Pastasalade met gehaktballetjes, een heerlijk zomers receptje waar zowel groot als klein van zullen smullen! Een super snelle salade die je makkelijk op voorhand kan maken, altijd handig. Je kan die pastasalade gewoon op je weekmenu zetten als doordeweekse maaltijd. De restjes die neem je de volgende dag mee als lunch. Of heb je een picknick gepland, dan hoort deze zeker in je je mand te zitten. Wat deze pastasla zo lekker maakt? Heel veel lekkere groentjes, een frisse dressing, stukjes nectarine voor de zoete toets en natuurlijk de gehaktballetjes. En je hoeft deze zelfs niet te rollen, we gaan voor een super snelle versie. Benieuwd?
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere zomerse pastasalades? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pastasalade met gehaktballetjes?
- Chipolata’s : ik gebruikte hier kippenchipolata’s maar kan ook met de klassieke. Of gebruik gewone worsten. We gaan toefjes gehakt uit de worsten duwen en dat zijn de gehaktballetjes. Niet perfect rond maar wel lekker en makkelijk
- Pasta : ik gebruikte hier orzo pasta
- Paprika
- Radijsjes
- Komkommer
- Lente-ui
- Nectarine of perzik
- Peterselie
- Feta
- Mosterd
- Citroen
- Honing
- Olijfolie
Hoe maak je deze Pastasalade met gehaktballetjes?
Begin met een pan te verhitten met wat olijfolie. Duw toefjes gehakt uit de worsten en bak deze mooi goudbruin en gaar. Plet ze niet of duw ze niet kapot. Dit zijn de gehaktballetjes. Niet zo perfect rond wel lekker. Eenmaal gebakken, schep ze uit de pan op wat keukenpapier. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Ondertussen kan je ook al de pasta gaar koken zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af en spoel goed onder koud water. Laat dan goed uitlekken en afkoelen.
Vervolgens gaan we de groentjes fijn snijden nl. paprika, radijsjes, komkommer en lente-ui. Alsook de nectarine gaan we in kleine blokjes snijden. En hak ook nog wat peterselie fijn. Maak de dressing door olijfolie, mosterd, honing, citroensap, peper en zout los te roeren.
Dan kunnen we de salade gaan samenstellen. Doe de pasta in een ruime kom en voeg daar de groentjes, stukjes nectarine en perzik aan toe. Giet daarover de dressing en meng nog even goed. Verbrokkel er ook nog de feta over. Je kan de salade nu meteen serveren of dek goed af en bewaar in de koelkast. Zo gaat ie nog wat lekkerder worden.


Pastasalade met gehaktballetjes
Ingrediënten
- 2 chipolata's (*)
- 300 gr pasta (Type orzo)
- 1 paprika
- 100 gr radijzen
- 1/2 komkommer
- 3 lente-uitjes
- 1 nectarine (of perzik)
- 2 el peterslie (fijngehakt)
- 150 gr feta (optioneel)
Dressing
- 3 el olijfolie
- 1 el mosterd
- 1/2 citroen
- 1 kl honing
- Peper en zout
Instructies
- Verhit een pan met een scheutje olijfolie.Duw kleine toefjes gehakt uit de chipolata's. Bak deze mooi mooi goudbruin en gaar. Duw ze niet kapot, dit zijn de snelle gehaktballen (niet zo perfect rond wel lekker).Eenmaal gebakken, schep uit de pan en laat uitlekken + afkoelen op wat keukenpapier. Zet even opzij.
- Kook ondertussen de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking.Eenmaal gaar, giet af en spoel goed onder koud water. Laat goed uitlekken en afkoelen.
- Ondertussen kan je de groentjes & nectarine gaan fijn snijdenVerwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjesSnij de radijzen in kleine stukjesVerwijder de zaadlijsten van de komkommer en snij dan in kleine blokjesHak de lente-ui fijnSnij de nectarine in kleine blokjesMaak de dressing door alle ingrediënten te mengen
- Meng de afgekoelde pasta met de paprika, radijsjes, komkommer lente-ui, nectarine en peterselie.Giet daar de dressing over en meng goed. Werk af met wat gebrokkelde feta en meng nog even.TIP! Je kan deze pasta makkelijk al enkele uren of dag op voorhand maken. Dek goed af en bewaar in de koelkast. Giet er eventueel nog wat olijfolie over vlak voor het serveren om het terug wat smeuïg te maken