Cake met pudding en aardbeien

Lekker makkelijk recept voor Cake met pudding en aardbeien, simpel en eenvoudig gebak voor tijdens het weekend. Een heerlijke vanillecake op basis van olijfolie afgewerkt met een simpele banketbakkersroom en verse aardbeien. Een originele versie op een klassieke aardbeientaart.
Naar recept gaan

Cake met pudding en aardbeien, heerlijk simpel gebak dat nu bij iedereen heel hard in de smaak gaat vallen. Een heerlijk makkelijke vanillecake met als geheim ingrediënt olijfolie, we gaan hier dus geen boter gebruiken. Deze heerlijke cake gaan we afwerken met een royale laag zelfgemaakte banketbakkersroom en de lekkerste Belgische aardbeitjes. Eigenlijk is dit een origineel twist op de klassieke aardbeientaart. De krokante korst gaan we vervangen door cake.

TIP! Ik werkte de taart af met aardbeien maar je kan hier natuurlijk eender welk fruit opleggen.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met aardbeien? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Cake met pudding en aardbeien, simpel en eenvoudig gebak voor tijdens het weekend. Een heerlijke vanillecake op basis van olijfolie afgewerkt met een simpele banketbakkersroom en verse aardbeien. Een originele versie op een klassieke aardbeientaart.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Cake met pudding en aardbeien?

  • Eieren
  • Suiker & vanillesuiker
  • Vanille extract
  • Olijfolie
  • Zelfrijzende bloem
  • Melk
  • Banketbakkersroom : ik gebruik dit recept met witte chocolade
  • Aardbeien of je kan ook andere bessen gebruiken

Hoe maak je deze Cake met pudding en aardbeien?

Ik verkies ervoor om de banketbakkersroom om de dag van serveren zelf te maken. Maak je deze de dag voordien dan zal je deze moeten bewaren in de koelkast. De structuur zal dan veel vaster zijn, je kan deze dan even losmixen. Ik gebruik dit recept voor de banketbakkersroom, dit is met witte chocolade maar deze kan je ook weglaten. Of je zou ook een pudding kunnen maken op basis van puddingpoeder.

Voor de cake, gaan we eerst suiker, vanillesuiker, vanille extract en eitjes op hoge snelheid losmixen tot een romige schuimige massa. Mix tot zeker voor zo’n 4min. Vervolgens giet je er de olijfolie bij en mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid. Verlaag dan je mixer naar de laagste stand. Voeg dan afwisselend in porties de bloem en wat melk toe. Mix tot een glad deeg. Schep vervolgens het deeg in de beklede bakvorm en bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven.

Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Vlak voor het serveren, verdeel je de banketbakkersroom bovenop de cake. Werk af met de aardbeitjes.

Lekker makkelijk recept voor Cake met pudding en aardbeien, simpel en eenvoudig gebak voor tijdens het weekend. Een heerlijke vanillecake op basis van olijfolie afgewerkt met een simpele banketbakkersroom en verse aardbeien. Een originele versie op een klassieke aardbeientaart.
Lekker makkelijk recept voor Cake met pudding en aardbeien, simpel en eenvoudig gebak voor tijdens het weekend. Een heerlijke vanillecake op basis van olijfolie afgewerkt met een simpele banketbakkersroom en verse aardbeien. Een originele versie op een klassieke aardbeientaart.

Cake met pudding en aardbeien

Lekker makkelijk recept voor Cake met pudding en aardbeien, simpel en eenvoudig gebak voor tijdens het weekend. Een heerlijke vanillecake op basis van olijfolie afgewerkt met een simpele banketbakkersroom en verse aardbeien. Een originele versie op een klassieke aardbeientaart.
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang dessert, gebak
Porties 6

Equipment

  • 1 taartvorm (24 a 25cm)

Ingrediënten
  

  • 1 portie banketbakkersroom (zie notities
  • 400 gr aardbeien

Cake

  • 3 eieren
  • 125 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (+/- 8 a 10gr)
  • 1,5 tl vanille extract
  • 75 ml olijfolie
  • 175 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
  • 125 ml melk

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de cake.
    Bekleed de bodem en zijkanten van een springvorm of cakevorm met bakpapier.
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en vanille extract in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer) . Mix dit tot een romige schuimige massa voor zo'n 4min op hoge snelheid.
    Giet er vervolgens de olijfolie bij en mix nog zo'n minuutje op hoge snelheid.
    Zet je mixer dan op de laagste stand. Voeg nu afwisselend en in porties wat van de bloem en melk toe. Mix tot een glad deeg en zet je mixer dan uit.
  • Giet het deeg in de springvorm en bak voor zo'n 25 a 30min tot de cake mooi goudbruin en gaar gebakken is.
    Laat volledig afkoelen.
  • Wanneer hij volledig is afgekoeld, smeer je de bovenkant royaal in met de banketbakkersroom en werk je af met de aardbeien
    Smakelijk

Notities

Ik gebruikte dit recept voor banketbakkersroom met witte chocolade in verwerkt. Je kan de witte chocolade of weglaten. Je zou ook gewone vanillepudding kunnen maken op basis van een pakje puddingpoeder.
Je kan de banketbakkersroom al uren of een dag op voorhand maken. Maak je hem dezelfde dag, laat hem dan afkoelen naar kamertemperatuur zonder in de koelkast te zetten. Maak je hem de dag van tevoren, bewaar dan in de koelkast. Mix dan voorzichtig tot een gladde massa alvorens er de taart mee af te werken. 
Ik geef de voorkeur aan om de banketbakkersroom dezelfde dag te maken. Dan hoef deze niet in de koelkast en ga deze veel beter kunnen uitstrijken bovenop de taart. Dit zal dan ook geen brokken geven. 
Trefwoord aardbeien, bakken, banketbakkersroom, cake, dessert, gebak, pudding, taart, vanillecake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.