Cheesecake met speculaas en bessen, frisse simpele zomerse taartjes die klaar zijn in amper 30min. Dessertjes maken tijdens de zomer hoeft niet tijd of werk te vragen. Dat bewijzen deze heerlijke cheesecake taartjes waarvoor je trouwens ook geen oven voor nodig hebt. Hoe goed klinkt dat! De korst is gemaakt van fijngemalen speculaas. De vulling is op basis van roomkaas, mascarpone en yoghurt. Afwerken doen we met lekker veel zomerse bessen. En deze makkelijke taartjes kan je trouwens ook al de dag voordien maken. Kortom alleen maar redenen om deze te maken.
TIP! Ik maakte er nu kleine taartjes van met behulp van een silicon muffin/cupcake bakvorm. Je kan er echter ook 1 grote taart van maken. Of maak ze in glaasjes wat nog makkelijker is.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele cheesecake receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Cheesecake met speculaas en bessen?
- Boter
- Speculaas
- Roomkaas
- Mascarpone
- Yoghurt (Griekse of natuur)
- Poedersuiker
- Vanille extract
- Slagroom
- Bessen
Hoe maak je deze Cheesecake met speculaas en bessen?
We beginnen met het maken van de korst. Hiervoor smelten we eerst de boter en malen we de speculaas fijn. Meng beide tot een ietwat plakkerige massa. Schep wat van dit mengsel in een siliconen muffin/cupcake vormpje en duw goed aan. Zowel de bodem als zijkanten moeten bedekt zijn. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt
TIP! Je kan ook glaasjes gebruiken en dan hoef je gewoon de bodem te bedekken.
Voor de vulling, doen we roomkaas, mascarpone, yoghurt, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast tot een gladde massa. Vervolgens giet je er de slagroom bij en klop op tot een luchtige mousse. Verdeel dit mengsel over de vormpjes. Zet voor minstens 1 a 2h in de koelkast.
Om de taartjes makkelijk te ontvormen, zet je ze zo’n uurtje voor het serveren in de diepvries. Zo wordt de korst goed hard en kan je ze veel makkelijker uit de vorm halen. Na het opstijven, haal je ze uit de vormpjes en geef ze zo’n 20 a 30min de tijd om terug op temperatuur te komen.
Werk de taartjes af met verse bessen

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Cheesecake met speculaas en bessen
Equipment
- silicon muffin/cupcake bakvorm of 6 dessertglaasjes
Ingrediënten
- 140 gr boter
- 250 gr speculaas koekjes (of droge koekjes)
- 200 gr mascarpone
- 200 gr roomkaas
- 100 gr yoghurt (Griekse of natuur)
- 60 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 150 ml slagroom
- mix van verse bessen
Instructies
- We beginnen met het maken van de korst. Hiervoor smelt je eerst de boter en maal je de speculaas fijn.Meng beide tot een ietwat plakkerige massa. Doe wat van het mengsel in het muffin/cupcake vormpje. Duw goed aan zodat de gehele bodem en zijkanten bedekt zijn. Doe dit met de rest van het mengsel. TIP! Gebruik je een glaasje, verdeel dan het mengsel over de bodem. Zet dit in de koelkast terwijl je de vulling maakt
- Voor de vulling, doe mascarpone, roomkaas, yoghurt, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit tot een glad mengsel. Vervolgens giet je er de slagroom bij. Klop op tot een luchtige mousse. Verdeel dit over de taartjes (of glaasjes) en zet opnieuw in de koelkast voor zo'n 1 a 2h.
- Om de taartjes makkelijk te ontvormen. Zet je ze ongeveer 1h voor het serveren in de diepvries. Zo wordt de korst heel stevig en kan je ze makkelijk ontvormen.Geef de taartjes dan zo'n 20 a 30min de tijd om terug om temperatuur te komen. Werk de taartjes af met verse bessen. Smakelijk