Pasta salade met worst

Lekker makkelijk recept voor Pasta salade met worst, een gezond doordeweeks maaltijd voor op je weekmenu. Een snelle salade met lekker veel groentjes (paprika, radijs, komkommer, lente-ui en rucola), stukjes worst, granaatappel, feta en lichte frisse dressing. De restjes kan je meenemen als lunch de volgende dag
Naar recept gaan

Pasta salade met worst, deze makkelijke gezonde salade is al hier thuis al enkele weken een hit. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat deze tijdens de zomermaanden hier nog vaak op het weekmenu gaat komen. Want super lekker, want super snel en simpel te maken, want heel eenvoudig op voorhand te maken en gewoon heerlijk van smaak. Deze pasta is een verzameling van heel wat lekkers nl. stukjes worst/ chipolata, veel verse groentjes, kruiden, granaatappel pitjes, feta en een lichte frisse dressing. Een salade die zich perfect leent tot meal preppen, des te langer ie kan staan des te meer smaak. En de restjes neem je de volgende dag mee als lunch om al je collega’s jaloers te maken.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere zomerse salades? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Pasta salade met worst, een gezond doordeweeks maaltijd voor op je weekmenu. Een snelle salade met lekker veel groentjes (paprika, radijs, komkommer, lente-ui en rucola), stukjes worst, granaatappel, feta en lichte frisse dressing. De restjes kan je meenemen als lunch de volgende dag

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta salade met worst ?

  • Kippenworsten : dit kan ook met gewone worsten of chipolata, of gebruik gewoon kipfilet
  • Orzo pasta
  • Komkommer
  • Lente-ui
  • Paprika
  • Radijzen
  • Granaatappel : je zou deze ook kunnen vervangen door nectarine of perzik
  • Peterselie
  • Rucola
  • Feta
  • Olijfolie
  • Honing
  • Citroen

Hoe maak je deze Pasta salade met worst?

Begin met het bakken van de worsten. Eenmaal gebakken, laat volledig afkoelen. Ondertussen kan de pasta koken zoals vermeld op de verpakking. Wanneer de pasta gaar is, giet af en spoel goed onder koud water. Laat goed uitlekken en afkoelen.
TIP! Dit kan je trouwens ook al makkelijk een dagje op voorhand doen.

Vervolgens kan je de groentjes gaan fijnsnijden. Ik hou ervan dat de groentjes fijn gesneden zijn in deze salade maar dit is natuurlijk naar eigen smaak. Snij de komkommer, lente-ui, paprika, radijzen en peterselie fijn. Haal ook de pitjes uit de granaatappel. Snij ook de afgekoelde worsten in kleine stukjes. Maak ook alvast de dressing door olijfolie te mengen met honing, citroensap, peper en zout.

Doe de afgekoelde pasta in een grote kom. Doe daarbij de groentjes, fijngehakte peterselie, rucola en de granaatappelpitjes. Meng alvast even. Giet er de dressing over en meng goed. Werk af met verbrokkelde feta.

Je kan de salade meteen serveren of dek deze goed af en bewaar in de koelkast. Als deze een paar uur kan staan, is ie nog lekkerder. Vlak voor het serveren, giet je er nog wat olijfolie over.

Lekker makkelijk recept voor Pasta salade met worst, een gezond doordeweeks maaltijd voor op je weekmenu. Een snelle salade met lekker veel groentjes (paprika, radijs, komkommer, lente-ui en rucola), stukjes worst, granaatappel, feta en lichte frisse dressing. De restjes kan je meenemen als lunch de volgende dag
Lekker makkelijk recept voor Pasta salade met worst, een gezond doordeweeks maaltijd voor op je weekmenu. Een snelle salade met lekker veel groentjes (paprika, radijs, komkommer, lente-ui en rucola), stukjes worst, granaatappel, feta en lichte frisse dressing. De restjes kan je meenemen als lunch de volgende dag

Pasta salade met worst

Lekker makkelijk recept voor Pasta salade met worst, een gezond doordeweeks maaltijd voor op je weekmenu. Een snelle salade met lekker veel groentjes (paprika, radijs, komkommer, lente-ui en rucola), stukjes worst, granaatappel, feta en lichte frisse dressing. De restjes kan je meenemen als lunch de volgende dag
5 van 6 stemmen
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 3 kleine kippenworsten (of 1 grote chipolata)
  • 300 gr orzo pasta
  • 1/2 komkommer
  • 3 lent-uitjes
  • 1 paprika
  • 100 gr radijzen
  • 1 granaatappel
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 80 gr rucola
  • 150 gr feta
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 2 a 3 el citroensap
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de kippenworsten te bakken. Eenmaal gebakken, laat volledig afkoelen.
    TIP! Je kan deze ook al een dag op voorhand bakken
  • Kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en afkoelen
  • Ondertussen kan je de groentjes gaan fijnsnijden.
    Snij de komkommer in kleine blokjes.
    Hak de lente-ui fijn
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak in kleine blokjes
    Hak de radijsjes fijn
    Haal de pitjes uit de granaatappel
    Maak de dressing door olijfolie, honing, citroensap, peper en zout te mengen.
    Snij de worsten in kleine schijfjes
  • Meng de afgekoelde pasta met de komkommer, lente-ui, paprika, radijsjes, granaatappel pitjes, peterselie en rucola.
    Giet daar de dressing over en meng goed.
    Werk af met wat gebrokkelde feta en meng nog even.
    TIP! Je kan deze pasta makkelijk al enkele uren of dag op voorhand maken. Dek goed af en bewaar in de koelkast. Giet er eventueel nog wat olijfolie over vlak voor het serveren om het terug wat smeuïg te maken
Trefwoord doordeweeks recept, feta, geroosterde paprika, gezond recept, gezonde lunch, granaatappel, komkommer, lunch, pasta, pastasalade, radijs, salade, weekmenu, worsten

6 thoughts on “Pasta salade met worst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.