Pasta met scampi’s en pesto, een heerlijk makkelijk voor op je volgende weekmenu. Dit blijft toch een heerlijke combinatie … pasta, scampi’s en een smaakvol tomatensausje. Om dat sausje te maken gebruik ik rode pesto, tomatenpuree en mascarpone. Dit zorgt voor een heerlijk romige saus bomvol smaak. Zo veel smaak en dat in amper 30min, weinig werk en amper afwas. Dit wil je toch tijdens de drukke werkweek.
TIP! Ben je geen fan van scampi’s? Dan kan je deze perfect vervangen door kip of gehaktballetjes. Ook dan hoef je deze gewoon eerst kort aanbakken om vervolgens verder te laten garen in de saus.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele pasta receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met scampi’s en pesto?
- Scampi’s (gepeld en schoongemaakt)
- Italiaanse kruidenmix (*)
- Spek blokjes (gerookt)
- Ui
- Look
- Tomatenpuree
- Rode pesto
- Bloem
- Bouillon (kip of groente)
- Bloem
- Mascarpone
- Tagliatelle of spaghetti
(*) Dit kan bijvoorbeeld ook met een Provençaalse kruidenmix. Of kijk wat er in je kruidenkast staat zoals oregano, basilicum, paprikapoeder, …
Hoe maak je deze Pasta met scampi’s en pesto?
Doe de scampi’s in een ruime kom samen met de Italiaanse kruidenmix, peper, zout en scheutje olijfolie. Meng goed. Vervolgens verhit je een ruime hoge pan met een scheut olijfolie. Bak hierin kort de scampi’s langs beide kanten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn binnenin. Leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie. Maak de pan niet proper.
Doe opnieuw wat olijfolie in dezelfde pan en bak hierin de fijngehakte look en spekblokjes. Bak deze voor zo’n 5min en probeer regelmatig even te roeren zodat de ui niet aanbakt of te bruin wordt. Vervolgens pers je er het teentje look boven uit. Doe er ook de rode pesto en tomatenpuree bij. Roer goed en laat dit een minuutje mee bakken. Strooi er dan de bloem over en roer goed. Giet er al roerend de bouillon bij en doe er ook wat oregano bij. Laat dit zo’n 5min zachtjes sudderen en doe er dan de mascarpone bij zodat deze rustig kan slinken.
Breng de saus op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en en leg de scampi’s in de saus zodat deze verder kunnen garen. Ondertussen kan je de pasta gaar koken. Hou op het laatste wat van het kookvocht apart, hiermee kan je de saus nog wat smeuïger maken. Giet de pasta af en doe meteen bij de saus, roer goed. Nu kan je er nog wat van het kookvocht bij gieten. Serveer dan.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Pasta met scampi’s en pesto
Ingrediënten
- +/- 450 gr scampi (gepeld en schoongemaakt)
- 1,5 tl Italiaanse kruiden (*)
- 1 ui
- 250 gr spekblokjes (gerookt)
- 1 teentje look
- 100 gr rode pesto
- 1 el tomatenpuree
- 1 kl bloem
- 250 ml kip of groente bouillon (= warm water + bouillonblokje)
- 1 tl oregano of Italiaanse of Provençaalse kruidenmix
- 400 gr spaghetti of tagliatelle
- 100 gr mascarpone
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- Dep eerst de scampi's wat droog en doe dan in een kom. Doe er de Italiaanse kruiden bij samen met peper en zout en een scheut olijfolie. Meng goed Laat een paar minuutjes staan.
- Verhit vervolgens een ruime hoge pan met een royale scheut olijfolie. Bak hierin de scampi's kort langs beide kanten aan. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Schep uit de pan, leg op een bord en dek af met wat aluminiumfolie. Maak de pan vooral niet proper
- Pel de ui en hak fijn. Doe opnieuw wat olijfolie in dezelfde pan. Bak hierin de ui en spekblokjes voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat de ui niet kan aanbakken of te hard bruint. Als het spek iets te veel vocht afgeeft, zet het vuur dan even hard om het vocht eruit te koken. Ondertussen pel je het teentje look. Pers deze dan uit in de pan. Doe er ook de rode pesto en tomatenpuree bij. Roer goed en laat dit een minuutje meebakken. Vervolgens strooi je er de bloem over, roer goed. Giet er dan al roerend de warme bouillon bij samen met de oregano. Laat zo'n 5min zachtjes sudderen. De saus zal ietwat indikken. Na zo'n 5min doe je er de mascarpone bij en laat deze smelten door de warmte. Zet het vuur dan uit. Proef nog even en breng op smaak met peper en zout. Leg de scampi's in de saus zodat deze kunnen opwarmen.
- Ondertussen kan je de pasta gaar koken. Hou op het laatste een beetje van het kookvocht apart, deze kan je dan bij de saus doen om het allemaal iets lopender te maken. Eenmaal de pasta gaar is, giet af en doe de pasta meteen bij de saus. Meng goed en giet eventueel nog wat van het kookvocht bij de pasta. Serveer directSmakelijk