Cake met pudding en aardbeien, heerlijk simpel gebak dat nu bij iedereen heel hard in de smaak gaat vallen. Een heerlijk makkelijke vanillecake met als geheim ingrediënt olijfolie, we gaan hier dus geen boter gebruiken. Deze heerlijke cake gaan we afwerken met een royale laag zelfgemaakte banketbakkersroom en de lekkerste Belgische aardbeitjes. Eigenlijk is dit een origineel twist op de klassieke aardbeientaart. De krokante korst gaan we vervangen door cake.
TIP! Ik werkte de taart af met aardbeien maar je kan hier natuurlijk eender welk fruit opleggen.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met aardbeien? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Cake met pudding en aardbeien?
- Eieren
- Suiker & vanillesuiker
- Vanille extract
- Olijfolie
- Zelfrijzende bloem
- Melk
- Banketbakkersroom : ik gebruik dit recept met witte chocolade
- Aardbeien of je kan ook andere bessen gebruiken
Hoe maak je deze Cake met pudding en aardbeien?
Ik verkies ervoor om de banketbakkersroom om de dag van serveren zelf te maken. Maak je deze de dag voordien dan zal je deze moeten bewaren in de koelkast. De structuur zal dan veel vaster zijn, je kan deze dan even losmixen. Ik gebruik dit recept voor de banketbakkersroom, dit is met witte chocolade maar deze kan je ook weglaten. Of je zou ook een pudding kunnen maken op basis van puddingpoeder.
Voor de cake, gaan we eerst suiker, vanillesuiker, vanille extract en eitjes op hoge snelheid losmixen tot een romige schuimige massa. Mix tot zeker voor zo’n 4min. Vervolgens giet je er de olijfolie bij en mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid. Verlaag dan je mixer naar de laagste stand. Voeg dan afwisselend in porties de bloem en wat melk toe. Mix tot een glad deeg. Schep vervolgens het deeg in de beklede bakvorm en bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven.
Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Vlak voor het serveren, verdeel je de banketbakkersroom bovenop de cake. Werk af met de aardbeitjes.


Cake met pudding en aardbeien
Equipment
- 1 taartvorm (24 a 25cm)
Ingrediënten
- 1 portie banketbakkersroom (zie notities
- 400 gr aardbeien
Cake
- 3 eieren
- 125 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (+/- 8 a 10gr)
- 1,5 tl vanille extract
- 75 ml olijfolie
- 175 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
- 125 ml melk
Instructies
- We beginnen met het maken van de cake. Bekleed de bodem en zijkanten van een springvorm of cakevorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en vanille extract in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer) . Mix dit tot een romige schuimige massa voor zo'n 4min op hoge snelheid.Giet er vervolgens de olijfolie bij en mix nog zo'n minuutje op hoge snelheid. Zet je mixer dan op de laagste stand. Voeg nu afwisselend en in porties wat van de bloem en melk toe. Mix tot een glad deeg en zet je mixer dan uit.
- Giet het deeg in de springvorm en bak voor zo'n 25 a 30min tot de cake mooi goudbruin en gaar gebakken is. Laat volledig afkoelen.
- Wanneer hij volledig is afgekoeld, smeer je de bovenkant royaal in met de banketbakkersroom en werk je af met de aardbeienSmakelijk