Pasta met romige paprika-tomaten saus en gehaktballetjes, een lekker makkelijk maaltje om een hele dag naar uit te kijken. Pasta, een lekker romig sausje en gehaktballetjes … wat heb je nu nog meer nodig? Dit wordt gewoon het toppertje op je komend weekmenu, dat beloof ik jullie. Hier is het ondertussen de ultieme favoriet geworden. Super snel klaar en je kan deze ook nog eens op voorhand maken. Kan het nog beter? En dat sausje, is echt overheerlijk. Het is een combinatie van paprika, tomaat, look en mascarpone.
TIP! Je kan hier makkelijk een vegetarisch maaltje van maken door de balletjes weg te laten. Dan is het nog altijd een super lekker receptje.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met gehaktballetjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met romige paprika-tomaten saus en gehaktballetjes?
- Ui
- Paprika
- Tomaten
- Look
- Oregano
- Tomatenpuree
- Bouillonblokje
- Mascarpone
- Gehakt (kip of gemengd)
- Provençaalse of Italiaanse kruidenmix
- Ei
- Paneermeel
- Orzo pasta
- Mozzarella
Hoe maak je deze Pasta met romige paprika-tomaten saus en gehaktballetjes?
Verhit een stoofpot met een royale scheut olijfolie. Hierin stoof je eerst de stukjes ui en paprika voor zo’n 3 a 4min. Probeer regelmatig te roeren. Dan voeg je de stukken tomaten en gepelde teentjes look toe en deze laat je ook zo’n 2min mee bakken. Doe er dan de oregano en tomatenpuree bij, roer goed en laat deze ook een minuutje mee bakken. Als laatste doe je er het bouillonblokje en zo’n 350ml warm water bij. Dit breng je aan de kook en laat zo’n 20 a 25min zachtjes sudderen.
Ondertussen kan je de balletjes maken. Hiervoor meng je het gehakt, kruidenmix, ei, paneermeel, peper en zout. Verhit alvast een ruime pan met olijfolie. Rol balletjes van het gehakt mengsel en laat ze meteen in de warme pan vallen. De balletjes bak je rondom mooi goudbruin en gaar binnenin.
Vervolgens kan je de saus gaan glad mixen. Proef even en breng verder op smaak met peper en zout. Hier voeg je dan de orzo pasta aan toe. Breng dit aan de kook en laat dan zachtjes sudderen. De pasta gaat al het vocht opnemen van de saus. Probeer regelmatig te roeren want de pasta plakt snel aan de bodem. Je zal ook extra warm water moeten gaan toevoegen tijdens het garen. Reken op zo’n 250ml extra warm water.
Wanneer de pasta zo goed als gaar is, voeg de mascarpone toe. Laat deze slinken door de warmte en roer dan goed door.
Schep de pasta in een ovenschaal en verdeel er de balletjes over. Duw de balletjes ietwat in de pasta. Trek de mozzarella in kleinere stukjes en verdeel over de schotel. Zet dit nog even onder de ovengrill zodat de kaas kan smelten.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Pasta met romige paprika-tomaten saus en gehaktballetjes
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 paprika's
- 3 tomaten
- 3 teentjes look
- 1 tl oregano
- 1 el tomatenpuree
- 1 bouillonblokje (kip of groente)
- 125 gr mascarpone
- 300 gr orzo pasta
- 1 bol mozzarella
- Olijfolie
- Peper en zout
Gehaktballetjes
- 650 gr gehakt (gemengd)
- 1,5 tl Provençaalse of Italiaanse kruiden
- 1 ei
- 30 a 40 gr paneermeel
- Peper en zout
Instructies
- Begin met de ui te pellen en in kleinere stukken te snijden. Dit hoeft niet super fijn omdat we de saus toch gaan mixen. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en snij in kleinere stukken. Ook hier, dit hoeft niet super fijn te snijden.Snij de tomaten in kleinere stukken. Pel de teentjes look en snij in kleinere stukjes.
- Verhit een ruime stoofpot met royale scheut olijfolie. Doe er dan de ui en paprika bij en bak deze voor zo’n 3 a 4min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken of te bruin worden. Doe er dan de tomaten en look bij en laat deze ook zo’n 2min mee bakken. Vervolgens doe je er de oregano en tomatenpuree bij, roer even. Laat dit ook een minuutje mee bakken. Voeg het bouillonblokje toe samen met zo’n 350ml warm water. Breng aan de kook en laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 20 a 25min.
- Ondertussen kan je de balletjes maken. Hiervoor meng je het gehakt met de Provençaalse of Italiaanse kruiden, eitje, paneermeel, peper en zout. Verhit een ruime pan met olijfolie of klontje boter. Rol balletjes van het gehakt mengsel en laat ze meteen in de warme pan vallen. Bak ze rondom mooi goudbruin en binnenin gaar.
- Mix dan de groentjes tot een gladde saus. Proef even en breng verder op smaak met peper en zout. Doe hierbij dan de orzo pasta en breng even tot aan de kook. Laat dan zachtjes sudderen tot de pasta gaar is. Regelmatig roeren is de boodschap anders gaat de pasta aan de bodem kleven. Tijdens het garen, ga je nog wat warm water moeten toevoegen. Ik heb in totaal nog zo’n 250ml extra warm water toegevoegd. De pasta neemt namelijk al het vocht op.
- Wanneer de pasta zo goed als gaar is, voeg de mascarpone toe. Laat deze rustig smelten door de warmte en roer dan even goed door. Dan schep je de pasta in een ovenschaal en verdeel er de balletjes over. Duw de balletjes ietwat in de pasta.Trek de mozzarella in kleinere stukjes en verdeel over de schotel. Zet nog even kort onder de ovengrill zodat de mozzarella mooi kan smelten en serveer dan.
- Meal Prep tip! Je kan de paprika-tomatensaus al makkelijk op voorhand maken (zelfs een dag op voorhand). Dan hoef je deze alleen terug op te warmen en de pasta aan toevoegen om te garen. Smakelijk