Brusselse wafels met aardbeien en mascarpone, een lekker makkelijk recept om met z’n allen gezellig van te genieten. Op en top Belgisch met een kleine Italiaanse toets 😃. Wie België zegt, denkt toch meteen aan de lekkerste wafels met daarbij ook onze heerlijke aardbeien. Wafels en aardbeien gaan hand in hand, net zoals die grote toef slagroom dat een must is. In dit receptje maak ik die room extra lekker door er een deel mascarpone aan toe te voegen. Dat maakt het allemaal nog wat romiger en rijkelijker. Zo af en toe mag dat wel eens he 😉.
TIP! Je hoeft niet per se een speciaal wafelijzer te hebben om Brusselse wafels te maken. Je kan dit met eender welk wafelijzer maken. Enkel moet je er rekening mee houden dat ze dan niet zo hoog zullen rijzen tijdens het bakken
Nog meer lekkere wafel receptjes? Check dan zeker ook even deze recepten
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Brusselse wafels met aardbeien en mascarpone?
- Boter
- Eieren
- Melk
- Verse gist
- Water
- Zelfrijzende bloem
- Vanille extract
- Mascarpone
- Poedersuiker
- Room
- Aardbeien
Hoe maak je deze Brusselse wafels met aardbeien en mascarpone?
Begin alvast met de boter te smelten. Eenmaal gesmolten, zet even opzij. Ondertussen kan je de eitjes scheiden. Doe de eiwitten in een mengkom en zet dit even opzij. De eigelen doe je in een andere mengkom en daarbij giet je de melk. Verbrokkel er de verse gist over. Mix of roer tot de gist mooi is opgelost. Vervolgens giet je er het lauwe water en vanille extra bij en mix of roer opnieuw even.
Voeg er dan de bloem bij en mix of roer goed tot een glad beslag gevolgd door de gesmolten boter. Als laatste klop je de eiwitten stijf op in de aparte mengkom. Meng deze kort en voorzichtig doorheen het beslag. Dit moet lekker luchtig blijven dus meng niet te lang. Dek de kom dan af met aan handdoek en zet op een tochtvrije plaats voor zo’n 30 a 40min.
Ondertussen kan je de mascarpone crème maken. Hiervoor doe je mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Klop dit tot een gladde massa. Vervolgens giet je er de room bij en klop op tot een stevige mousse. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Begin op tijd met het verwarmen van je wafelijzer en zet dit op de warmste stand. Je hoeft hier trouwens niet een speciaal wafelijzer voor te hebben. Schep dan wat van het deeg in het ijzer en bak ze mooi goudbruin en gaar. Eenmaal gebakken, serveer direct met de mascarpone crème en aardbeien.
Brusselse wafels met aardbeien en mascarpone
Ingrediënten
- 250 gr aardbeien
Wafels
- 150 gr boter
- 3 eieren
- 375 ml melk
- 20 gr verse gist
- 375 ml lauw water
- 350 gr zelfrijzende bloem
- 1 tl vanille extract
Mascarpone crème
- 200 gr mascarpone
- 75 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 100 ml room
Instructies
- Voor de wafels, begin met de boter te smelten. Scheid ondertussen de eieren. Doe de eiwitten in een mengkom en zet dit even opzij.De eigelen doe je in een andere mengkom. Doe er de melk bij en verbrokkel er de gist over. Mix dit los tot de gist is opgelost. Giet er het lauwe water en vanille extract bij. Roer opnieuw goed los. Doe er de bloem bij en mix of roer met garde kort tot een glad beslag. Voeg de gesmolten boter toe en meng dit nog even met een garde. Klop nu de eiwitten stijf op in een aparte kom en meng dit voorzichtig met een spatel doorheen het deeg. Meng niet te lang zo blijft dit lekker luchtig. Leg een handdoek over de kom en zet voor zo'n 30 a 40min op een tochtvrije plaats om te rusten en ook te rijzen.
- Ondertussen kan je de mascarpone crème maken. Doe de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit tot een gladde crèmeGiet er vervolgens de room bij en klop tot een mooie stevige mousse. Dek af en bewaar in de koelkast.
- Begin op tijd je wafelijzer te verwarmen op de hoogste stand.TIP! Ik heb geen speciaal wafelijzer om Brusselse wafels te bakken. Hoeft ook niet hoor. Schep wat van het deeg in het ijzer en bak de wafels mooi goudbruin en krokant.
- Serveer de wafels meteen met de mascarpone crème en aardbeienSmakelijk