Pasta met pompoensaus en feta

Lekker makkelijk recept voor Pasta met pompoensaus en feta, een simpel gezond doordeweeks recept voor op je weekmenu. De pompoen saus maken we in de oven in combinatie met paprika en smaakmakers. De feta maakt de saus lekker romig. Perfect om op voorhand te meal preppen. Deze kan 100% vegetarisch of serveer met spek of gehaktballetjes.
Naar recept gaan

Pasta met pompoensaus en feta, dit is voor mij de herfst in een bord. Met dit super makkelijk receptje ga je scoren als dit op je weekmenu staat. De saus is multi inzetbaar want deze is echt super lekker en zo makkelijk om te maken. Het geheim zit hem dat de oven eigenlijk al het werk gaat doen. Alle groentjes (pompoen, paprika, kerstomaten, ui en look) op een bakplaat en roosteren maar. Tijdens het bakken, leg je er nog feta tussen zodat deze mooi zacht wordt. Dan nog even mix tot een gladde saus en serveren met pasta. Je hebt zo echt een super smaakvolle saus.

Die saus meng je dan met wat pasta die voor mij niet veel extra’s meer nodig heeft. Een zalig vegetarisch maaltje of serveer er nog wat gebakken spekjes bij of gehaktballetjes.

TIP! Ben je geen fan van feta, dan kan je deze ook vervangen door ricotta. Schep deze dan tijdens het bakken ook tussen de groentjes om mooi zacht te worden.

Nog meer lekkere receptjes met pompoen? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Pasta met pompoensaus en feta, een simpel gezond doordeweeks recept voor op je weekmenu. De pompoen saus maken we in de oven in combinatie met paprika en smaakmakers. De feta maakt de saus lekker romig. Perfect om op voorhand te meal preppen. Deze kan 100% vegetarisch of serveer met spek of gehaktballetjes.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met pompoensaus en feta?

  • Pompoen
  • Ui & look
  • Paprika
  • Kerstomaten
  • Oregano
  • Feta
  • Bouillon
  • Tagliatelle
  • Spekjes

Hoe maak je deze Pasta met pompoensaus en feta?

We beginnen eerst met het versnijden van de groentjes. Snij de pompoen vooral niet te te groot, dit zal invloed hebben op de gaartijd. Leg de groentjes op een (beklede) bakplaat. De teentjes look laat je in z’n gehele en leg deze gewoon tussen de groentjes. Strooi er wat oregano, peper, zout en olijfolie over. Hussel nog even goed en zet dan in de oven voor zo’n 30min. De gaartijd is afhankelijk van je oven alsook hoe groot de groentjes gesneden zijn. Hussel tijdens het bakken af en toe doorheen de groenten.

Na zo’n 15min bakken, leg je de feta (in z’n geheel) tussen de groentjes. Zo zal ie mooi zacht worden.

Eenmaal de groenten mooi zacht gebakken zijn, haal uit de oven. Vis er vervolgens de teentjes look uit. Schep de groenten en feta in een blender. Voeg alsook het vruchtvlees van de look toe en bouillon. Mix tot een gladde saus. Voor mij mag de saus ietwat aan de vaste kant zijn. Je kan deze nog makkelijk lopender maken door kookvocht van de pasta toe te voegen.

Kook ondertussen nog de pasta gaar en hou eventueel wat van het kookvocht bij op het laatste. Bak eventueel ook wat spekjes goudbruin.

Meng de saus met de gekookte pasta. Werk eventueel af met de gebakken spekjes.

Lekker makkelijk recept voor Pasta met pompoensaus en feta, een simpel gezond doordeweeks recept voor op je weekmenu. De pompoen saus maken we in de oven in combinatie met paprika en smaakmakers. De feta maakt de saus lekker romig. Perfect om op voorhand te meal preppen. Deze kan 100% vegetarisch of serveer met spek of gehaktballetjes.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Pasta met pompoensaus en feta, een simpel gezond doordeweeks recept voor op je weekmenu. De pompoen saus maken we in de oven in combinatie met paprika en smaakmakers. De feta maakt de saus lekker romig. Perfect om op voorhand te meal preppen. Deze kan 100% vegetarisch of serveer met spek of gehaktballetjes.

Pasta met pompoensaus en feta

Lekker makkelijk recept voor Pasta met pompoensaus en feta, een simpel gezond doordeweeks recept voor op je weekmenu. De pompoen saus maken we in de oven in combinatie met paprika en smaakmakers. De feta maakt de saus lekker romig. Perfect om op voorhand te meal preppen. Deze kan 100% vegetarisch of serveer met spek of gehaktballetjes.
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gr pompoen (geschild en ontpit)
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 250 gr kerstomaten
  • 3 teentjes look
  • 1 tl oregano
  • 125 gr feta
  • 150 ml bouillon (kip of groente)
  • 400 gr tagliatelle
  • 250 gr spekblokjes (optioneel)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
    Bekleed een diepe ruime bakplaat met bakpapier.
  • Snij de pompoen in blokjes en leg op de bakplaat. Snij ze niet te groot of grof want dit zal een invloed hebben op de gaartijd.
    Pel de ui en snij in kleinere stukken. Leg bij op de bakplaat
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika. Snij in stukken voeg toe aan de bakplaat.
    Leg er de kerstomaten bij (hoef je niet te halveren) alsook de teentjes look (ongepeld). Strooi er wat oregano, peper en zout over. Giet er ook een royale scheut olijfolie over. Hussel even goed door mekaar en zet dan dan in de oven tot de groentjes (vooral de pompoen dan) mooi gaar zijn. Reken op zo'n 30min (kan iets langer zijn)
    Tijdens het bakken, hussel een paar keer doorheen de groenten.
    TIP! Als je merkt dat de groentjes te snel bruin worden maar nog niet gaar zijn binnenin, zet de oven iets lager. Of bedek de schaal dan met aluminiumfolie. De gaartijd zal dan iets langer worden
  • Na zo'n 15min bakken, leg je de feta (in z'n geheel) tussen de groenten. Zo zal de kaas lekker zacht worden
  • Eenmaal de groentjes gaar zijn, haal uit de oven.
    Vis er eerst de teentjes look uit. Doe de groentjes en feta in een blender alsook het vruchtvlees van de look. Giet er ook de bouillon bij. Mix tot een gladde saus.
    Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
    TIP! Voor mij mag de saus vrij vast zijn. Je kan deze nog lopender maken met het kookvocht van de pasta.
  • Kook ondertussen de pasta gaar en hou eventueel op het laatste wat kookvocht bij om de saus smeuïg te maken.
    Bak ondertussen ook de spekblokjes mooi krokant.
  • Meng de saus met de pasta en eventueel wat kookvocht. Serveer optioneel met de gebakken spekjes
    Smakelijk
Trefwoord feta, meal preppen, op voorhand maken, pasta, pompoen, pompoensaus, snel klaar, spek, tagliatelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.