Gnocchi met pompoensaus en gehaktballetjes

Lekker makkelijk recept voor Gnocchi met pompoensaus en gehaktballetjes, simpel snelle doordeweekse maaltijd voor op weekmenu. Lekker krokante gnocchi met een romige pompoensaus en super snelle balletjes zonder te rollen. Heerlijke dagelijkse kost
Naar recept gaan

Gnocchi met pompoensaus en gehaktballetjes, een lekker makkelijk hartverwarmend maaltje om van te genieten op een koude herfstdag. Ja, dit is echt puur comfort food voor mij. Eens geen typische pasta, wel gnocchi (kant-en-klaar weliswaar). Deze gaan we niet koken zoals normaal de bedoeling is, maar bakken in de pan. Zo krijgt deze veel meer smaak. Die krokante gnocchi combineren we met een romige pompoensaus en super snelle gehaktballetjes zonder te rollen. Kortom zet deze maar snel op je weekmenu.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met pompoen? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Gnocchi met pompoensaus en gehaktballetjes, simpel snelle doordeweekse maaltijd voor op weekmenu. Lekker krokante gnocchi met een romige pompoensaus en super snelle balletjes zonder te rollen. Heerlijke dagelijkse kost

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Gnocchi met pompoensaus en gehaktballetjes?

  • Ui 
  • Paprika 
  • Pompoen
  • Oregano 
  • Bouillonblokje (kip of groente) 
  • Mascarpone 
  • Gnocchi (kant-en-klaar)
  • Worsten 

Hoe maak je deze Gnocchi met pompoensaus en gehaktballetjes?

Verhit een stoofpot met olijfolie. Hierin stoof je eerst de stukjes ui en paprika aan voor zo’n 3 a 4min. Dan doe je er de blokjes pompoen bij en laat deze ook zo’n 2min mee bakken. Voeg de oregano toe samen met het bouillonblokje en zo’n 350ml warm water. Breng dit aan de kook en laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 25 a 30min tot de pompoen gaar is. 

Eenmaal gaar, mix tot een gladde saus. Dan voeg je de mascarpone toe en laat deze smelten door de warmte. Roer dan even goed door en proef ook even. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Het vuur zet je dan zachtjes, hierin gaan zo dadelijk de balletjes verder in garen.

Terwijl de groentjes aan het garen zijn, kan je de balletjes bakken. Hiervoor verhit je eerst een ruime pan met een scheut olijfolie. Duw toefjes gehakt uit de worsten en laat in de pan vallen. De toefjes gehakt zijn de gehaktballetjes, niet perfect rond wel lekker en makkelijk. Deze bak je rondom mooi goudbruin en binnenin bijna gaar. Dan schep je ze in de saus en laat ze verder rustig in de saus garen. 

Verhit opnieuw dezelfde pan met een royale scheut olijfolie. Doe er de gnocchi in en bak deze mooi goudbruin en krokant. Dit duurt wel even, reken ongeveer 10min. Probeer ook regelmatig doorheen de gnocchi te husselen. Zorg er ook voor dat de gnocchi niet te hard gestapeld liggen anders gaat het heel lang duren alvorens deze gebakken zijn. Of gebruik hiervoor 2 pannen. 

Wanneer de balletjes gaar zijn en de gnocchi gebakken is, kan je serveren. Meng de gnocchi nog even onder de saus met de balletjes en serveer dan direct. 

Lekker makkelijk recept voor Gnocchi met pompoensaus en gehaktballetjes, simpel snelle doordeweekse maaltijd voor op weekmenu. Lekker krokante gnocchi met een romige pompoensaus en super snelle balletjes zonder te rollen. Heerlijke dagelijkse kost

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Gnocchi met pompoensaus en gehaktballetjes, simpel snelle doordeweekse maaltijd voor op weekmenu. Lekker krokante gnocchi met een romige pompoensaus en super snelle balletjes zonder te rollen. Heerlijke dagelijkse kost

Gnocchi met pompoensaus en gehaktballetjes

Lekker makkelijk recept voor Gnocchi met pompoensaus en gehaktballetjes, simpel snelle doordeweekse maaltijd voor op weekmenu. Lekker krokante gnocchi met een romige pompoensaus en super snelle balletjes zonder te rollen. Heerlijke dagelijkse kost
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 650 gr pompoen (geschild & ontpit)
  • 1 tl oregano
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • 125 gr mascarpone
  • 400 gr gnocchi
  • 3 a 4 worsten (gemengd of kip)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de ui te pellen en in kleinere stukken te snijden. Dit hoeft niet super fijn te zijn aangezien we dit toch gaan glad mixen 
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika. Snij dan in kleine blokjes 
    Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in kleine blokjes. De pompoen kan je best wel in iets kleinere stukken snijden anders duurt het te lang alvorens deze gaar zijn. 
  • Verhit dan een stoofpot of ruime kookpot met royale scheut olijfolie. Hierin stoof je eerst de ui en paprika aan voor zo’n 3 a 4min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken. Doe er dan de bokjes pompoen bij en laat deze ook zo’n 2min mee bakken. 
    Vervolgens doe je er de oregano bij samen met het bouillonblokje en zo’n 350ml warm water. De groentjes moeten bijna onderstaan. 
    Laat dit nu zachtjes sudderen voor zo’n 25 a 30min tot de pompoen gaar is. 
    Mix dan tot een gladde saus. Dan doe je er de mascarpone bij. Laat dit even staan zodat de mascarpone kan smelten. Roer dan even goed door. Proef even en breng op smaak met peper en zout
    Laat de saus op een zacht vuurtje staan omdat we hier de balletjes in gaan verder gaan.
  • Terwijl de groentjes aan het garen zijn. Kan je alvast beginnen met de balletjes te bakken.
    Hiervoor verhit je een ruime pan met een scheut olijfolie. Duw toefjes gehakt uit de worsten en laat deze in de warme pan vallen. De toefjes zijn de gehaktballetjes. Niet perfect rond wel lekker en makkelijk. 
    Bak de balletjes rondom mooi goudbruin en bijna gaar. Doe ze dan in de warme saus zodat deze verder kunnen garen. 
  • Verhit opnieuw dezelfde pan met een royale scheut olijfolie. Hierin gaan we de gnocchi goudbruin bakken. Dit duurt wel even alvorens deze beginnen te kleuren. Reken op zo’n 10 min. Hussel regelmatig doorheen de gnocchi. Zorg er ook voor dat de gnocchi’s niet te hard gestapeld zijn in de pan. Anders gaat het heel lang duren alvorens deze gebakken zijn. Of gebruik 2 pannen. 
    Eenmaal de gnocchi is gebakken en de balletjes gaar zijn. Doe de gnocchi nog even bij de saus, meng kort en serveer dan
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, gehakt, gehaktballetjes, mascarpone, pompoen, pompoensaus, snel klaar, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.