Gehaktballetjes met barbecuesaus … yes yes weer een lekker makkelijk maaltje voor op je weekmenu! Simpel, klaar in 30min en ook heel handig … alles in één pan. Perfect om te maken tijdens de drukke week. Oh mannekes, dat sausje is echt om duimen en vingers van af te likken. En geloof mij, veel ingrediënten of tijd vraagt het niet. Het is een combinatie van ui, paprika, look en enkele smaakmakers. Daar komt ook nog passata bij en een kant-en-klare BBQ saus.
TIP! Ik maakte deze saus nu bij gehaktballetjes. Je kan deze ook maken bij kipfilet.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met gehaktballetjes? Check dan zeker ook even deze receptje.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Gehaktballetjes met barbecuesaus?
- Gehakt
- (Gerookt) Paprikapoeder
- Oregano
- Ei
- Paneermeel
- Ui
- Paprika
- Look
- Passata
- BBQ saus
- Mozzarella
Hoe maak je deze Gehaktballetjes met barbecuesaus?
Begin met het maken van de gehaktballetjes. Hiervoor doe je het gehakt in een mengkom. Doe er (gerookt) paprikapoeder, oregano, ei, peper en zout bij. Dit meng je alvast goed. Voeg er het paneermeel bij en meng nog even goed.
Vervolgens verhit je een ruime hoge pan of stoofpot met olijfolie of klontje boter. Rol balletjes van het gehakt en bak deze rondom mooi goudbruin en bijna gaar binnenin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn binnenin. De balletjes zullen nog even verder garen in de saus.
Terwijl de balletjes bakken, kan je de groentjes voor de saus al snijden. De ui die pel je en hak je fijn. Bij de paprika verwijder je eerst de zaadjes en zaadlijsten. Snij deze dan in kleine blokjes. De teentjes look pel je.
Wanneer de balletjes rondom mooi goudbruin gebakken zijn en bijna gaar binnenin, schep ze uit de pan. Verhit dezelfde pan opnieuw met wat olijfolie of klontje boter. Hierin stoof je eerst de ui en paprika voor zo’n 5min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken. Dan pers je er de teentjes look boven uit. Doe er ook wat paprikapoeder en oregano bij. Roer goed en laat ook nog een minuutje mee bakken.
Vervolgens giet je er de passata en BBQ saus bij. Kruid ook nog even met royale snuif zout en wat peper. Laat dit zachtjes sudderen voor zo’n 10min. Leg dan de balletjes in de saus en verdeel er bovenop stukjes mozzarella. Laat dit nog heel zachtjes sudderen voor zo’n 7 a 8min
Serveer dan direct
Serveertip > Lekker met frietjes of puree

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Gehaktballetjes met barbecuesaus
Ingrediënten
Gehaktballen
- 700 gr gehakt (gemengd of kip gehakt)
- 1/4 tl (gerookt) paprikapoeder
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 1 ei
- 30 a 40 gr paneermeel
- Peper en zout
- Olijfolie of boter
Saus
- 1 ui
- 1 paprika
- 3 teentjes look
- 1/4 tl (gerookt) paprikapoeder
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 500 gr passata
- 150 gr BBQ saus
- Peper en zout
- Olijfolie of boter
- 1 bol mozzarella
Instructies
- Begin met het maken van de gehaktballen. Doe hiervoor het gehakt in een mengkom. Voeg paprikapoeder, oregano, ei, peper en zout toe. Meng goed. Doe er dan het paneermeel bij en meng nog even goed.
- Verhit ondertussen alvast een ruime hoge pan of stoofpot met olijfolie of klontje boter. Rol dan balletjes van het gehakt mengsel en bak de balletjes rondom mooi goudbruin en bijna gaar binnenin. De balletjes gaan ook nog even garen in de saus dus ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn binnenin.
- Terwijl de balletjes bakken, kan je de groentjes snijden voor de saus. Pel de ui en hak fijn.Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes. Pel de teentjes look.
- Schep de balletjes uit de pan. Verhit opnieuw dezelfde pan met royale scheut olijfolie of klontje boter. Stoof hierin de ui en paprika voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken of te bruin worden. Pers er dan de teentjes look boven uit. Doe er ook het paprikapoeder en oregano bij. Roer goed en laat een minuutje mee bakken. Vervolgens giet je er de passata bij en de BBQ saus. Kruid ook nog goed met zout en een beetje peper. Laat dit nu zachtjes sudderen voor zon 10min.
- Snij ondertussen de mozzarella in kleine stukjes. Na zo'n 10min sudderen, leg je de balletjes in de saus. Verdeel er bovenop ook de stukjes mozzarella over. Laat nog zo'n 7 a 8min sudderen.Serveer danServeer tip! > Lekker met frietjes of puree