Pasta pesto met zalm, een heerlijk makkelijk receptje om op je volgend weekmenu te zetten en klaar in amper 30min. Pasta pesto, een klassieker van jewelste die bij jullie zeker al als avondmaaltijd op tafel heeft gestaan. Vandaag gaan we daar een heerlijk twist aan geven. We gebruiken hier orzo pasta dat we gaan garen als risotto. Zo krijgt de pasta veel meer smaak en daar komt dan wat groene pesto bij. Voor de rest nog wat courgette, kerstomaten en mozzarella. Niet met kip deze keer, wel met zalm die we in de oven gaan bakken. Ook de zalm krijgt een pesto laagje.
TIP! Je kan deze pasta pesto zowel koud als warm serveren. Dus heb je nog wat restjes over dan kan je die perfect de volgende dag meenemen als lunch.
Nog meer lekkere receptjes met pesto? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta pesto met zalm?
- Zalm : gebruik hier kleine stukken verse zalmfilet
- Groene pesto : zelfgemaakt of kant-en-klaar
- Ui & Look
- Courgette : optioneel
- Orzo pasta
- Bouillon : kip of groente
- Kerstomaten
- mozzarella
- Citroen
Hoe maak je deze Pasta pesto met zalm?
Begin met de zalm. Leg deze op een beklede bakplaat en kruid met wat peper en zout. Smeer dan in met een beetje groene pesto. Bak deze in de oven voor zo’n 12 a 15min.
Ondertussen kan je de pasta pesto maken. Hiervoor ga je eerst een fijngesneden ui aanstoven in een stoofpot met royale scheut olijfolie. Stoof voor zo’n 3 a 4min aan. Vervolgens doe je er de courgette en look bij. Roer goed en laat zo’n minuutje mee bakken. Doe er dan de orzo pasta bij, roer opnieuw goed. Laat ook deze een minuutje mee bakken en blus dan met de bouillon. Laat dit zachtjes sudderen tot de pasta mooi gaar is. Roer wel regelmatig zodat de pasta niet aan de bodem kan plakken.
De pasta zal tijdens het garen al het vocht opnemen. Werk je dat dat het meeste vocht weg is maar nog niet gaar is. Doe er dan nog wat warm water bij. De laatste 4 a 5min doe je er enkele eetlepels pesto bij. Roer goed. Wanneer de pasta gaar is, haal van het vuur. Breng verder op smaak met peper, zout, wat citroensap en eventueel nog wat pesto.
Wanneer de zalm gaar is, haal uit de oven. Giet er een klein beetje citroensap over.
Werk de pasta af met de gehalveerde kerstomaten, blokjes mozzarella en de zalm.
Pasta pesto met zalm
Ingrediënten
- 4 zalmfilets (kleine filets)
- 2 el groene pesto (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- Peper en zout
- Citroen
Pasta pesto
- 1 ui
- 3 teentjes look
- 1/2 courgette (optioneel)
- 250 gr orzo pasta
- 800 ml bouillon (kip of groente)
- 2 a 3 el groene pesto
- 250 gr kerstomaten
- 1 bol mozzarella
Instructies
- Verwarm de oven voor op 185 gradenBekleed een bakplaat met bakpapierLeg hierop de zalmfilets en kruid met wat peper en zout. Smeer de bovenkant een beetje in met groene pesto.Bak de zalm gaar (maar ook niet te ver) in de oven voor zo'n 12 a 15min (afhankelijk hoe groot de stukken zijn)
- Ondertussen kan je de pasta pesto gaan maken. Pel de ui en hak fijnVerhit een stoofpot met een royale scheut olijfolie. Stoof hierin de ui eerst mooi glazig voor zo'n 3min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.Snij de courgette in fijne blokjes. Pel ondertussen de teentjes look en pers ze dan uit boven de ui. Voeg ook de courgette toe en laat een minuutje mee bakken.Doe er dan de orzo pasta bij, roer goed en laat opnieuw een minuutje mee bakken. Giet er vervolgens de bouillon bij. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen. De pasta zal zo garen en al het vocht gaan opnemen. Roer wel regelmatig zodat de pasta niet aan de bodem van de pot gaat kleven.
- Ondertussen kan je de kerstomaten halveren of in vieren gaan snijden. Laat de mozzarella goed uitlekken en snij dan ook in blokjes.
- Als de zalm gaar is, haal uit de oven en giet er een beetje citroensap over
- Als je merkt dat het meeste vocht is verdwenen bij de pasta maar is ie nog niet gaar. Voeg dan nog wat warm water toe. De laatste 4 a 5min voeg je zo'n 2 a 3el (naar eigen smaak) pesto toe. Roer goed. Is de pasta gaar, haal van het vuur. Proef en breng verder op smaak met peper, zout, wat citroensap of misschien nog wat extra pesto
- Werk de pasta af met de kerstomaten, de mozzarella en zalm. Je kan deze pasta zowel koud als warm serverenSmakelijk