Tiramisu taart met kersen, een lekker makkelijke taart waarvoor je geen oven nodig hebt. Een ideaal zomers taartje waar je niet veel tijd of werk in hoeft te steken. Mannekes, het is kersenseizoen en dat is helaas een heel kort seizoen. Dus we moeten er volop van profiteren dus zet deze taart maar snel op de planning om te maken. Normaal maken we tiramisu in een kom of glaasje, nu maken we er een zomerse taart van. We volgen niet het klassieke recept maar met enkele aanpassingen. Het is een tiramisu zonder koffie, zonder alcohol en zonder eitjes dus iedereen kan ervan genieten.
TIP! Ik maakte er een taart van maar je kan deze perfect ook serveren in een grote kom of individuele glaasjes.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met kersen? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Tiramisu taart met kersen?
- Mascarpone
- Poedersuiker
- Vanille extract
- Slagroom
- Lange vinger koekjes
- Melk
- Kersenconfituur (kant-en-klaar of homemade)
- Kersen
Hoe maak je deze Tiramisu taart met kersen?
We beginnen met het maken van de mascarpone crème. Hiervoor doe je de mascarpone in een mengkom. Doe er poedersuiker en vanille extract bij. Dit mix je tot een gladde crème. Vervolgens giet je er de slagroom bij en klop op tot een luchtige mousse. Zet dit even in de koelkast.
Ondertussen bekleed je de bodem en zijkanten van een springvorm met bakpapier.
Dip dan de koekjes in de melk en bedek er de gehele bodem mee. Je zal enkele koekjes moeten breken om het te doen passen. Hierop smeer je een beetje van de kersenconfituur gevolgd door een deel van de mascarpone crème. Smeer mooi egaal uit. Daarop komt weer een laagje koekjes, confituur en nog wat van de mascarpone crème. Zorg ervoor dat je nog wat van de crème overhoudt om na het ontvormen de randen nog in te smeren.
Zet de taart voor minstens 2 a 3h in de koelkast om op te stijven.
Vlak voor het serveren, ontvorm je de taart. Smeer de zijkanten in met de resterende crème.
Werk de taart verder af met gehalveerde en ontpitte kersen.
Smakelijk

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Tiramisu taart met kersen
Equipment
- 1 Springvorm +/- 24cm
Ingrediënten
- 500 gr mascarpone
- 75 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 250 ml slagroom
- 200 gr lange vinger koekjes
- 250 ml melk
- Kersenconfituur
- 350 gr kersen
Instructies
- We beginnen met het maken van de mascarpone crème. Doe de mascarpone in een mengkom samen met de poedersuiker en vanille extract. Mix dit tot een gladde massa.Vervolgens giet je er de slagroom bij. Klop dit op tot een luchtige crème. Zet dit even in de koelkast.
- Bekleed de bodem en zijkanten van een springvorm met bakpapier.
- Doe de melk in een kommetje. Dip de koekjes in de melk en bedek er volledig de bodem mee. Schep hierop enkele eetlepels kersenconfituur en smeer mooi uit. Daarop schep je dan een deeltje van de mascarpone crème. Smeer mooi egaal uit.Hierop leg je opnieuw een laagje koekjes gevolgd door confituur en nog een laagje mascarpone crème.Zorg ervoor dat je nog wat van de crème overhoudt. Hiermee kan je na het ontvormen de randen nog insmeren. Zet de taart voor zo’n 2 a 3h (mag ook langer) in de koelkast om op te stijven.
- Voor het serveren, ontvorm de taart. Smeer de zijkanten (en eventueel nog wat bovenop) in met de resterende crème. Werk de taart af met gehalveerde en ontpitte kersen. Smakelijk