Banketbakkersroom met rabarber en crumble

Lekker en makkelijk dessert voor Banketbakkersroom met rabarber en crumble, een simpel en snel dessert in glaasje. Een heerlijke vanille pudding met daarop rabarber compote en crumble. Een eenvoudig toetje dat nu eens altijd smaakt!

Banketbakkersroom met rabarber en crumble, dat is heel veel liefde in een glaasje! Drie super simpele en klassieke elementen die magisch worden ze tezamen komen. Je hebt die heerlijke vanillepudding ofwel banketbakkersroom die enorm makkelijk om te maken is. Daarop komt een frisse rabarbercompote met rabarber uit de eigen moestuin, dat is nog dat tikkeltje lekkerder 😉. En vervolgens is er nog de krokante crumble als finishing touch. Geloof mij, hier gaat iedereen, zowel groot als klein, fan van zijn! Een makkelijk dessert in een glaasje dat je ook nog een volledig op voorhand kan maken.

Nog meer inspiratie nodig voor dessert in een glaasje? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker en makkelijk dessert voor Banketbakkersroom met rabarber en crumble, een simpel en snel dessert in glaasje. Een heerlijke vanille pudding met daarop rabarber compote en crumble. Een eenvoudig toetje dat nu eens altijd smaakt!

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Banketbakkersroom met rabarber en crumble?

  • rabarber
  • aardbeien
  • suiker en vanillesuiker
  • witte chocolade
  • melk
  • suiker
  • vanillestok
  • eieren
  • vanille puddingpoeder
  • bloem
  • boter

Hoe maak je deze Banketbakkersroom met rabarber en crumble?

Begin met het maken van de compote. Hiervoor snij je de rabarber in kleine stukjes en doe je in een kookpotje samen met stukjes aardbeien, suiker en vanille extract. Zet op een zacht vuurtje en laat zachtjes sudderen, roer regelmatig tot je een mooie compote krijgt. Laat dan volledig afkoelen.

Voor de banketbakkersroom gaan we eerst witte chocolade fijnhakken. Doe in een mengkom en zet even opzij. Doe melk in een kookpotje en breng zachtjes aan de kook. In een apart kommetje klop je een beetje melk los met eidooiers, suiker, vanillezaadjes en maizena. Als de melk kookt, giet dan de helft al roerend over het suiker-ei mengsel. Roer dit goed door. Giet dan alles terug in het kookpotje en breng dit al roerend aan de kook. Nu zal de pudding ook gaan indikken. Blijf goed roeren tot je een mooi pudding krijgt. Haal dan van het vuur en giet de warme pudding over de stukjes chocolade. Roer goed zodat de chocolade kan smelten. Eenmaal gesmolten,

Verdeel de pudding over de glaasjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Je kan deze dan bewaren in de koelkast.

Voor de crumble, gaan we bloem, suiker en boter mixen of mengen tot een kruimelig deeg. Verkruimel dit over een beklede bakplaat en bak mooi krokant en goudbruin. Laat dan volledig afkoelen.

Vlak voor het serveren werk je de glaasjes af met de compote en de crumble

Lekker en makkelijk dessert voor Banketbakkersroom met rabarber en crumble, een simpel en snel dessert in glaasje. Een heerlijke vanille pudding met daarop rabarber compote en crumble. Een eenvoudig toetje dat nu eens altijd smaakt!
Lekker en makkelijk dessert voor Banketbakkersroom met rabarber en crumble, een simpel en snel dessert in glaasje. Een heerlijke vanille pudding met daarop rabarber compote en crumble. Een eenvoudig toetje dat nu eens altijd smaakt!

Banketbakkersroom met rabarber en crumble

Lekker en makkelijk dessert voor Banketbakkersroom met rabarber en crumble, een simpel en snel dessert in glaasje. Een heerlijke vanille pudding met daarop rabarber compote en crumble. Een eenvoudig toetje dat nu eens altijd smaakt!
Totale tijd 1 uur
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 6 dessertglaasjes

Ingrediënten
  

Rabarber compote

  • 400 gr rabarber
  • 100 gr aardbeien
  • 2 el suiker
  • 1/2 tl vanille extract

Banketbakkersroom

  • 100 gr witte chocolade
  • 500 ml melk
  • 100 gr suiker
  • 1 vanillestok
  • 2 eigelen
  • 45 gr vanille puddingpoeder (of maizena)

Crumble (= optioneel)

  • 150 gr bloem
  • 75 gr boter
  • 75 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies
 

  • Begin met het maken van de compote. Dit kan je trouwens al makkelijk de dag voordien maken.
    Was de rabarber stelen, verwijder het harde achterste gedeelte. Snij in stukjes en doe in een kookpotje
    Verwijder de steeltjes van de aardbeien, snij in kleine stukjes en doe bij in het kookpotje samen met suiker en vanille extract.
    Zet op een middelhoog vuur en laat dan zachtjes sudderen tot de rabarber mooi zacht is geworden. Roer af en toe.
    Haal van het vuur en laat volledig afkoelen
  • Vervolgens kunnen we de banketbakkersroom maken.
    Hak de witte chocolade fijn, doe in een mengkom en zet even opzij.
    Doe 450ml melk in een kookpotje en breng zachtjes aan de kook.
     In een apart kommetje klop je de resterende 50ml melk los met eidooiers, suiker en vanillezaadjes.
    Voeg vervolgens vanille puddingpoeder toe en roer los tot een glad papje. Als de melk kookt, giet dan de helft al roerend over het suiker-ei mengsel. Roer dit goed door. Giet dan alles terug in het kookpotje en breng dit al roerend aan de kook. Nu zal de pudding ook gaan indikken. Blijf goed roeren tot je een mooi pudding krijgt. Haal dan van het vuur en giet de warme pudding over de stukjes chocolade. Roer goed zodat de chocolade kan smelten.
  • Verdeel de banketbakkersroom over de glaasjes.
    Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Je kan de glaasjes dan bewaren in de koelkast.
  • Voor de crumble, doe de bloem, boter, suiker en vanillesuiker in een mengkom. Mix of kneed tot een kruimelig deeg.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Verkruimel het deeg over de bakplaat. Bak mooi goudbruin en krokantvoor zo'n 15 a 20.
    Eenmaal gebakken, laat afkoelen.
    TIP! Je kan deze makkelijk de dag voordien al maken en luchtdicht bewaren.
  • Vlak voor het serveren, schep je wat van de compote bovenop de pudding en werk af met de crumble.
Trefwoord banketbakkersroom, crumble, dessert, dessert in een glaasje, rabarber, vanillepudding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.