 paprika's
  • 1/2 tl oregano (gedroogd)
  • 12 sneetjes gedroogde ham (ik gebruikte pancetta)
  • 250 gr kerstomaten
  • 1/2 komkommer
  • 3 lente-uitjes
  • 1 granaatappel (*)
  • 200 gr mozzarella
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • Rucola
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Dressing

  • 2 el honing
  • 3 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de pasta af te koken zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af. Spoel goed onder koud water en laat goed uitlekken en afkoelen
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en snij in dunne plakjes.
    Leg deze op de bakplaat. Kruid met oregano, peper, zout en wat lolijfolie. Hussel even goed door elkaar. Bak voor zo'n 15min in de oven. Zorg ervoor dat ze niet verbranden. Hussel er tijdens bakken ook even door.
    Haal dan uit de oven en laat afkoelen
  • Leg de gebakken paprika's op een bord. Leg op dezelfde bakplaat (met ook hetzelfde bakpapier) de plakjes gedroogde ham.
    Bak deze voor zo'n 8 a 10min in de oven tot ze lichtjes beginnen kleuren. Hou goed in de gaten als ze zeker niet verbranden.
    Leg ze dan op wat keukenpapier om af te koelen en zo zullen ze ook krokant worden. Hak dan iets fijner
  • Terwijl de paprika's en ham in de oven staan, kan je de rest van de groentjes snijden.
    Halveer de kerstomaten of snij in vieren.
    Snij de komkommer in kleine blokjes
    Hak de lente-uitjes fijn.
    Haal de pitjes uit de granaatappel
    Laat de mozzarella goed uitlekken, dep eventueel wat droog en snij ook in blokjes.
    Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen.
  • Doe de afgekoelde pasta in een grote mengkom.
    Doe daar de gebakken paprika bij samen met de stukjes ham, kerstomaten, komkommer, lente-ui, granaatappel, peterselie en mozzarella. Meng even.
    Giet er dan de dressing over en meng goed. Proef even breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout en citroensap
    TIP! Je kan deze pastasalade makkelijk al enkele uren op voorhand maken en afgedekt bewaren in de koelkast. Zo zal ie nog wat meer smaak krijgen. Echter zou ik dan de mozzarella nog even weglaten en pas toevoegen vlak voor het serveren. De mozzarella durft nogal wat vocht vrijgeven.
    Optioneel kan je er vlak voor het serveren nog wat rucola onder mengen

Notities

(*) Je kan ook perziken of nectarine gebruiken
Trefwoord barbecue, bbq, doordeweeks recept, lunch, pancetta, pasta, pastasalade, picknick, snel klaar, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.