Eenpansgerecht ravioli met kip, een snel en makkelijk receptje dat gewoon thuishoort op je volgend weekmenu. Deze eenpanspasta is klaar in amper 30min, vraagt niet veel ingrediënten en de smaak is gewoon top. Ik gebruik hier kant-en-klare ravioli maar kan ook perfect met andere gevulde pasta of gedroogde pasta. Dit receptje maak je ook makkelijk vegetarisch door de kip weg te laten. We gebruiken hier heel klassieke ingrediënten zoals ui, look, kerstomaten en spinazie. Door tomaten tapenade te gebruiken krijg je een lekker simpele tomatensaus zonder veel werk. Ideaal dus!
Nog meer inspiratie nodig voor lekker makkelijke eenpansgerechtjes? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor dit Eenpansgerecht ravioli met kip?
- Kipfilets : Voor een vegetarische versie kan je deze ook weglaten
- (Gerookt) paprikapoeder
- Ui & Look
- Kerstomaten
- Tomaten tapenade of vervang door rode pesto
- Bouillon : kip of groente
- Room
- Spinazie
- Parmezaanse kaas
Hoe maak je dit Eenpansgerecht ravioli met kip?
Begin met de kipfilet in kleine blokjes te snijden. Verhit een ruime stoofpan of pot met olijfolie. Doe er de stukjes kip in kruid meteen met (gerookt) paprikapoeder, peper en zout. Bak deze voor een paar minuten en schep dan uit de pan. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Maak de pot of pan nu nog niet proper.
Doe opnieuw olijfolie in dezelfde pot/pan. Stoof hierin eerst de ui aan voor enkele minuten. Doe er vervolgens de look en gehalveerde kerstomaten bij. Stoof deze voor zo’n 2min. Voeg de tomaten tapenade toe, roer goed los en laat ook zo’n 2min mee bakken. Doe er de ravioli’s bij samen met de blokjes kip, bouillon en room. Roer even en laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 6 a 8min tot de pasta gaar is. Als laatste voeg je de spinazie en fijn geraspte Parmezaanse kaas toe. Laat de spinazie slinken en roer nog even goed. Proef nog even en breng verder op smaak met peper en zout.
Eenpansgerecht ravioli met kip
Ingrediënten
- 3 kleine kipfilets
- 1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 300 gr kerstomaten
- 100 gr tomaten tapenade (of rode pesto)
- 500 gr kant-en-klare ravioli (*)
- 450 ml bouillon (kip of groente)
- 150 ml room
- 150 gr spinazie
- 40 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- Begin met de kipfilet in kleine stukjes te snijden. Verhit een pan met royale scheut olijfolie in ruime stoofpan of pot . Doe er de stukjes kip in en kruid meteen met het gerookt paprikapoeder, peper en zout. Bak deze een paar minuten en schep dan uit de pan. De kip hoeft nog niet gaar te zijn binnenin. Zet even opzij maar maak de pan zeker niet proper.
- Ondertussen kan je de ui pellen en fijnhakken.Pel het teentje look en hak fijn. Halveer de kerstomaten.
- Doe opnieuw een scheut olijfolie in dezelfde pan en stoof hierin de ui eerst mooi aan voor zo'n 4min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.Doe er dan de look en kerstomaten bij en laat zo'n 2 minuutjes mee bakken. Roer zeker af en toe.Doe er de tapenade bij, roer goed los en laat ook zo'n 2min mee bakken. Voeg de ravioli toe samen met de blokjes kip, bouillon en room. De ravioli dient grotendeels onder te staan. Is dit niet het geval, voeg wat extra water toe. Laat nu zachtjes sudderen voor zo'n 6 a 8min tot de ravioli gaar is. Als laatste voeg je de spinazie en de Parmezaanse kaas toe. Door de warmte zal deze slinken. Roer nog even goed door. Proef nog even en breng nog op smaak met wat peper en zout. Serveer dan