Kip curry pastasalade, een lekker makkelijke salade om de komende weken zeker op je weekmenu te zetten. Fris, licht, zomers en klaar in amper 30min … perfect dus tijdens de zomermaanden. Veel ingrediënten vraagt deze pastasla niet en toch is ie zo lekker en smaakvol. Pasta, eitjes, kip, groentjes en een super lekker kerriesausje … dat zijn de ingrediënten tot succes aan tafel. Kortom heerlijk simpele dagelijkse kost om de zomer mee door te komen
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele pastasalades? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Kip curry pastasalade?
- Eieren
- Pasta
- Paprika
- Lente-ui
- Komkommer
- Gebraden kip
- Yoghurt (Griekse of natuuryoghurt)
- Mayonaise
- Kerriepoeder
Hoe maak je deze Kip curry pastasalade?
We beginnen met het hard koken van de eitjes. Hiervoor reken je het best zo’n 10min. Leg ze dan in een kom met koud water om sneller af te koelen.
Vervolgens kook je de pasta zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af en spoel goed onder koud water. Laat dan goed uitlekken en afkoelen.
Ondertussen kan je de groentjes fijnsnijden. In dit soort salades vind ik het wel lekkerder om de groentjes extra fijn te snijden. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s en snij in kleine blokjes. Hak de lente-uitjes fijn en de komkommer snij je in kleine blokjes. De gebraden kip hoef je niet eerst op te warmen, deze laten we gewoon koud. Verwijder de botten en snij dan in kleine stukjes.
Voor het sausje, meng je yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, peper en zout.
Wanneer de eitjes volledig zijn afgekoeld, pel ze en hak ze fijn.
Dan kunnen we de pastasla gaan samenstellen. Doe de pasta in een ruime kom. Hier doe je dan de groentjes, eitjes, kip en wat zout bij. Meng alvast even. Doe er dan 2/3 van het sausje bij en meng goed. Proef dan en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel ook wat citroensap.
Je kan de pastasalade nu meteen gaan serveren. De resterende saus serveer je er dan apart bij dan kan iedereen zelf de hoeveelheid bepalen.
Of je kan de pastasla ook enkele uren of een dag van tevoren maken. Dek goed af en bewaar in de koelkast. Vlak voor het serveren men je er dan de resterende saus onder. Tijdens het staan, trekt namelijk alle saus in de pasta.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Kip curry pastasalade
Ingrediënten
- 3 eieren
- 400 gr pasta
- 2 paprika's
- 3 lente-uitjes
- 1/2 komkommer
- 1 gebraden kip
Saus
- 150 gr Yoghurt (Griekse of natuuryoghurt)
- 2 el mayonaise
- 1 tl kerriepoeder (of curry madras poeder)
- Peper en zout
Instructies
- Begin met het hard koken van de eitjes. Reken op zo’n 10min en leg ze dan in een kom met koud water om af te koelen.
- Vervolgens kan je de pasta gaar koken zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af en spoed goed onder koud water. Laat dan goed uitlekken en afkoelen.
- Ondertussen kan je de groentjes fijnsnijden. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s en snij in heel fijne blokjesHak de lente-uitjes fijnVerwijder de zaadlijsten van de komkommer en snij in kleine blokjesDe gebraden kip hoef je niet meer op te warmen. Verwijder de botten en snij het vlees in kleine stukjes. Maak het sausje door yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, peper en zout te mengen. Wanneer de eitjes volledig zijn afgekoeld, pel ze en hak in heel fijne stukjes.
- Dan kan je de pastasla gaan samenstellen. Doe de pasta in een ruime kom. Doe er de groentjes, eitjes, gebraden kip en wat zout bij. Meng dit alvast even kort.Doe er dan 2/3 van het sausje bij en meng goed. Proef en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.
- Je kan de pastasla direct gaan serveren. Serveer er dan de resterende saus apart bij. Of maak de pastasalade uren of zelfs een dag van tevoren, dek goed af en bewaar in de koelkast. Vlak voor het serveren, meng je er dan de rest van het sausje door. Tijdens het staan, zal de pasta namelijk de saus gaan opnemen. Smakelijk