Pastasalade met ei

Deze makkelijke Pastasalade met ei is een topper van een bijgerecht bij een zomerse BBQ of kan ook als doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Deze snelle salade kan je perfect al even op voorhand maken. De restjes neem je gewoon de volgende dag mee als lunch. Simpel, snel, gezond en lekker!
Naar recept gaan

Pastasalade met ei, een heerlijke makkelijke salade om te serveren als gewone doordeweekse maaltijd of bij een zomerse barbecue. Een eenvoudige pastasla met heel simpele ingrediënten die toch zo hard uitblinkt in smaak. Zowel groot als klein zullen hiervan smullen. Het is een pastasalade die je zelf naar eigen smaak nog wat kan pimpen. Ik voegde ook gebakken spekblokjes toe maar deze kan je ook weglaten voor een vegetarische versie. Een receptje bestaande uit pasta, groentjes, stukjes ei, spekjes en een super fris en licht yoghurtsausje. 

TIP! Ik voegde spekblokjes toe aan deze salade. Je kan deze ook weglaten voor een vegetarische versie. Of voeg (gerookte) zalm of grijze garnalen toe.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes voor bij de BBQ? Check dan zeker ook even deze receptjes

Deze makkelijke Pastasalade met ei is een topper van een bijgerecht bij een zomerse BBQ of kan ook als doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Deze snelle salade kan je perfect al even op voorhand maken. De restjes neem je gewoon de volgende dag mee als lunch. Simpel, snel, gezond en lekker!

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pastasalade met ei?

  • Eieren
  • Spekblokjes (optioneel)
  • Pasta 
  • Komkommer
  • Paprika 
  • Sjalot (of ui)
  • Peterselie
  • Yoghurt (Griekse of Natuur)
  • Mayonaise
  • Kerriepoeder
  • Citroen

Hoe maak je deze Pastasalade met ei?

We beginnen met het hard koken van de eitjes. Hiervoor reken je het beste 10min en leg de eitjes dan in een kom met koud water. 

Ondertussen bak je ook de spekblokjes in een pan. Bak deze mooi goudbruin. Eenmaal gebakken, leg ze op keukenpapier om uit te lekken. 

Je kan ondertussen ook al de pasta gaar koken zoals vermeld op de verpakking. Wanneer de pasta gaar is, giet af en spoed goed onder koud water. Laat verder uitlekken en afkoelen. 

Vervolgens kan je de groentjes fijnsnijden. In dit soort salades vind ik het lekkerder als de groentjes extra fijn zijn gesneden. 

De komkommer en paprika snij je in kleine blokjes. De sjalot die pel je eerst en hak dan fijn. Ook de peterselie hak je fijn. 

Maak het sausje door yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, citroensap, peper en zout te mengen.

Wanneer de eitjes volledig zijn afgekoeld, pel ze en hak/plet ze in kleine stukjes. 

Dan kunnen we de salade gaan samenstellen. Hiervoor doe je de pasta in een ruime mengkom. Doe er dan de groentjes, spekblokjes, eitjes en peterselie bij. Dit meng je alvast even. Giet er dan 2/3 van het sausje bij en meng goed. Proef dan en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel ook wat citroensap. 

Je kan de salade nu meteen serveren. Het resterende sausje serveer je er dan apart bij. Zo kan iedereen zelf de hoeveelheid bepalen. 

Of maak de salade al enkele uren of een dagje van tevoren. Zo zal ie nog meer smaak hebben. Dek de schotel dan wel heel goed en bewaar in de koelkast. Wanneer je de salade gaat serveren, meng je er de rest van de saus onder. Zo zal de pastasla terug lekker smeuig worden. 

Smakelijk 

Deze makkelijke Pastasalade met ei is een topper van een bijgerecht bij een zomerse BBQ of kan ook als doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Deze snelle salade kan je perfect al even op voorhand maken. De restjes neem je gewoon de volgende dag mee als lunch. Simpel, snel, gezond en lekker!

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Deze makkelijke Pastasalade met ei is een topper van een bijgerecht bij een zomerse BBQ of kan ook als doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Deze snelle salade kan je perfect al even op voorhand maken. De restjes neem je gewoon de volgende dag mee als lunch. Simpel, snel, gezond en lekker!

Pastasalade met ei

Deze makkelijke Pastasalade met ei is een topper van een bijgerecht bij een zomerse BBQ of kan ook als doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Deze snelle salade kan je perfect al even op voorhand maken. De restjes neem je gewoon de volgende dag mee als lunch. Simpel, snel, gezond en lekker!
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 6 eieren
  • 200 gr spekblokjes (gerookt) – Optioneel
  • 350 gr pasta
  • 1/2 komkommer
  • 1 paprika
  • 1 sjalot (of rode ui)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 150 gr yoghurt (Griekse of Natuur)
  • 2 el mayonaise
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1 a 2 el citroensap
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het hard koken van de eitjes. Reken op zo’n 10min kooktijd en leg de eitjes dan in een kom met koud water om af te koelen. 
  • Vervolgens bak je de spekblokjes mooi goudbruin. Eenmaal gebakken, laat ze uitlekken op keukenpapier. 
    TIP! Je kan de spekjes ook weglaten voor een veggie versie 
  • Ondertussen kan je de pasta gaar koken zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af en spoel goed onder koud water. Laat dan goed uitlekken en verder afkoelen. 
  • Dan gaan we groentjes fijnsnijden.
    De komkommer snij je in kleine fijne blokjes
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes. 
    Pel de sjalot en hak fijn. 
    Hak de peterselie heel fijn. 
    Maak het sausje door yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, citroensap, peper en zout te mengen. 
    Wanneer de eitjes volledig zijn afgekoeld, pel ze en plet/hak ze in kleine stukjes. 
  • Dan kunnen we de pastasla gaan samenstellen. Doe de pasta alvast in een ruime mengkom. Voeg de groentjes, peterselie, spekjes en eitjes toe. Meng alvast even. Vervolgens giet je er 2/3 van het sausje bij. Meng goed. Proef dan en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel nog extra citroensap
    Je kan de pastasalade nu meteen serveren. Serveer er het sausje apart bij zo kan iedereen zelf de hoeveelheid bepalen. 
    Of maak de salade enkele uren of dagje van tevoren. Zo zal ie nog meer smaak hebben. Hiervoor dek je de kom goed af en bewaar in de koelkast. Vlak voor het serveren, meng je er dan de rest van de saus onder om het allemaal terug wat smeuïger te maken. 
    Smakelijk 
Trefwoord barbecue, bbq, bijgerecht, doordeweeks recept, eieren, hoofdgerecht, klaar in 30min, pasta, pastasalade, snel klaar, spek, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.