Bloemkool tartaar, een fris lekker makkelijk receptje om deze zomer heel veel op tafel te zetten. Een heerlijke combinatie van bloemkool, aardappelen, radijsjes, kruiden en een simpel yoghurt curry sausje. Een veelzijdig gezond receptje die je voor eender welke gelegenheid kan serveren. Je kan deze zowel doordeweeks op tafel toveren of als voorgerecht/hoofdgerecht bij een feestelijke gelegenheid. Het handige is dat je deze tartaar al grotendeels op voorhand kan voorbereiden. Je kan trouwens zelf nog gaan spelen met de ingrediënten.
Ik serveerde deze tartaar met gerookte zalm. Je kan ook kiezen voor garnaaltjes.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met bloemkool? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Bloemkool tartaar met zalm?
- Aardappelen
- Bloemkool
- Radijzen
- Sjalot (of ui)
- Peterselie en bieslook
- Yoghurt (natuur of griekse)
- Mayonaise
- Citroen
- Kerriepoeder
- Gerookte zalm
Hoe maak je deze Bloemkool tartaar met zalm?
We beginnen met het schillen van de aardappelen. Snij in blokjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Eenmaal gaar, giet af en laat volledig afkoelen.
TIP! Kook de aardappelen al een dag van tevoren.
Ondertussen kan je de bloemkool in kleine fijne roosjes snijden. Kook deze heel kort (max. 2min) in licht gezouten water. Als je een stoomoven hebt, kan je ze ook stomen. Giet af en laat volledig afkoelen.
Vervolgens kan je de radijsjes heel fijn snijden. De sjalot pel je eerst en hak dan fijn. De peterselie en bieslook hak je fijn. Voor het sausje meng je yoghurt, mayonaise, citroensap, kerriepoeder, peper en zout.
Wanneer de aardappelen afgekoeld zijn, snij dan in kleine stukjes.
Dan kunnen we de tartaar samenstellen. Doe hiervoor de aardappelblokjes, bloemkool, radijsjes, sjalot, peterselie en bieslook in een mengkom. Meng alvast even. Doe er dan zo’n 2/3 van het sausje bij en meng goed. Proef en breng verder op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap.
Je kan de tartaar direct serveren. Serveer er dan het resterende sausje apart bij.
Of maak de tartaar uren van tevoren. Zo zal ie nog meer smaak hebben. Wanneer je deze dan gaat serveren, voeg er nog wat extra saus aan toe om het wat smeuïger te maken.
Serveer de tartaar met gerookte zalm

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Bloemkool tartaar met zalm
Ingrediënten
- 300 gr aardappelen (vastkokend)
- 1 bloemkool (klein)
- 1 handvol radijsjes
- 1 sjalot (of kleine ui)
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 1 el bieslook (fijngehakt)
- 200 gr gerookte zalm
saus
- 150 gr Yoghurt (Griekse of natuur)
- 2 el mayonaise
- 1 el citroensap
- 1/2 tl kerriepoeder
- Peper en zout
Instructies
- Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook ze gaar. Giet af en laat volledig afkoelenTIP! Kook ze de dag voordien al.
- Snij de bloemkool in kleine fijne roosjes. Kook de roosjes heel kort (max.2min) in licht gezouten water of stoom ze kort. Giet dan af, en laat volledig afkoelen.
- Ondertussen kan je de radijsjes heel fijn snijden. Pel de sjalot en hak fijn. Hak de peterselie en bieslook fijn. Maak het sausje door yoghurt, mayonaise, citroensap, kerriepoeder, peper en zout te mengen. Snij de afgekoelde aardappelen in kleine stukjes.
- Doe de aardappelen, bloemkool, sjalot, peterselie en bieslook in een kommetje. Giet er zo’n 2/3 van het sausje bij en meng goed.
- Je kan de tartaar meteen serveren. Serveer er het resterende sausje apart bij. Of maak de tartaar enkele uren van tevoren en bewaar goed afgedekt in de koelkast. Vlak voor het serveren doe je er dan nog wat van het sausje bij om het terug wat smeuïger te maken. Serveer de tartaar met gerookte zalmSmakelijk