Appelcake met mascarpone, want een lekker makkelijk appelcake receptje tijdens de herfst mag gewoon niet ontbreken. Het internet staat vol met lekkere cake receptjes. Deze versie is één van mijn favorietjes. Een lichte luchtige appelcake zonder boter, de mascarpone is hier het geheime ingrediënt. Veel ingrediënten heb je niet nodig voor de cake en toch is ie zo heerlijk van smaak. We voegen niet zo maar wat blokjes appel toe, we gaan deze eerst bakken in de pan. Want gebakken appeltjes met een beetje kaneel en suiker zijn nu eenmaal onweerstaanbaar lekker.
TIP! Je kan de appel in de cake ook vervangen door stukjes peer of blauwe bessen.
Nog meer lekkere receptjes met appel? Check dan zeker ook even deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Appelcake met mascarpone?
- Appelen (Type Jonagold)
- Suiker
- Kaneel
- Eieren
- Vanille extract
- Mascarpone
- Zelfrijzende bloem
Hoe maak je deze Appelcake met mascarpone?
We gaan beginnen met bakken van de appeltjes. Schil hiervoor eerst de appelen, verwijder het klokhuis en snij dan in blokjes. Verhit een pan met klontje boter of wat olie. Stoof hierin de appeltjes samen wat kaneel en suiker. Roer regelmatig en stoof ze voor zo’n 6min en haal dan van het vuur. De appeltjes mogen nog wat textuur hebben.
Vervolgens gaan we het deeg van de cake maken. Doe hiervoor eitjes, vanille extract en suiker in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik handmixer). Mix dit op hoge snelheid licht en luchtig voor zo’n 4 a 5min. Doe er dan de mascarpone bij en mix nog even op hoge snelheid tot een gladde massa. Verlaag dan de snelheid van je mixer naar de laagste stand. Doe er vervolgens de bloem, snuifje bakpoeder en kaneel bij. Mix nog even kort tot een glad deeg en zet je mixer dan uit.
Doe dan de gebakken appeltjes bij het deeg. Het kan zijn dat er onderaan de pan wat sap ligt, zorg ervoor dat deze niet bij het deeg komt. Meng de appeltjes onder het deeg en schep vervolgens het deeg in een beklede bakvorm. Spreid mooi egaal uit en werk dan nog af met plakjes appel.
Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven. Eenmaal gaar, haal uit de oven en laat afkoelen
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Appelcake met mascarpone
Equipment
- 1 springvorm of cakevorm
Ingrediënten
Gebakken appeltjes
- 2 appelen (Type Jonagold)
- 1 klontje boter
- 30 gr suiker
- 1 snuifje kaneel
Cake
- 4 eieren
- 150 gr suiker
- 1 tl vanille extract
- 250 gr mascarpone
- 200 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
- 1 snuifje kaneel
- 2 appelen (Type Jonagold)
Instructies
- We gaan beginnen met de gebakken appeltjes. Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij in kleine blokjes. Verhit een pan met klontje boter en stoof hierin de appelblokjes samen met kaneel en suiker. Roer regelmatig. Bak voor zo'n 6min en haal dan van het vuur. Laat ietwat afkoelen. Bak ze niet te lang, ze mogen nog wat textuur hebben.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.Bekleed de bodem en zijkanten van je springvorm met bakpapier.
- Vervolgens gaan we het deeg van de cake maken. Doe de eitjes, suiker en vanille extract in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik handmixer). Mix dit op hoge snelheid licht en luchtig voor zo'n 5min. Voeg dan de mascarpone toe en mix opnieuw goed op hoge snelheid tot een glad mengsel.Verlaag dan je mixer naar de laagste stand. Als laatste doe je er de zelfrijzende bloem, snuifje bakpoeder en kaneel bij bij. Mix nog even kort tot een glad deeg. Zet je mixer dan uit.
- Doe de gebakken appeltjes bij het deeg. Het kan zijn dat er wat sap onderaan de pan ligt. Zorg ervoor dat dit niet bij het deeg komt. Meng de gebakken appeltjes met een spatel doorheen het deeg. Schep dan het deeg in de beklede bakvorm. Als laatste schil je nog de 2 appelen en verwijder het klokhuis. Snij in plakjes en schik deze bovenop het deeg. Bak de cake mooi gaar en goudbruin in de oven. Reken op zo'n 45min baktijd.
- Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen.Bewaar de cake luchtdichtSmakelijk
Dankjewel voir de lekkere recepten.