Mascarpone mousse met aardbeien

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone mousse met aardbeien, simpel snel dessert in een glaasje. Klaar in amper 20min, fris, licht en zomers met een bodem van speculaas. De mascarpone mousse maken we lekker fris en licht met yoghurt
Naar recept gaan

Mascarpone mousse met aardbeien, een fris licht dessertje in een glaasje klaar in amper 15min dat perfect voor tijdens een warme zomerdag. Ook tijdens de zomer geniet ik maar al te graag van een lekker dessertje. Echter boven kookpotten staan en de oven aanzetten hiervoor is dan te veel. We willen het huis zo koel mogelijk houden 😃. Voor dit toetje heb je geen oven of kookpot nodig. Geloof mij, deze is zo makkelijk om te maken en je kan zelf ook nog gaan spelen met de ingrediĆ«nten. De mousse is op basis van mascarpone, slagroom en yoghurt waardoor ie lekker fris is. En de laagjes vormen we tezamen met confituur. Helemaal onderaan is er ook nog een laagje fijngemalen speculaas. 

TIP! Ik maakte deze glaasjes nu met aardbeienconfituur. Je kan dit met eender welke confituur maken. Misschien maak je wel je eigen confituur dan kan je deze hier ook perfect in laten uitblinken. 

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met aardbeien? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone mousse met aardbeien, simpel snel dessert in een glaasje. Klaar in amper 20min, fris, licht en zomers met een bodem van speculaas. De mascarpone mousse maken we lekker fris en licht met yoghurt

Welke ingrediƫnten heb je nodig voor deze Mascarpone mousse met aardbeien?

  • Mascarpone
  • Poedersuiker
  • Vanille extract 
  • Slagroom 
  • Yoghurt (Griekse of volle stevige)
  • Speculaas 
  • Aardbeien confituur 
  • Aardbeien

Hoe maak je deze Mascarpone mousse met aardbeien?

We beginnen met het maken van de mousse. Hiervoor doe je de mascarpone in een mengkom. Daar voeg je dan ook al de poedersuiker en vanille extract aan toe. Mix dit al even tot een gladde massa. Dan giet je er de slagroom bij en klop op tot een luchtige mousse. Als laatste voeg je er de yoghurt aan toe en meng dit met een spatel doorheen de mousse. 

Vervolgens maal je de speculaas fijn. 

Dan kunnen we de glaasjes gaan samenstellen. Hiervoor verdeel je eerst de speculaas over de glaasjes. Daarop komt een laagje van de mousse gevolgd door een dun laagje confituur. Hierop komt dan nog een laagje mousse en eindig met de confituur. 

Zet de glaasjes dan voor minstens 30min in de koelkast. Dit mag ook langer. 

Vlak voor het serveren werk je de glaasjes nog af met verse aardbeien en/of frambozen

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone mousse met aardbeien, simpel snel dessert in een glaasje. Klaar in amper 20min, fris, licht en zomers met een bodem van speculaas. De mascarpone mousse maken we lekker fris en licht met yoghurt

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone mousse met aardbeien, simpel snel dessert in een glaasje. Klaar in amper 20min, fris, licht en zomers met een bodem van speculaas. De mascarpone mousse maken we lekker fris en licht met yoghurt

Mascarpone mousse met aardbeien

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone mousse met aardbeien, simpel snel dessert in een glaasje. Klaar in amper 20min, fris, licht en zomers met een bodem van speculaas. De mascarpone mousse maken we lekker fris en licht met yoghurt
Totale tijd 20 minuten
Gang dessert
Porties 5 glaasjes

Equipment

  • 5 dessert glaasjes

Ingrediƫnten
  

  • 250 gr mascarpone
  • 3 el poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 175 ml slagroom
  • 200 gr yoghurt (griekse of natuur)
  • aardbeien confituur
  • 100 gr speculaas
  • Verse aardbeien

Instructies
 

  • Doe de mascarpone in een mengkom. Hier voeg je poedersuiker en vanille extract aan toe.
    Mix tot een gladde massa. Vervolgens giet je er de slagroom bij en klop op tot een luchtige mousse.
    Als laatste doe je er de yoghurt bij en meng dit met een spatel doorheen de mousse. Meng niet te lang.Ā 
  • Vervolgens maal je de speculaas koekjes fijn.Ā 
  • Neem je dessertglaasjes en verdeel hierover de speculaas kruimels.Ā 
    Hierop schep je een deeltje van de mousse gevolgd door een dun laagje confituur. Daarop komt nog een laagje van de mousse en als laatste nog een dun laagje confituur.Ā 
    Zet de mousse voor zo’n 30min (mag ook langer) in de koelkast.Ā 
  • Afwerken doen we met aardbeien
    SmakelijkĀ 
Trefwoord aardbeien, dessert, dessert in een glaasje, klaar in 20min, mascarpone, snel klaar, speculaas, yoghurt, zomers dessert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.