Aardappel salade met curry en mayonaise, een lekker makkelijk receptje voor bij de komende BBQ. Dit is eigenlijk een all-in-one barbecue salade. Deze bevat namelijk zowel aardappelen als groentjes als een lekker sausje. Je serveert alles op een ruime schotel dus geen drukte meer op je tafel 😀. Deze snelle barbecue salade bestaat uit gebakken krieltjes met daarbij de nodige groentjes zoals komkommer, radijsjes en sla. Daarbij komt een super simpele maar o zo lekkere curry mayonaise. Geen zware saus maar een fris licht sausje op basis van yoghurt.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker eenvoudige BBQ receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Aardappel salade met curry mayonaise?
- Bloemkool
- Eieren
- Krieltjes (geschild en voorgegaard)
- Radijzen
- Komkommer
- Rode ui
- Kropsla
- Yoghurt (natuur of griekse)
- Mayonaise (of curry madras poeder)
- Kerriepoeder
- Citroen
- Grijze garnalen
Hoe maak je deze Aardappel salade met curry mayonaise?
We beginnen met het beetgaar koken van de bloemkool. Deze snij je eerst in kleine roosjes en kook ze dan beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
Kook ook de eitjes hard. Hiervoor reken je zo’n 10min en leg ze dan in een kom met koud water.
Vervolgens verhit je een ruime pan met klontje boter of olijfolie. Bak hierin de krieltjes mooi gaar en goudbruin. Kruid ze ook met peper en zout.
TIP! Wil je de krieltjes iets meer smaak geven, bak ze dan in wat kruidenboter.
Ondertussen kan je de overige groentjes fijn snijden. De radijsjes snij je plakjes. Bij de komkommer verwijder je eerst de zaadlijsten en snij dan in blokjes. De rode ui pel je en hak dan fijn. De sla was je eerst en snij in reepjes. Wanneer de eitjes afgekoeld zijn, pel ze en snij in kwartjes.
Maak het sausje door yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, citroensap, peper en zout te mengen.
Wanneer de patatjes mooi gebakken zijn dan kan je de salade gaan samenstellen. Of je kan ze ook eerst laten afkoelen. Beide zijn even lekker.
Neem een ruim bord en smeer hierop wat curry mayonaise. Hierover verdeel je de sla, groentjes en aardappeltjes. Werk optioneel af met wat grijze garnalen. Serveer er de rest van het sausje apart bij.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Aardappel salade met curry mayonaise
Ingrediënten
- 1/2 bloemkool
- 4 eieren
- 800 gr krieltjes (geschild en voorgegaard)
- 100 gr radijzen
- 1/2 komkommer
- 1 rode ui
- 1/2 kropsla
- 200 gr grijze garnalen (optioneel)
- Olijfolie of klontje boter
Yoghurtsaus
- 150 gr yoghurt (Griekse of volle stevige)
- 3 el mayonaise
- 1/2 tl kerriepoeder
- 1 a 2 el citroensap
- Peper en zout
Instructies
- Snij de bloemkool in kleine roosjes. Kook deze beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat dan afkoelen. Kook de eitjes hard. Reken hiervoor zo’n 10min en leg ze dan in een kom met koud water om af te koelen.
- Vervolgens verhit je een ruime pan met royale scheut olijfolie of klontje boter. Kruid ze ook met peper en zout. Bak hierin de krieltjes mooi gaar en goudbruin. TIP! Wil je de krieltjes iets meer smaak geven, bak ze in wat kruidenboter.
- Ondertussen kan je de rest van de groentjes fijnsnijden Snij de radijsjes in plakjes. Verwijder de zaadjes van de komkommer en snij dan in kleine blokjes. Pel de rode ui en hak fijn. Was de sla en hak in fijne reepjes. Maak de saus door yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, citroensap, peper en zout te mengen. Pel de afgekoelde eitjes en snij in kwartjes.
- Wanneer de aardappelen mooi gebakken zijn, kan je de salade gaan samenstellen. Of laat ze eerst nog ietwat afkoelen.
- Verdeel wat curry mayonaise over een ruime bord. Hierover verdeel je de sla, alle groentjes en de aardappeltjes. Werk optioneel af met garnalen. Serveer er het sausje apart bij Smakelijk