Pasta met pompoensaus en feta, dit is voor mij de herfst in een bord. Met dit super makkelijk receptje ga je scoren als dit op je weekmenu staat. De saus is multi inzetbaar want deze is echt super lekker en zo makkelijk om te maken. Het geheim zit hem dat de oven eigenlijk al het werk gaat doen. Alle groentjes (pompoen, paprika, kerstomaten, ui en look) op een bakplaat en roosteren maar. Tijdens het bakken, leg je er nog feta tussen zodat deze mooi zacht wordt. Dan nog even mix tot een gladde saus en serveren met pasta. Je hebt zo echt een super smaakvolle saus.
Die saus meng je dan met wat pasta die voor mij niet veel extra’s meer nodig heeft. Een zalig vegetarisch maaltje of serveer er nog wat gebakken spekjes bij of gehaktballetjes.
TIP! Ben je geen fan van feta, dan kan je deze ook vervangen door ricotta. Schep deze dan tijdens het bakken ook tussen de groentjes om mooi zacht te worden.
Nog meer lekkere receptjes met pompoen? Check dan zeker ook even deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met pompoensaus en feta?
- Pompoen
- Ui & look
- Paprika
- Kerstomaten
- Oregano
- Feta
- Bouillon
- Tagliatelle
- Spekjes
Hoe maak je deze Pasta met pompoensaus en feta?
We beginnen eerst met het versnijden van de groentjes. Snij de pompoen vooral niet te te groot, dit zal invloed hebben op de gaartijd. Leg de groentjes op een (beklede) bakplaat. De teentjes look laat je in z’n gehele en leg deze gewoon tussen de groentjes. Strooi er wat oregano, peper, zout en olijfolie over. Hussel nog even goed en zet dan in de oven voor zo’n 30min. De gaartijd is afhankelijk van je oven alsook hoe groot de groentjes gesneden zijn. Hussel tijdens het bakken af en toe doorheen de groenten.
Na zo’n 15min bakken, leg je de feta (in z’n geheel) tussen de groentjes. Zo zal ie mooi zacht worden.
Eenmaal de groenten mooi zacht gebakken zijn, haal uit de oven. Vis er vervolgens de teentjes look uit. Schep de groenten en feta in een blender. Voeg alsook het vruchtvlees van de look toe en bouillon. Mix tot een gladde saus. Voor mij mag de saus ietwat aan de vaste kant zijn. Je kan deze nog makkelijk lopender maken door kookvocht van de pasta toe te voegen.
Kook ondertussen nog de pasta gaar en hou eventueel wat van het kookvocht bij op het laatste. Bak eventueel ook wat spekjes goudbruin.
Meng de saus met de gekookte pasta. Werk eventueel af met de gebakken spekjes.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Pasta met pompoensaus en feta
Ingrediënten
- 400 gr pompoen (geschild en ontpit)
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 250 gr kerstomaten
- 3 teentjes look
- 1 tl oregano
- 125 gr feta
- 150 ml bouillon (kip of groente)
- 400 gr tagliatelle
- 250 gr spekblokjes (optioneel)
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 185 graden.Bekleed een diepe ruime bakplaat met bakpapier.
- Snij de pompoen in blokjes en leg op de bakplaat. Snij ze niet te groot of grof want dit zal een invloed hebben op de gaartijd. Pel de ui en snij in kleinere stukken. Leg bij op de bakplaatVerwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika. Snij in stukken voeg toe aan de bakplaat.Leg er de kerstomaten bij (hoef je niet te halveren) alsook de teentjes look (ongepeld). Strooi er wat oregano, peper en zout over. Giet er ook een royale scheut olijfolie over. Hussel even goed door mekaar en zet dan dan in de oven tot de groentjes (vooral de pompoen dan) mooi gaar zijn. Reken op zo'n 30min (kan iets langer zijn)Tijdens het bakken, hussel een paar keer doorheen de groenten. TIP! Als je merkt dat de groentjes te snel bruin worden maar nog niet gaar zijn binnenin, zet de oven iets lager. Of bedek de schaal dan met aluminiumfolie. De gaartijd zal dan iets langer worden
- Na zo'n 15min bakken, leg je de feta (in z'n geheel) tussen de groenten. Zo zal de kaas lekker zacht worden
- Eenmaal de groentjes gaar zijn, haal uit de oven.Vis er eerst de teentjes look uit. Doe de groentjes en feta in een blender alsook het vruchtvlees van de look. Giet er ook de bouillon bij. Mix tot een gladde saus. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. TIP! Voor mij mag de saus vrij vast zijn. Je kan deze nog lopender maken met het kookvocht van de pasta.
- Kook ondertussen de pasta gaar en hou eventueel op het laatste wat kookvocht bij om de saus smeuïg te maken. Bak ondertussen ook de spekblokjes mooi krokant.
- Meng de saus met de pasta en eventueel wat kookvocht. Serveer optioneel met de gebakken spekjesSmakelijk