Pasta pesto ovenschotel met gehaktballetjes, een lekker makkelijk eenpansgerecht om op je volgend weekmenu te plaatsen. Pasta pesto dat is altijd een toppertje, vaak gaan we dat combineren met kip. In dit receptje gebruiken we gehaktballetjes want daar scoor je nu eenmaal ook altijd mee. Een receptje dat we gewoon maken in één pan en eigenlijk gaat de oven het meeste werk doen. Veel ingrediënten hoeven we ook niet te gebruiken want we voegen pesto toe. Pesto zit bomvol heerlijke smaakmakers en daardoor hoef je geen hele resem aan ingrediënten in huis te halen.
Nog meer inspiratie nodig voor eenpansgerechtjes? Check dan zeker deze heerlijk makkelijke eenpansgerechten
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta pesto ovenschotel met gehaktballetjes?
- Gehakt : ik gebruikte hier kippengehakt maar dit kan ook met gemengd gehakt. Gebruik je kippengehakt dan zal je misschien iets meer paneermeel moeten gebruiken
- Groene pesto : je kan deze zelf maken of je kan ook kant-en-klare gebruiken (niets mis mee). Je zou dit ook kunnen maken met rode pesto
- Ei
- Paneermeel
- Ui
- Orzo/riso pasta
- Bouillon : kip of groente
- Room
- Mozzarella
Hoe maak je deze Pasta pesto ovenschotel met gehaktballetjes?
Begin met het maken van de gehaktballetjes. Hiervoor meng je gehakt (kip of gemengd) met pesto, ei, paneermeel, peper en zout. Omdat pesto al zo veel smaak en smaakmakers heeft, hoef je niet veel extra’s meer toe te voegen. Rol balletjes van het gehakt. Dek ze even af en zet even in de koelkast. Dit zou je ook perfect al enkele ure van tevoren kunnen maken.
Verhit een pan of stoofpot (die ook in de oven mag) met wat olijfolie. Stoof hierin een fijngehakte ui mooi aan voor enkele minuten. Doe er dan de orzo pasta bij samen met de groene pesto. Meng goed en laat een minuutje mee bakken. Giet er de bouillon en room bij. Meng goed. Leg er de gehaktballetjes in. Zet zo in de oven voor zo’n 25 a 30min.
Ondertussen kan je de mozzarella in kleine stukjes snijden. Wanneer de pasta zo’n 25 a 30min in de oven staat, verdeel je de mozzarella over de schotel. Bak nog eens voor zo’n 10min en serveer dan direct.
Pasta pesto ovenschotel met gehaktballetjes
Ingrediënten
- 500 gr gehakt (kip of gemengd)
- 90 gr groene pesto + 2el extra voor de gehaktballetjes
- 1 ei
- 40 gr paneermeel
- 1 ui
- 300 gr orzo / riso pasta
- 500 ml bouillon (kip of groente)
- 150 ml room
- 1 bol mozzarella
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- Begin met het maken van de gehaktballen.Meng het gehakt met de 2el groene pesto, ei, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van en zet ze even afgedekt in de koelkast.
- Verwarm alvast een oven voor op 185 graden.
- Voeg een royale scheut olijfolie toe in een stoofpot of pan (die in de oven mag). Bak hierin de ui eerst mooi aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er de (ongekookt) orzo en groene pesto (90gr) bij, roer even en laat een minuutje mee bakken.Giet er dan de bouillon bij. Roer even.Leg de gehaktballetjes in de pan/stoofpot. Zet in de oven en bak voor zo'n 25 a 30min.
- Snij de mozzarella in stukjes.Wanneer de pasta zo'n 25 a 30min in de oven staat. Strooi je er de mozzarella over en laat nog zo'n 10min mee bakken.Serveer dan