Romige parpikasoep, een lekker makkelijk soepje om van te genieten tijdens de herfst. Met deze soep ben ik praktisch opgegroeid. Echter heb ik zelf wat gesleuteld aan het recept en het nog iets lekkerder gemaakt. Hoe dan? Mijn geheim is je oven gebruiken. We gaan eerst de groentjes zachtjes roosteren en garen in de oven. Eenmaal gaar, gewoon nog even mixen met bouillon en de roomkaas toevoegen. Super simpel, weinig werk en op en top smaak. Geloof mij hiermee ga je scoren!
TIP! Je kan de roomkaas ook vervangen door mascarpone
TIP! Je zou ook nog wat verse tomaten kunnen toevoegen en deze mee roosteren in de oven.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele soepjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Romige paprikasoep?
- Paprika’s
- Uien
- Look
- Oregano (gedroogd)
- Bouillon (kip of groente)
- Roomkaas
Hoe maak je deze Romige paprikasoep?
We beginnen met het verwijderen van de zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s. Snij dan in grove stukken. Je hoeft de groenten echt niet super fijn te snijden.
De uien pel je en snij in stukken. Ook de teentjes look pel je en hak grof.
Vervolgens doe je de groentjes in een ruime ovenschaal. Strooi er de oregano over en giet wat olijfolie over. Kruid ook goed met peper en zout.
Dit zet je dan in de oven voor zo’n 30min. Tijdens het bakken, probeer je best een paar keer door de groentjes te roeren. Hou ook goed in de gaten dat ze niet te bruin worden, dan verlaag je de oven een klein beetje
TIP! Je kan dit in een gewone klassieke heteluchtoven bakken. Ik gebruikte de speciale functie van mijn oven waarbij je vocht/stoom kan toevoegen bij hetelucht. Heb je ook die functie, gebruik deze dan. Zo gaan je groentjes makkelijker garen.
Eenmaal de groentjes mooi gebakken zijn, doe ze in een kookpot. Vervolgens giet je er de warme bouillon bij. Dit mix je dan tot een gladde soep. Als laatste doe je er de roomkaas bij en mix nog even kort. Proef ook nog even en breng verder op smaak met peper en zout.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Romige paprikasoep
Ingrediënten
- 4 rode paprika's
- 2 uien
- 3 teentjes look
- 1,5 tl oregano
- 900 ml bouillon (kip of groente) (*)
- 100 gr roomkaas
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven alvast voor op 185 graden. Of als je een combi oven hebt waarbij je vocht/stoom kan toevoegen bij hetelucht, gebruik deze dan. Met het minste vocht gehalte
- Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s en snij grove stukken. Dit hoeft echt niet super fijn te zijn.De uien pel je en snij ook in stukken, dit hoeft ook niet super fijn te zijn.De teentjes look pel je en hak ook grof.
- Doe de paprika, ui, look in een ruime ovenschaal. Strooi er de oregano over, zo’n 1,5el olijfolie en kruid ook goed met peper en zout. Hussel dit even goed door elkaar.Zet dan voor zo’n 30min in de oven tot de groentjes mooi zacht zijn geworden. Probeer tijdens het bakken af en toe doorheen de groenten te roeren. Hou ook in de gaten dat ze niet te bruin worden, zet de oven dan iets zachter.
- Eenmaal gebakken, doe de groentjes in een kookpot samen met de warme bouillon. Mix tot een gladde soep. Doe er de roomkaas bij en mix nog even kort. Proef van de soep en breng verder op smaak met peper en zout. Smakelijk
Mooi en lekker zijn de recepten ,wil er graag meer gebruik van maken !