Pasta salade met worst, deze makkelijke gezonde salade is al hier thuis al enkele weken een hit. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat deze tijdens de zomermaanden hier nog vaak op het weekmenu gaat komen. Want super lekker, want super snel en simpel te maken, want heel eenvoudig op voorhand te maken en gewoon heerlijk van smaak. Deze pasta is een verzameling van heel wat lekkers nl. stukjes worst/ chipolata, veel verse groentjes, kruiden, granaatappel pitjes, feta en een lichte frisse dressing. Een salade die zich perfect leent tot meal preppen, des te langer ie kan staan des te meer smaak. En de restjes neem je de volgende dag mee als lunch om al je collega’s jaloers te maken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere zomerse salades? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta salade met worst ?
- Kippenworsten : dit kan ook met gewone worsten of chipolata, of gebruik gewoon kipfilet
- Orzo pasta
- Komkommer
- Lente-ui
- Paprika
- Radijzen
- Granaatappel : je zou deze ook kunnen vervangen door nectarine of perzik
- Peterselie
- Rucola
- Feta
- Olijfolie
- Honing
- Citroen
Hoe maak je deze Pasta salade met worst?
Begin met het bakken van de worsten. Eenmaal gebakken, laat volledig afkoelen. Ondertussen kan de pasta koken zoals vermeld op de verpakking. Wanneer de pasta gaar is, giet af en spoel goed onder koud water. Laat goed uitlekken en afkoelen.
TIP! Dit kan je trouwens ook al makkelijk een dagje op voorhand doen.
Vervolgens kan je de groentjes gaan fijnsnijden. Ik hou ervan dat de groentjes fijn gesneden zijn in deze salade maar dit is natuurlijk naar eigen smaak. Snij de komkommer, lente-ui, paprika, radijzen en peterselie fijn. Haal ook de pitjes uit de granaatappel. Snij ook de afgekoelde worsten in kleine stukjes. Maak ook alvast de dressing door olijfolie te mengen met honing, citroensap, peper en zout.
Doe de afgekoelde pasta in een grote kom. Doe daarbij de groentjes, fijngehakte peterselie, rucola en de granaatappelpitjes. Meng alvast even. Giet er de dressing over en meng goed. Werk af met verbrokkelde feta.
Je kan de salade meteen serveren of dek deze goed af en bewaar in de koelkast. Als deze een paar uur kan staan, is ie nog lekkerder. Vlak voor het serveren, giet je er nog wat olijfolie over.
Pasta salade met worst
Ingrediënten
- 3 kleine kippenworsten (of 1 grote chipolata)
- 300 gr orzo pasta
- 1/2 komkommer
- 3 lent-uitjes
- 1 paprika
- 100 gr radijzen
- 1 granaatappel
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 80 gr rucola
- 150 gr feta
- Peper en zout
- Olijfolie
Dressing
- 3 el olijfolie
- 2 el honing
- 2 a 3 el citroensap
- Peper en zout
Instructies
- Begin met de kippenworsten te bakken. Eenmaal gebakken, laat volledig afkoelen. TIP! Je kan deze ook al een dag op voorhand bakken
- Kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en afkoelen
- Ondertussen kan je de groentjes gaan fijnsnijden.Snij de komkommer in kleine blokjes.Hak de lente-ui fijnVerwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak in kleine blokjesHak de radijsjes fijnHaal de pitjes uit de granaatappelMaak de dressing door olijfolie, honing, citroensap, peper en zout te mengen. Snij de worsten in kleine schijfjes
- Meng de afgekoelde pasta met de komkommer, lente-ui, paprika, radijsjes, granaatappel pitjes, peterselie en rucola. Giet daar de dressing over en meng goed. Werk af met wat gebrokkelde feta en meng nog even.TIP! Je kan deze pasta makkelijk al enkele uren of dag op voorhand maken. Dek goed af en bewaar in de koelkast. Giet er eventueel nog wat olijfolie over vlak voor het serveren om het terug wat smeuïg te maken
Super lekker en simpel
Gaat hier de komende weken nog vaak op tafel komen
Top receptje voor zowel groot als klein
Top receptje
Favorietje hier
Super lekker en makkelijk