Snelle fruittaart, een super makkelijk frisse taart om deze zomer mee uit te pakken. Ze is klaar in amper 20min en je hebt er geen oven voor nodig. Hoe goed klinkt dat! Ideaal voor wanneer er nood is aan dessert op een dag als het kwik boven de 30 graden klimt. No way dat mijn oven dan aangaat 😀. We maken deze simpele taart in een schaal/ovenschaal. De bodem bedekken we met blokjes (zelfgekochte) vanillecake met daarop wat toefjes confituur. Hierop komt een heerlijk luchtige mascarpone room. En afwerken doen we met veel vers fruit.
Ik gebruikte hier dus een “zelfgekochte” vanillecake. Je kan deze eventueel ook zelf bakken de dag ervoor.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele taartjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Snelle fruittaart?
- Mascarpone
- Poedersuiker
- Vanille extract
- Slagroom
- Cake (ik gebruikte een kant-en-klare vanillecake)
- Aardbeien confituur
- Abrikozen
- Kiwi
- Aardbeien
- Mango
- Blauwe bessen
Hoe maak je deze Snelle fruittaart?
We beginnen met het maken van de mascarpone room. Hiervoor doe je de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Dit mix je alvast tot een gladde crème. Vervolgens giet je er de slagroom bij en klop op tot een luchtige ietwat stevige mousse. Zet even in de koelkast.
Ondertussen snij je de cake in kleine blokjes en verdeel over de bodem van een grote ovenschaal of kom. Hierover verdeel je toefjes confituur. Hierop smeer je dan de mascarpone room. Smeer dit mooi egaal uit zodat de gehele kom bedekt is. Zet in de koelkast tot vlak voor het serveren.
Ik werk de taart pas af met het fruit voor het serveren. De mango die schil je eerst, verwijder de pit en snij in blokjes. Schil de kiwi en snij in plakjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in plakjes. De abrikozen halveer je eerst, verwijder de pit en snij dan in plakjes. Vlak voor het serveren werk je de taart af met het fruit. Ik heb nu strookjes gemaakt, je kan ook alles door mekaar verdelen over de schotel.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Snelle fruittaart
Equipment
- 1 ovenschaal of grote kom
Ingrediënten
- 400 gr mascarpone
- 75 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 200 ml slagroom
- 450 gr cake (*)
- aardbeien confituur (of andere confituur naar eigen smaak)
- 3 abrikozen
- 2 kiwi's
- 100 gr aardbeien
- 1/2 mango
- 200 gr blauwe bessen
Instructies
- We beginnen met het maken van de mascarpone room.Doe hiervoor de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast even tot een gladde massa. Giet er vervolgens de slagroom bij en klop op tot een luchtige mousse. Zet even in de koelkast
- Snij de cake in kleine blokjes en verdeel over de bodem van een ovenschaal. Zorg ervoor dat de gehele bodem mooi bedekt is. Hiervoor verdeel je dan wat toefjes confituur. Schep er dan de mascarpone room op en spreid mooi egaal uit. De gehele kom dient bedekt te zijn met de room. Zet in de koelkast tot vlak voor het serveren.
- Het fruit leg ik er pas op vlak voor het serveren. Halveer de abrikozen en snij in dunne plakjes.Schil de kiwi's en snij in plakjesVerwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in dunne plakjes Schil de mango, verwijder de pit en snij in kleine blokjes
- Verdeel dan in strookjes het fruit op de mascarpone roomServeerSmakelijk