Speculaas cheesecake met mandarijntjes

Lekker, makkelijk en snel recept voor Speculaas cheesecake met mandarijntjes, eentje waar je geen oven voor nodig hebt. Hier ga je iedereen gelukkig mee maken. De bodem bestaat uit speculaaskoekjes, de vulling is een mix van roomkaas, mascarpone en witte chocolade. Als afwerking partjes mandarijn voor een frisse toets. Een echte Sinterklaas taart!
Naar recept gaan

Speculaas cheesecake met mandarijntjes, een lekker makkelijk receptje waarmee je bij iedereen gaat scoren. De bodem bestaat uit speculaas. Daarop komt een heerlijke cheesecake vulling op basis van roomkaas, mascarpone en witte chocolade. Als afwerking nog wat plakjes mandarijntjes. Een echte Sinterklaas taart als je het mij vraagt. Ideaal ook om restjes speculaas, chocolade en mandarijntjes in te verwerken, als je die al zou hebben 😉.

TIP! Ik gebruikte hier mandarijntjes als afwerking. Je zou de taart ook met ander fruit kunnen afwerken zoals frambozen of plakjes ananas.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met speculaas? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker, makkelijk en snel recept voor Speculaas cheesecake met mandarijntjes, eentje waar je geen oven voor nodig hebt. Hier ga je iedereen gelukkig mee maken. De bodem bestaat uit speculaaskoekjes, de vulling is een mix van roomkaas, mascarpone en witte chocolade. Als afwerking partjes mandarijn voor een frisse toets. Een echte Sinterklaas taart!

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Speculaas cheesecake met mandarijntjes?

  • Boter
  • Speculaas
  • Gelatine blaadjes
  • Mandarijntjes
  • Witte chocolade
  • Room
  • Mascarpone
  • Roomkaas 
  • Vanille

Hoe maak je deze Speculaas cheesecake met mandarijntjes?

Voor de bodem gaan we boter smelten en speculaas koekjes fijnmalen. Meng beide en stort dit op de bodem van een beklede springvorm. Duw goed aan tot de bodem mooi egaal bedekt is. Laat dit opstijven in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Week vervolgens de gelatine blaadjes in koud water. Breng het sap van 3 mandarijntjes tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur en voeg de geweekte blaadjes gelatine toe. Roer goed los zodat de gelatine kan oplossen. Zet even opzij. Ondertussen smelt je ook de witte chocolade, dit doe je het beste au bain-marie. Eenmaal gesmolten, haal van het vuur om terug ietwat af te koelen. Zorg wel dat deze mooi lopend blijft.

Doe ondertussen doe je de mascarpone, roomkaas en vanille extract in een mengkom. Mix tot een gladde crème. Giet er vervolgens de gesmolten witte chocolade bij en mix opnieuw goed. Doe er dan het mandarijntjes-gelatine mengsel bij en mix ook nu goed tot een gladde crème. Als laatste giet je er de room bij en klop op tot een ietwat stevige mousse. Giet de cheesecake mousse bovenop de opgesteven speculaas korst. Zet dit voor minstens 3h (mag ook langer) in de koelkast.

Als afwerking, gebruikte ik partjes mandarijntjes.

Lekker, makkelijk en snel recept voor Speculaas cheesecake met mandarijntjes, eentje waar je geen oven voor nodig hebt. Hier ga je iedereen gelukkig mee maken. De bodem bestaat uit speculaaskoekjes, de vulling is een mix van roomkaas, mascarpone en witte chocolade. Als afwerking partjes mandarijn voor een frisse toets. Een echte Sinterklaas taart!

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker, makkelijk en snel recept voor Speculaas cheesecake met mandarijntjes, eentje waar je geen oven voor nodig hebt. Hier ga je iedereen gelukkig mee maken. De bodem bestaat uit speculaaskoekjes, de vulling is een mix van roomkaas, mascarpone en witte chocolade. Als afwerking partjes mandarijn voor een frisse toets. Een echte Sinterklaas taart!

Speculaas cheesecake met mandarijntjes

Lekker, makkelijk en snel recept voor Speculaas cheesecake met mandarijntjes, eentje waar je geen oven voor nodig hebt. Hier ga je iedereen gelukkig mee maken. De bodem bestaat uit speculaaskoekjes, de vulling is een mix van roomkaas, mascarpone en witte chocolade. Als afwerking partjes mandarijn voor een frisse toets. Een echte Sinterklaas taart!
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • 1 Springvorm (+/- 22 a 24cm)

Ingrediënten
  

  • 80 gr boter
  • 150 gr speculaas
  • 100 gr witte chocolade
  • 3 blaadjes gelatine
  • 3 mandarijntjes (+ extra om te decoreren)
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr roomkaas
  • 1/2 tl vanille extract
  • 200 ml room

Instructies
 

  • Bekleed de bodem en zijkanten van een springvorm met bakpapier
  • Voor de koekjes bodem, beginnen we met de boter te smelten en de speculaas koekjes fijn te malen. 
    Meng de gesmolten boter met de fijngemalen koekjes. Stort dit op de bodem van je springvorm, spreid mooi egaal uit en duw goed aan. Je moet een mooi egaal vlak krijgen. Zet in de koelkast om op te stijven en ondertussen kan je de vulling maken.
  • Smelt de witte chocolade. Dit doe je het best au bain-marie.
    Eenmaal gesmolten, haal van het vuur en laat terug ietwat afkoelen maar zorg dat dit mooi lopend blijft.
  • Week de blaadjes gelatine in koud water.
    Pers de 3 mandarijntjes uit en doe het sap in een kookpotje. Breng tot net het onder het kookpunt. (Niet laten koken)
    Haal dan van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Zet ook even opzij.
  • Doe de mascarpone, roomkaas en vanille extract in een mengkom. Mix dit los tot een gladde massa.
    Giet er de gesmolten chocolade bij en mix opnieuw goed tot een gladde massa. Doe er dan het mandarijntjes-gelatine mengsel bij en mix opnieuw goed.
    Als laatste giet je er de room bij en klop op tot gladde mousse (textuur van yoghurt).
    Giet dit cheesecake mengsel bovenop de opgesteven speculaas korst.
    Zet voor minstens 3h (mag ook langer) in de koelkast om op te stijven.
  • Vlak voor het serveren, werk je de taart af met partjes mandarijn.
    Smakelijk
Trefwoord cheesecake, dessert, kaastaart, mandarijntjes, mascarpone, roomkaas, snel klaar, speculaas, witte chocolade, zonder oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.