Italiaanse kip schnitzel, want zelfgemaakte schnitzels zijn nu eenmaal zo veel lekkerder. Bovendien super makkelijk en snel om zelf te maken. Je bepaald lekker zelf wat je toevoegt. Dat krokante korstje is niet enkel wat paneermeel. Ik gebruik hier panko, vind ik persoonlijk lekkerder. Dit breng ik op smaak met wat Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas. Wat zorgt voor een heerlijk smaakvol korstje rond de kip. Omdat dit receptje klaar is in amper 30min, is deze ideaal voor je weekmenu.
TIP! Ik serveerde de kip schnitzel met een frisse salade. Je zou deze ook kunnen serveren met een tomatensausje.
Nog meer lekkere receptjes met kip? Check dan zeker ook even deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Italiaanse kip schnitzel?
- Panko of paneermeel
- Italiaanse kruidenmix : heb je dit niet in huis, kijk dan even wat je hebt. Je kan zelf een mix maken van bijvoorbeeld gedroogde oregano, tijm en/of basilicum.
- Parmezaanse kaas
- Bloem
- Ei
- Kipfilets
- Yoghurt
- Basilicum en bieslook (vers)
- Look
- Honing
Hoe maak je deze Italiaanse kip schnitzel?
Begin met het maken van het paneersel. Hiervoor doe je alvast de panko in een mengkom. Voeg er de Italiaanse kruiden, Parmezaanse kaas, peper en zout aan toe. Meng goed en zet even opzij. In een tweede kom kluts je het ei los. De bloem doe je in het derde kommetje.
Vervolgens snij je de kip horizontaal doormidden zodat je 2 helften hebt. Je kan deze nu nog iets platter maken met een vleeshamer. Maar dit is optioneel. Ondertussen verhit je ook al een grote pan (of 2) met wat olijfolie of klontje boter.
Haal de kip eerst doorheen de bloem gevolgd door het ei mengsel. Als laatste haal je het door het panko mengsel. Leg dan in de warme pan en bak ze mooi goudbruin en gaar. Aangezien de kip vrij dus is, hoeft deze niet te lang te bakken.
TIP! Je kan de kip al op voorhand paneren en gewoon afgedekt bewaren in de koelkast.
Ondertussen kan je het kruidensausje maken. Doe yoghurt, basilicum, bieslook, look, honing, Parmezaanse kaas, peper en zout in een blender. Mix dit tot een glad sausje. Bewaar in de koelkast.
TIP! Je kan dit sausje makkelijk al enkele uren van tevoren maken
Serveer de schnitzels met het sausje. Ik maakte er nog een frisse salade bij. Die salade bestaat uit rucola, kerstomaten en wat rode ui. Meng met wat olijfolie, peper en zout.
Italiaanse kip schnitzel
Ingrediënten
- 40 gr panko (of paneermeel)
- 1/2 tl Italiaanse kruiden (*)
- 15 gr Parmezaanse kaas (fijngetrapt)
- 1 ei
- 2 el bloem
- 2 grote kipfilets
- Peper en zout
- Olijfolie of boter
Sausje
- 3 el yoghurt
- +/- 15 gr basilicum (vers)
- 2 el bieslook (fijngehakt)
- 1/2 teentje look
- 1 tl honing
- 10 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- Peper en zout
Instructies
- Begin met het maken van het paneersel. Doe de panko in een mengkom. Doe er de Italiaanse kruiden bij samen met de Parmezaanse kaas, peper en zout. Meng goed en zet even opzij In ander kommetje kluts je het ei los. En in het derde kommetje doe je de bloem.
- Snij je kipfilets nu horizontaal doormidden (gebruik een goed scherp mes) zodat je 2 helften krijgt.Ik heb deze stukken kip nog ietwat platter geklopt met een vleeshamer. Maar dit is optioneel.
- Verhit ondertussen al een pan (of twee pannen) met royale scheut olijfolie en/of klontje boter.
- Haal de stukken kip nu één voor één eerst doorheen de bloem gevolgd door het ei en als laatste door het panko mengsel. Duw goed aan zodat er mooi korstje aan de kip hangt. Leg in de pan en bak de schnitzels mooi goudbruin en gaar. Heel lang hoeven deze niet te bakken omdat de kip vrij dun. TIP! je kan de kipfilets ook al enkele uren van tevoren paneren. Leg op een bord met wat bakpapier en dek goed af. Bewaar in de koelkast
- Terwijl de schnitzel bakt, kan je het sausje maken. Hiervoor doe je gewoon alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad sausje. TIP! Je kan dit sausje ook al enkele uren van tevoren maken.
- Serveer de schnitzel met het sausje. Ik heb er een snelle salade van rucola, kerstomaten en rode ui bijgemaakt. Gemengd met wat olijfolie, peper en zout. TIP! Strooi er vlak voor het serveren nog wat fijngeraspte Parmezaanse kaas over.