Witte chocolade taart met speculaas, een lekker makkelijk taartje om één van de weken mee uit te pakken. Een zonnetje dat schijnt, een gezellig terrasje, een lekker fris drankje en een stuk(je) van deze taart … dat is genieten! Witte chocolade en speculaas, dat is zo’n fantastisch lekkere combinatie en dat ga je proeven als je deze maakt. Ze is super simpel om te maken en je hebt geen oven voor nodig. Perfect voor tijdens de lente en zomer. De bodem en topping bestaat uit speculaas. Binnenin een heerlijke mousse van witte chocolade zonder eieren.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpel receptjes met speculaas? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Witte chocolade taart met speculaas?
- Boter
- Speculaas
- Gelatine
- Slagroom
- Witte chocolade
- Mascarpone
- Vanille extract
- Bessen
Hoe maak je deze Witte chocolade taart met speculaas?
We beginnen met het maken van de bodem. Hiervoor smelt je boter en maal je speculaas fijn. Meng beide en schep op de bodem van een beklede springvorm. Verdeel mooi egaal zodat de gehele bodem bedekt is. Zet even opzij.
Vervolgens week je de blaadjes gelatine in koud water.
Doe dan slagroom in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Breek de witte chocolade in kleine stukjes en doe in een kom. Wanneer de slagroom bijna kookt, haal van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en voeg toe aan de warme room. Roer goed los zodat de gelatine kan oplossen. Giet vervolgens de warme room over de stukjes chocolade. Laat dit even staan en roer dan goed los tot een gladde saus. Laat dit ietwat afkoelen maar zorg ervoor dat dit mooi lopend blijft.
Ondertussen doe je de mascarpone en vanille extract in een mengkom. Mix dit even los tot een gladde massa. Vervolgens giet je hierbij het room-chocolade mengsel. Klop dit op een mousse (textuur van yoghurt). Klop vooral niet te lang anders zal je een korrelige textuur krijgen.
Giet dan de mousse bovenop de speculaas korst en zet voor minstens 4h (of langer – een nachtje kan ook) in de koelkast.
Qua afwerking, heb ik nog wat extra speculaas grof gemalen. Deze verdeel je bovenop de taart en werk af met verse bessen.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Witte chocolade taart met speculaas
Equipment
- 1 Springvorm (+/- 22 a 24cm)
Ingrediënten
- 80 gr boter
- 150 gr speculaas ( +/- 100gr extra voor bovenop)
- 4 blaadjes gelatine
- 450 ml slagroom
- 175 gr witte chocolade
- 250 gr mascarpone
- 1 tl vanille extract
- Bessen
Instructies
- Bekleed eerst een springvorm met bakpapier zowel bodem als zijkanten.
- Dan gaan we korst maken, hiervoor smelt je boter en maal je de 150gr speculaas fijn. Meng beide. Schep dit op bodem van de springvorm. Verdeel dit mooi egaal zodat de gehele bodem bedekt is. Zet even opzij.
- Week de blaadjes gelatine in koud water.
- Verwarm de de slagroom in een kookpotje tot net onder het kookpuntBreek ondertussen de witte chocolade in kleine stukjes en doe in een kom.Wanneer de slagroom bijna kookt, haal van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en voeg toe aan de warme room. Roer goed zodat de gelatine kan oplossen.Vervolgens giet je de warme room over de stukjes chocolade. Laat dit even staan zo kan de chocolade rustig smelten. Roer dan goed tot een gladde saus. Laat dit ietwat afkoelen maar zorg ervoor dat dit lopend blijft.
- Doe dan de mascarpone en vanille extract in een mengkom. Mix dit tot een gladde massa. Giet er dan het room-chocolade mengsel bij. Klop op tot een luchtige mousse, tot de textuur van yoghurt. Klop niet te lang want dan kan het een korrelige textuur krijgen. Giet de mousse bovenop de speculaas korst. Zet voor minstens 4h (of langer – mag ook een nachtje)
- Vlak voor het serveren, maal je nog wat speculaas grof. Dit hoeft niet te fijn te zijn.Verdeel de kruimels bovenop de taart en werk af met verse bessen.Smakelijk