Gnocchi met pompoensaus en gehaktballetjes, een lekker makkelijk hartverwarmend maaltje om van te genieten op een koude herfstdag. Ja, dit is echt puur comfort food voor mij. Eens geen typische pasta, wel gnocchi (kant-en-klaar weliswaar). Deze gaan we niet koken zoals normaal de bedoeling is, maar bakken in de pan. Zo krijgt deze veel meer smaak. Die krokante gnocchi combineren we met een romige pompoensaus en super snelle gehaktballetjes zonder te rollen. Kortom zet deze maar snel op je weekmenu.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met pompoen? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Gnocchi met pompoensaus en gehaktballetjes?
- Ui
- Paprika
- Pompoen
- Oregano
- Bouillonblokje (kip of groente)
- Mascarpone
- Gnocchi (kant-en-klaar)
- Worsten
Hoe maak je deze Gnocchi met pompoensaus en gehaktballetjes?
Verhit een stoofpot met olijfolie. Hierin stoof je eerst de stukjes ui en paprika aan voor zo’n 3 a 4min. Dan doe je er de blokjes pompoen bij en laat deze ook zo’n 2min mee bakken. Voeg de oregano toe samen met het bouillonblokje en zo’n 350ml warm water. Breng dit aan de kook en laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 25 a 30min tot de pompoen gaar is.
Eenmaal gaar, mix tot een gladde saus. Dan voeg je de mascarpone toe en laat deze smelten door de warmte. Roer dan even goed door en proef ook even. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Het vuur zet je dan zachtjes, hierin gaan zo dadelijk de balletjes verder in garen.
Terwijl de groentjes aan het garen zijn, kan je de balletjes bakken. Hiervoor verhit je eerst een ruime pan met een scheut olijfolie. Duw toefjes gehakt uit de worsten en laat in de pan vallen. De toefjes gehakt zijn de gehaktballetjes, niet perfect rond wel lekker en makkelijk. Deze bak je rondom mooi goudbruin en binnenin bijna gaar. Dan schep je ze in de saus en laat ze verder rustig in de saus garen.
Verhit opnieuw dezelfde pan met een royale scheut olijfolie. Doe er de gnocchi in en bak deze mooi goudbruin en krokant. Dit duurt wel even, reken ongeveer 10min. Probeer ook regelmatig doorheen de gnocchi te husselen. Zorg er ook voor dat de gnocchi niet te hard gestapeld liggen anders gaat het heel lang duren alvorens deze gebakken zijn. Of gebruik hiervoor 2 pannen.
Wanneer de balletjes gaar zijn en de gnocchi gebakken is, kan je serveren. Meng de gnocchi nog even onder de saus met de balletjes en serveer dan direct.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Gnocchi met pompoensaus en gehaktballetjes
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 650 gr pompoen (geschild & ontpit)
- 1 tl oregano
- 1 bouillonblokje (kip of groente)
- 125 gr mascarpone
- 400 gr gnocchi
- 3 a 4 worsten (gemengd of kip)
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Begin met de ui te pellen en in kleinere stukken te snijden. Dit hoeft niet super fijn te zijn aangezien we dit toch gaan glad mixen Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika. Snij dan in kleine blokjes Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in kleine blokjes. De pompoen kan je best wel in iets kleinere stukken snijden anders duurt het te lang alvorens deze gaar zijn.
- Verhit dan een stoofpot of ruime kookpot met royale scheut olijfolie. Hierin stoof je eerst de ui en paprika aan voor zo’n 3 a 4min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken. Doe er dan de bokjes pompoen bij en laat deze ook zo’n 2min mee bakken. Vervolgens doe je er de oregano bij samen met het bouillonblokje en zo’n 350ml warm water. De groentjes moeten bijna onderstaan. Laat dit nu zachtjes sudderen voor zo’n 25 a 30min tot de pompoen gaar is. Mix dan tot een gladde saus. Dan doe je er de mascarpone bij. Laat dit even staan zodat de mascarpone kan smelten. Roer dan even goed door. Proef even en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op een zacht vuurtje staan omdat we hier de balletjes in gaan verder gaan.
- Terwijl de groentjes aan het garen zijn. Kan je alvast beginnen met de balletjes te bakken.Hiervoor verhit je een ruime pan met een scheut olijfolie. Duw toefjes gehakt uit de worsten en laat deze in de warme pan vallen. De toefjes zijn de gehaktballetjes. Niet perfect rond wel lekker en makkelijk. Bak de balletjes rondom mooi goudbruin en bijna gaar. Doe ze dan in de warme saus zodat deze verder kunnen garen.
- Verhit opnieuw dezelfde pan met een royale scheut olijfolie. Hierin gaan we de gnocchi goudbruin bakken. Dit duurt wel even alvorens deze beginnen te kleuren. Reken op zo’n 10 min. Hussel regelmatig doorheen de gnocchi. Zorg er ook voor dat de gnocchi’s niet te hard gestapeld zijn in de pan. Anders gaat het heel lang duren alvorens deze gebakken zijn. Of gebruik 2 pannen. Eenmaal de gnocchi is gebakken en de balletjes gaar zijn. Doe de gnocchi nog even bij de saus, meng kort en serveer danSmakelijk