Appelcake met mascarpone

Lekker makkelijk recept voor Appelcake met mascarpone, simpel eenvoudig gebak om tijdens herfst of winter te bakken. De mascarpone maakt deze cake extra lekker en daardoor heb je ook geen boter nodig. Alsook de gebakken appeltjes die in het deeg gaan maken deze cake onweerstaanbaar lekker.
Naar recept gaan

Appelcake met mascarpone, want een lekker makkelijk appelcake receptje tijdens de herfst mag gewoon niet ontbreken. Het internet staat vol met lekkere cake receptjes. Deze versie is één van mijn favorietjes. Een lichte luchtige appelcake zonder boter, de mascarpone is hier het geheime ingrediënt. Veel ingrediënten heb je niet nodig voor de cake en toch is ie zo heerlijk van smaak. We voegen niet zo maar wat blokjes appel toe, we gaan deze eerst bakken in de pan. Want gebakken appeltjes met een beetje kaneel en suiker zijn nu eenmaal onweerstaanbaar lekker.

TIP! Je kan de appel in de cake ook vervangen door stukjes peer of blauwe bessen.

Nog meer lekkere receptjes met appel? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Appelcake met mascarpone, simpel eenvoudig gebak om tijdens herfst of winter te bakken. De mascarpone maakt deze cake extra lekker en daardoor heb je ook geen boter nodig. Alsook de gebakken appeltjes die in het deeg gaan maken deze cake onweerstaanbaar lekker.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Appelcake met mascarpone?

  • Appelen (Type Jonagold)
  • Suiker
  • Kaneel
  • Eieren
  • Vanille extract
  • Mascarpone
  • Zelfrijzende bloem

Hoe maak je deze Appelcake met mascarpone?

We gaan beginnen met bakken van de appeltjes. Schil hiervoor eerst de appelen, verwijder het klokhuis en snij dan in blokjes. Verhit een pan met klontje boter of wat olie. Stoof hierin de appeltjes samen wat kaneel en suiker. Roer regelmatig en stoof ze voor zo’n 6min en haal dan van het vuur. De appeltjes mogen nog wat textuur hebben.

Vervolgens gaan we het deeg van de cake maken. Doe hiervoor eitjes, vanille extract en suiker in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik handmixer). Mix dit op hoge snelheid licht en luchtig voor zo’n 4 a 5min. Doe er dan de mascarpone bij en mix nog even op hoge snelheid tot een gladde massa. Verlaag dan de snelheid van je mixer naar de laagste stand. Doe er vervolgens de bloem, snuifje bakpoeder en kaneel bij. Mix nog even kort tot een glad deeg en zet je mixer dan uit.

Doe dan de gebakken appeltjes bij het deeg. Het kan zijn dat er onderaan de pan wat sap ligt, zorg ervoor dat deze niet bij het deeg komt. Meng de appeltjes onder het deeg en schep vervolgens het deeg in een beklede bakvorm. Spreid mooi egaal uit en werk dan nog af met plakjes appel.

Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven. Eenmaal gaar, haal uit de oven en laat afkoelen

Lekker makkelijk recept voor Appelcake met mascarpone, simpel eenvoudig gebak om tijdens herfst of winter te bakken. De mascarpone maakt deze cake extra lekker en daardoor heb je ook geen boter nodig. Alsook de gebakken appeltjes die in het deeg gaan maken deze cake onweerstaanbaar lekker.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Appelcake met mascarpone, simpel eenvoudig gebak om tijdens herfst of winter te bakken. De mascarpone maakt deze cake extra lekker en daardoor heb je ook geen boter nodig. Alsook de gebakken appeltjes die in het deeg gaan maken deze cake onweerstaanbaar lekker.

Appelcake met mascarpone

Lekker makkelijk recept voor Appelcake met mascarpone, simpel eenvoudig gebak om tijdens herfst of winter te bakken. De mascarpone maakt deze cake extra lekker en daardoor heb je ook geen boter nodig. Alsook de gebakken appeltjes die in het deeg gaan maken deze cake onweerstaanbaar lekker.
5 van 1 stem
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie
Porties 8

Equipment

  • 1 springvorm of cakevorm

Ingrediënten
  

Gebakken appeltjes

  • 2 appelen (Type Jonagold)
  • 1 klontje boter
  • 30 gr suiker
  • 1 snuifje kaneel

Cake

  • 4 eieren
  • 150 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
  • 1 snuifje kaneel
  • 2 appelen (Type Jonagold)

Instructies
 

  • We gaan beginnen met de gebakken appeltjes.
    Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij in kleine blokjes.
    Verhit een pan met klontje boter en stoof hierin de appelblokjes samen met kaneel en suiker. Roer regelmatig.
    Bak voor zo'n 6min en haal dan van het vuur. Laat ietwat afkoelen. Bak ze niet te lang, ze mogen nog wat textuur hebben.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Bekleed de bodem en zijkanten van je springvorm met bakpapier.
  • Vervolgens gaan we het deeg van de cake maken.
    Doe de eitjes, suiker en vanille extract in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik handmixer). Mix dit op hoge snelheid licht en luchtig voor zo'n 5min.
    Voeg dan de mascarpone toe en mix opnieuw goed op hoge snelheid tot een glad mengsel.
    Verlaag dan je mixer naar de laagste stand.
    Als laatste doe je er de zelfrijzende bloem, snuifje bakpoeder en kaneel bij bij. Mix nog even kort tot een glad deeg. Zet je mixer dan uit.
  • Doe de gebakken appeltjes bij het deeg. Het kan zijn dat er wat sap onderaan de pan ligt. Zorg ervoor dat dit niet bij het deeg komt.
    Meng de gebakken appeltjes met een spatel doorheen het deeg.
    Schep dan het deeg in de beklede bakvorm.
    Als laatste schil je nog de 2 appelen en verwijder het klokhuis. Snij in plakjes en schik deze bovenop het deeg.
    Bak de cake mooi gaar en goudbruin in de oven. Reken op zo'n 45min baktijd.
  • Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen.
    Bewaar de cake luchtdicht
    Smakelijk
Trefwoord appel, appelcake, bakken, dessert, gebak, mascarpone, voor bij de koffie

1 thought on “Appelcake met mascarpone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.