Pudding taart met kriekjes, een lekker makkelijk taartje waar zowel groot als klein van zullen smullen. Pudding en kriekjes, dat is nu eenmaal een match made in heaven. Een simpele klassieke combinatie, die gewoon werkt. We maken het ons hier heel simpel door kant-en-klaar kruimeldeeg te gebruiken. Hiermee vullen we onze vorm samen met een snelle vanillepudding. Even bakken en ondertussen kan je die lekkere kriekjes maken. Alles laten afkoelen, de kriekjes gaan op de taart met wat toefjes slagroom en smullen maar. Weer heel simpel maar wel goe!
Nog meer inspiratie nodig voor lekker makkelijk receptjes met pudding? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pudding taart met kriekjes?
- Melk
- Suiker
- Vanillesuiker
- Vanille puddingpoeder
- Kruimeldeeg
- Slagroom
- Poedersuiker
- Kriekjes/kersen op sap (in bokaal)
Hoe maak je deze Pudding taart met kriekjes?
We beginnen met het maken van de pudding. Breng een deel van de melk samen met suiker aan de kook. Het andere deel van de melk roer je los met puddingpoeder. Dit papje voeg je toe aan de warme melk en laat al roerend indikken. Haal dan van het vuur en laat zo’n 30min afkoelen (zet niet in de koelkast). De pudding hoeft niet helemaal koel te zijn.
Vervolgens bekleed je een taartvorm met kant-en-klaar kruimeldeeg. Verwijder het overtollig deeg. Schep de pudding in de vorm en spreid mooi egaal uit. Bak de taart in de oven voor zo’n 30min in de oven. Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen. De pudding zal nog wat wak zijn maar deze zal opstijven bij het afkoelen.
Ondertussen kunnen we de kriekjes maken. Doe de inhoud van een bokaal kersen of krieken op sap of siroop in een kookpotje. Schep wat van het sap apart in een kommetje. Voeg suiker toe aan het kookpotje en breng zachtjes aan de kook. Voeg vanille puddingpoeder toe aan het sap in het kommetje en roer los tot een glad papje. Giet dit al roerend bij in het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
Wanneer de taart en kriekjes volledig zijn afgekoeld, kan je de taart gaan afwerken. Verdeel de kriekjes over de taart en werk af met wat toefjes slagroom

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Pudding taart met kriekjes
Equipment
- 1 taartvorm (+/- 22 a 24cm)
Ingrediënten
- 700 ml melk (halfvol of vol)
- 75 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 gr vanille puddingpoeder
- 1 portie kruimeldeeg
- 200 ml slagroom
- 2 el poedersuiker
Kriekjes
- 700 gr kersen/kriekjes op sap (in bokaaltje)
- 1,5 el suiker
- 2 el vanille puddingpoeder
Instructies
- We beginnen met het maken van de pudding. Doe 500ml melk in een kookpotje samen met de suiker. Breng zachtjes aan de kook. Roer zeker ook even om de suiker op te lossenDe rest van de melk doe je in een potje samen met het puddingpoeder. Roer dit los tot een glad papje. Eenmaal de melk bijna kookt, giet je er het vanillepapje bij. Laat dit nu al roerend indikken. Haal dan van het vuur. Laat dit zo'n 30min afkoelen. Hoeft niet helemaal koud te zijn.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg. Duw goed aan langs alle kantjes en hoekjes. Verwijder het overtollige deeg.
- Schep de pudding in de taartvorm en smeer mooi egaal uit. Als de pudding niet meer mooi glad is, is dit niet erg. Door de warmte in de oven, zal deze mooi egaal gaan verspreiden.Bak voor zo'n 30 a 35min in de oven. Wanneer je dit uit de oven haalt, zal de pudding nog vrij wak zijn. Maar door het afkoelen zal deze mooi opstijven.Laat dit nu volledig afkoelen. Wanneer de taart volledig is afgekoeld, kan je ze in de koelkast zetten. Zo zal de pudding nog verder opstijven.
- Ondertussen kan je de kriekjes maken. Doe de krieken/kersen en het sap in een kookpotje. Schep zo'n 5el van het sap in een kommetje apart. Voeg de suiker toe aan het kookpotje en breng dit zachtjes aan de kook. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen. Roer het puddingpoeder of maizena los in kommetje met het sap. Voeg vervolgens al roerend toe aan het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal dan van het vuur en laat volledig afkoelen.TIP! Zet dit niet in de koelkast, anders wordt dit te stevig.
- Wanneer je de taart gaat serveren, klop je de slagroom nog op met de poedersuiker.Schep de afgekoelde kriekjes bovenop de taart. Werk af met de slagroom. Ik heb de slagroom in een spuitzak met spuitmondje gedaan om zo mooie toefjes te spuiten.