Bloemkool tartaar met zalm

Lekker makkelijk recept voor bloemkool tartaar met zalm, simpel snel gerechtje als doordeweekse maaltijd of voor wanneer het wat feestelijker mag zijn. De tartaar bestaat uit bloemkool, aardappelen, groentjes, kruiden en een fris licht yoghurt curry sausje. Eenvoudig, fris, licht, zomers en gezond
Naar recept gaan

Bloemkool tartaar, een fris lekker makkelijk receptje om deze zomer heel veel op tafel te zetten. Een heerlijke combinatie van bloemkool, aardappelen, radijsjes, kruiden en een simpel yoghurt curry sausje. Een veelzijdig gezond receptje die je voor eender welke gelegenheid kan serveren. Je kan deze zowel doordeweeks op tafel toveren of als voorgerecht/hoofdgerecht bij een feestelijke gelegenheid. Het handige is dat je deze tartaar al grotendeels op voorhand kan voorbereiden. Je kan trouwens zelf nog gaan spelen met de ingrediënten.

Ik serveerde deze tartaar met gerookte zalm. Je kan ook kiezen voor garnaaltjes.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met bloemkool? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor bloemkool tartaar met zalm, simpel snel gerechtje als doordeweekse maaltijd of voor wanneer het wat feestelijker mag zijn. De tartaar bestaat uit bloemkool, aardappelen, groentjes, kruiden en een fris licht yoghurt curry sausje. Eenvoudig, fris, licht, zomers en gezond

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Bloemkool tartaar met zalm?

  • Aardappelen
  • Bloemkool 
  • Radijzen
  • Sjalot (of ui) 
  • Peterselie en bieslook 
  • Yoghurt (natuur of griekse) 
  • Mayonaise
  • Citroen
  • Kerriepoeder
  • Gerookte zalm 

Hoe maak je deze Bloemkool tartaar met zalm?

We beginnen met het schillen van de aardappelen. Snij in blokjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Eenmaal gaar, giet af en laat volledig afkoelen. 
TIP! Kook de aardappelen al een dag van tevoren. 

Ondertussen kan je de bloemkool in kleine fijne roosjes snijden. Kook deze heel kort (max. 2min) in licht gezouten water. Als je een stoomoven hebt, kan je ze ook stomen. Giet af en laat volledig afkoelen. 

Vervolgens kan je de radijsjes heel fijn snijden. De sjalot pel je eerst en hak dan fijn. De peterselie en bieslook hak je fijn. Voor het sausje meng je yoghurt, mayonaise, citroensap, kerriepoeder, peper en zout. 

Wanneer de aardappelen afgekoeld zijn, snij dan in kleine stukjes. 

Dan kunnen we de tartaar samenstellen. Doe hiervoor de aardappelblokjes, bloemkool, radijsjes, sjalot, peterselie en bieslook in een mengkom. Meng alvast even. Doe er dan zo’n 2/3 van het sausje bij en meng goed. Proef en breng verder op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap. 

Je kan de tartaar direct serveren. Serveer er dan het resterende sausje apart bij. 

Of maak de tartaar uren van tevoren. Zo zal ie nog meer smaak hebben. Wanneer je deze dan gaat serveren, voeg er nog wat extra saus aan toe om het wat smeuïger te maken.

Serveer de tartaar met gerookte zalm

Lekker makkelijk recept voor bloemkool tartaar met zalm, simpel snel gerechtje als doordeweekse maaltijd of voor wanneer het wat feestelijker mag zijn. De tartaar bestaat uit bloemkool, aardappelen, groentjes, kruiden en een fris licht yoghurt curry sausje. Eenvoudig, fris, licht, zomers en gezond

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor bloemkool tartaar met zalm, simpel snel gerechtje als doordeweekse maaltijd of voor wanneer het wat feestelijker mag zijn. De tartaar bestaat uit bloemkool, aardappelen, groentjes, kruiden en een fris licht yoghurt curry sausje. Eenvoudig, fris, licht, zomers en gezond

Bloemkool tartaar met zalm

Lekker makkelijk recept voor bloemkool tartaar met zalm, simpel snel gerechtje als doordeweekse maaltijd of voor wanneer het wat feestelijker mag zijn. De tartaar bestaat uit bloemkool, aardappelen, groentjes, kruiden en een fris licht yoghurt curry sausje. Eenvoudig, fris, licht, zomers en gezond
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 300 gr aardappelen (vastkokend)
  • 1 bloemkool (klein)
  • 1 handvol radijsjes
  • 1 sjalot (of kleine ui)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • 200 gr gerookte zalm

saus

  • 150 gr Yoghurt (Griekse of natuur)
  • 2 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook ze gaar. 
    Giet af en laat volledig afkoelen
    TIP! Kook ze de dag voordien al. 
  • Snij de bloemkool in kleine fijne roosjes. 
    Kook de roosjes heel kort (max.2min) in licht gezouten water of stoom ze kort. 
    Giet dan af, en laat volledig afkoelen. 
  • Ondertussen kan je de radijsjes heel fijn snijden. 
    Pel de sjalot en hak fijn. 
    Hak de peterselie en bieslook fijn. 
    Maak het sausje door yoghurt, mayonaise, citroensap, kerriepoeder, peper en zout te mengen. 
    Snij de afgekoelde aardappelen in kleine stukjes. 
  • Doe de aardappelen, bloemkool, sjalot, peterselie en bieslook in een kommetje. Giet er zo’n 2/3 van het sausje bij en meng goed. 
  • Je kan de tartaar meteen serveren. Serveer er het resterende sausje apart bij. 
    Of maak de tartaar enkele uren van tevoren en bewaar goed afgedekt in de koelkast. 
    Vlak voor het serveren doe je er dan nog wat van het sausje bij om het terug wat smeuïger te maken. 
    Serveer de tartaar met gerookte zalm
    Smakelijk 
Trefwoord aardappelen, bloemkool, doordeweeks recept, gezond, hoofdgerecht, snel klaar, weekmenu, yoghurtsaus, zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.