Mascarpone mousse met aardbeien, een fris licht dessertje in een glaasje klaar in amper 15min dat perfect voor tijdens een warme zomerdag. Ook tijdens de zomer geniet ik maar al te graag van een lekker dessertje. Echter boven kookpotten staan en de oven aanzetten hiervoor is dan te veel. We willen het huis zo koel mogelijk houden š. Voor dit toetje heb je geen oven of kookpot nodig. Geloof mij, deze is zo makkelijk om te maken en je kan zelf ook nog gaan spelen met de ingrediĆ«nten. De mousse is op basis van mascarpone, slagroom en yoghurt waardoor ie lekker fris is. En de laagjes vormen we tezamen met confituur. Helemaal onderaan is er ook nog een laagje fijngemalen speculaas.
TIP! Ik maakte deze glaasjes nu met aardbeienconfituur. Je kan dit met eender welke confituur maken. Misschien maak je wel je eigen confituur dan kan je deze hier ook perfect in laten uitblinken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met aardbeien? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediƫnten heb je nodig voor deze Mascarpone mousse met aardbeien?
- Mascarpone
- Poedersuiker
- Vanille extract
- Slagroom
- Yoghurt (Griekse of volle stevige)
- Speculaas
- Aardbeien confituur
- Aardbeien
Hoe maak je deze Mascarpone mousse met aardbeien?
We beginnen met het maken van de mousse. Hiervoor doe je de mascarpone in een mengkom. Daar voeg je dan ook al de poedersuiker en vanille extract aan toe. Mix dit al even tot een gladde massa. Dan giet je er de slagroom bij en klop op tot een luchtige mousse. Als laatste voeg je er de yoghurt aan toe en meng dit met een spatel doorheen de mousse.
Vervolgens maal je de speculaas fijn.
Dan kunnen we de glaasjes gaan samenstellen. Hiervoor verdeel je eerst de speculaas over de glaasjes. Daarop komt een laagje van de mousse gevolgd door een dun laagje confituur. Hierop komt dan nog een laagje mousse en eindig met de confituur.
Zet de glaasjes dan voor minstens 30min in de koelkast. Dit mag ook langer.
Vlak voor het serveren werk je de glaasjes nog af met verse aardbeien en/of frambozen

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Mascarpone mousse met aardbeien
Equipment
- 5 dessert glaasjes
Ingrediƫnten
- 250 gr mascarpone
- 3 el poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 175 ml slagroom
- 200 gr yoghurt (griekse of natuur)
- aardbeien confituur
- 100 gr speculaas
- Verse aardbeien
Instructies
- Doe de mascarpone in een mengkom. Hier voeg je poedersuiker en vanille extract aan toe.Mix tot een gladde massa. Vervolgens giet je er de slagroom bij en klop op tot een luchtige mousse.Als laatste doe je er de yoghurt bij en meng dit met een spatel doorheen de mousse. Meng niet te lang.Ā
- Vervolgens maal je de speculaas koekjes fijn.Ā
- Neem je dessertglaasjes en verdeel hierover de speculaas kruimels.Ā Hierop schep je een deeltje van de mousse gevolgd door een dun laagje confituur. Daarop komt nog een laagje van de mousse en als laatste nog een dun laagje confituur.Ā Zet de mousse voor zoān 30min (mag ook langer) in de koelkast.Ā
- Afwerken doen we met aardbeien SmakelijkĀ