Ananas cakejes, een lekker simpel gebakje om eens te bakken tijdens het weekend. Een heel simpel deeg dat klaar is in een mum van tijd en daarin leggen we ananas schijven. Zo’n 20 a 25min bakken en je kan al smullen! Het hoeft niet altijd een appelcake of chocoladecake te zijn. Ananas in gebak dat is ook altijd lekker, een exotische twist. Je hoeft geen hele ananas te lijf te gaan, we gebruiken hier ananas uit blik. Niks mis mee en lekker handig!
TIP! Je kan de ananas hier ook vervangen door stukjes appel, peer, pruimen, nectarine, bessen …
Nog meer inspiratie nodig voor gebak? Check dan zeker deze heerlijke receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Ananas cakejes?
- Ananas schijven : uit blik (laat deze goed uitlekken alvorens te gebruiken in de cakejes)
- Boter
- Eieren
- Suiker
- Vanille suiker
- Zeste van limoen of citroen
- Vanille extract
- Zelfrijzende bloem
Hoe maak je deze Ananas cakejes?
Begin met de ananas schijven goed te laten uitlekken. Leg ze op wat keukenpapier zo haal je er het meeste vocht uit. Smelt ook alvast de boter.
Doe de eitjes, suiker, vanillesuiker, zeste van limoen en vanille extract in een mengkom. Mix deze luchtig en romig met een keukenmachine of gebruik een handmixer. Giet er dan de gesmolten boter bij en mix nog even op hoge snelheid. Verlaag dan de snelheid van je mixer naar de laagste stand. Doe er de zelfrijzende bloem bij samen met een snuifje bakpoeder. Mix nog even kort.
Verdeel het deeg over de taartvormpjes. Gebruik je metalen taartvormpjes, vet deze dan eerst wat in en bebloem deze. Leg de ananas ringen in het midden van het deeg. Bak de cakejes mooi gaar en goudbruin in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen
Bewaar de cakejes luchtdicht.
Ananas cakejes
Equipment
- 6 a 7 kleine taartvormpjes
Ingrediënten
- 6 a 7 ananas schijven (uit blik)
- 75 gr boter
- 2 eieren
- 70 gr suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 1 tl zeste van limoen
- 1 tl vanille extract
- 100 gr zelfrijzende bloem + snuifje bakpoeder
Instructies
- Laat de ananas schijven eerst goed uitlekken op wat keukenpapier.
- Smelt de boter.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de taartvormpjes in met wat boter en bebloemd een beetje. Ik heb siliconen taartvormpjes dan hoeft dit niet.
- Doe de eieren, suiker, vanillesuiker, zeste van limoen en vanille extract in een mengkom (met je keukenmachine of met een handmixer)Mix tot een romige luchtige massa. Giet er dan de gesmolten boter bij en mix nog even goed door. Voeg de zelfrijzende bloem en het snuifje bakpoeder toe en mix nog even kort (mixen op de laagste snelheid). De restjes bloem aan de rand kan je even mengen met een spatel.
- Verdeel het deeg over de vormpjes. Vul ze niet te vol want de ananasringen komen hier nog en de cakejes zullen nog wat rijzen. Leg de ananasringen in het midden van het deeg.
- Bak de cakejes ongeveer 20 a 25min in de oven tot de cakejes mooi gaar en goudbruin gebakken zijn. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar de cakejes luchtdichtSmakelijk