Rabarber mousse

Lekker makkelijk recept voor rabarber mousse, simpel snel dessert in een glaasje. Fris, licht en zomers. Heerlijk toetje voor tijdens de zomer maanden dat weinig werk of tijd vraagt. We voegen ook yoghurt toe voor een frisse toets.
Naar recept gaan

Yoghurtmousse met rabarber, een fris simpel dessertje in en glaasje dat extra hard smaakt tijdens een warme zomerdag. Veel ingrediënten vraagt dit receptje niet. We starten met het maken van een simpele rabarbermoes. Eenmaal die is gemaakt en is afgekoeld, maken we de heerlijk luchtige yoghurtmousse. Op enkele minuten is deze klaar en staat in no-time in de koelkast. Eenvoudig op voorhand te maken dus, iets wat altijd handig is. 

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met rabarber? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor rabarber mousse, simpel snel dessert in een glaasje. Fris, licht en zomers. Heerlijk toetje voor tijdens de zomer maanden dat weinig werk of tijd vraagt. We voegen ook yoghurt toe voor een frisse toets.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Rabarber mousse?

  • Frambozen (vers of diepvries)
  • Suiker & vanillesuiker
  • Gelatine
  • Slagroom 
  • Poedersuiker
  • Vanille extract 
  • Yoghurt (Griekse of volle stevige)

Hoe maak je deze Rabarber mousse?

We beginnen met het maken van de rabarbermoes. Hiervoor snij je eerst de rabarber in kleine stukjes en doe deze dan in een kookpotje. Hier doe je dan frambozen, suiker, vanillesuiker en een klein bodempje water bij. Vervolgens zet je dit op een middelhoog vuur en roer in het begin even. Laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 15min tot de rabarber mooi moes is geworden. Dit haal je dan van het vuur en laat volledig afkoelen. 

Wanneer de rabarbermoes is afgekoeld, kan je de mousse maken. 

Hiervoor begin je met eerst de gelatine te weken in koud water. Ondertussen breng je zo’n 50ml van de slagroom tot net onder het kookpunt. Haal dan van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe. Knijp de gelatine wel goed uit. Roer goed zodat de gelatine kan oplossen. Zet dit even opzij zodat dit ietwat kan afkoelen. 

Vervolgens doe je de room in een mengkom samen met de poedersuiker en vanille extract. Klop dit op tot ietwat stevige yoghurt textuur. Dan voeg je de yoghurt toe en meng dit met een spatel tot een gladde massa. Als laatste voeg je 2/3 van de rabarbermoes toe en het room-gelatine mengel. Meng nog even goed met een spatel. 

Verdeel dan de mousse over de glaasjes en zet voor minstens 2h in de koelkast. 

Vlak voor het serveren, verdeel je er de rest van de rabarbermoes over. 

Lekker makkelijk recept voor rabarber mousse, simpel snel dessert in een glaasje. Fris, licht en zomers. Heerlijk toetje voor tijdens de zomer maanden dat weinig werk of tijd vraagt. We voegen ook yoghurt toe voor een frisse toets.
Lekker makkelijk recept voor rabarber mousse, simpel snel dessert in een glaasje. Fris, licht en zomers. Heerlijk toetje voor tijdens de zomer maanden dat weinig werk of tijd vraagt. We voegen ook yoghurt toe voor een frisse toets.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor rabarber mousse, simpel snel dessert in een glaasje. Fris, licht en zomers. Heerlijk toetje voor tijdens de zomer maanden dat weinig werk of tijd vraagt. We voegen ook yoghurt toe voor een frisse toets.

Rabarber mousse

Lekker makkelijk recept voor rabarber mousse, simpel snel dessert in een glaasje. Fris, licht en zomers. Heerlijk toetje voor tijdens de zomer maanden dat weinig werk of tijd vraagt. We voegen ook yoghurt toe voor een frisse toets.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 6 glaasjes

Equipment

  • 6 dessert glaasjes

Ingrediënten
  

  • 600 gr rabarber
  • 50 gr frambozen (vers of diepvries)
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 300 gr yoghurt (griekse of volle)

Instructies
 

  • Begin met het maken van de rabarber compote
    Snij hiervoor de rabarber in kleine stukjes en doe in een kookpotje. Doe er de frambozen, suiker, vanille suiker en klein bodempje water bij.
    Zet op een middelhoog vuur, roer in het begin even en laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 15min tot de rabarber mooi moes is geworden. Haal van het vuur en laat dan volledig afkoelen. 
    TIP! Je kan de moes al een dag op voorhand maken. 
  • Voor het maken van de mousse, gaan we eerst de gelatine weken in koud water. 
    Doe dan zo’n 50ml van de slagroom in een kookpotje en breng tot net het onder het kookpunt. Haal dan van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe (goed uitgeknepen). Roer goed zodat de gelatine kan oplossen. Zet even opzij zodat dit ietwat kan afkoelen. Zorg er wel voor dat dit lopend blijft.
  • Ondertussen kan je de rest van de slagroom in een mengkom doen. Doe er de poedersuiker en vanille extract bij. Klop dit op tot ietwat stevige yoghurt textuur. Vervolgens doe je er de yoghurt bij en meng dit met een spatel tot een gladde massa. 
    Doe er dan 2/3 van de rabarbermoes bij en het room-gelatine mengsel. Meng goed. 
  • Verdeel de mousse over de glaasjes en zet minstens 2h in de koelkast om op te stijven. 
    Voor het serveren, verdeel je er de rest van de rabarbermoes over 
    Smakelijk
Trefwoord dessert, dessert in een glaasje, rabarber, snel klaar, yoghurt, zomer, zomers dessert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.