Mascarpone taart met rabarber, weer een fantastisch lekker taartje met rabarber die je geproefd moet hebben. Wat doe je als de rabarber in je moestuin “full gas” blijft geven? Heel veel lekkers daarmee maken. Rabarbermoes en rabarberconfituur passeren hier nog net niet wekelijks. Wat wel wekelijks passeert is heerlijk gebak. En dit taartje is echt wow wow wow. Zo lekker en vooral heel simpel om te maken. We maken het onszelf lekker makkelijk door kant-en-klaar taartdeeg te gebruiken. Daarop komt een laagje speculaas koekjes gevolgd door een heerlijke mascarpone vulling en lekker veel rabarber.
TIP! Omdat we nu volop in het rabarberseizoen zitten, gebruik ik natuurlijk rabarber. Zijn we buiten het seizoen dan kan je hier ook perfect ander fruit in verwerken. Ik denk dan aan appel, peer, perzik, nectarine, bessen, …
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele rabarber receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Mascarpone taart met rabarber?
- Mascarpone
- Eieren
- Vanille extract
- Amandelmeel
- Poedersuiker
- Taartdeeg – zanddeeg (kant-en-klaar of homemade)
- Speculaas koekjes
- Rabarber
Hoe maak je deze Mascarpone taart met rabarber?
Begin met het maken van de mascarpone vulling. Hiervoor mix je eerst mascarpone, eitjes en vanille extract los in een mengkom tot een gladde massa. Vervolgens doe je er het amandelmeel en poedersuiker bij. Dit mix je opnieuw tot een gladde massa. Dit zet je dan even opzij.
Bekleed dan de taartvorm met het taartdeeg. Duw het deeg goed in de hoekjes en kantjes en verwijder dan het overtollige deeg.
Vervolgens verdeel je de speculaas koekjes over de bodem. Zorg ervoor dat de gehele bodem bedekt is. Je zal de koekjes wel ietwat moeten breken. Hierover giet je dan het mascarpone mengsel.
De rabarber snij je in plakjes en verdeel deze over de taart. Bak de taart dan mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo’n 35 a 40min.
Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Mascarpone taart met rabarber
Equipment
- 1 taartvorm +/- 24cm
Ingrediënten
- 250 gr mascarpone
- 3 eieren
- 1 tl vanille extract
- 40 gr amandelmeel
- 85 gr poedersuiker
- 1 portie taartdeeg – zanddeeg (kant-en-klaar of homemade)
- +/- 10 speculaas koekjes
- 2 stokken rabarber
Instructies
- We beginnen met het maken van de mascarpone vulling. Doe hiervoor de mascarpone, eitjes en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast los tot een gladde massa.Vervolgens voeg je amandelmeel en poedersuiker toe. Mix nog even kort en zet dan even opzij.
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Bekleed je taartvorm met het taartdeeg. Duw goed aan langs alle kanten en hoekjes. Verwijder het overtollige deeg. Verdeel over de bodem de speculaas koekjes. Zorg dat de gehele bodem bedekt is dus sommige koekjes zal je moeten breken. Giet hierover de mascarpone vulling. Snij de rabarber in schijfjes verdeel deze over de taart.
- Bak de taart mooi goudbruin in de oven voor zo’n 35 a 40min. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat dan volledig afkoelen. Smakelijk